Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.
You have an incomplete ad. What do you want to do?
Koeajot
03.06.2013

Suzuki C1500T: Kokomusta järkäle

 • Suzuki C1500T kuva etuviistosta
 • Suzuki C1500T kuskin paikka
 • Suzuki C1500T kuva takaviistosta
 • Suzuki C1500T kuva mittaristosta
 • Suzuki C1500T kuva putkista
 • Suzuki C1500T kuva sivulaukusta auki
 • Suzuki C1500T kuva etuvanteesta
 • Suzuki C1500T kuva astinlaudasta
 • Suzuki C1500T kuva takaviistosta
 • Suzuki C1500T kuva tankin korkista
 • Suzuki C1500T kuva Intruder-tekstistä

Suzuki Intruder on luokkansa tehokkain custompyörä. Kunnia on kyseenalainen, sillä uuden C1500T:n sarvissa ei pääse nauttimaan kovin massiivisesta suorituskyvystä.

Päätös maltillisesta tehoreservistä on tietoinen, sillä vaikkapa C1800R:n tehojen havittelu olisi varmasti syönyt malliston tehokkaimman ja suurimman pyörän myyntiä. Siksi C1500T on välimuoto 800- ja 1800-kuutioisten veljeksien sarjaan. 

C1500T tarjoilee kuitenkin riittävästi voimaa custom-henkiseen cruisailuun, vaikka power-cruiserin titteli jääkin haaveeksi. Numeroina tehoa C1500T:ssä on 79 hevosvoiman edestä ja vääntöä Intruder tarjoilee 131 Nm. 

Numerot ovat kuitenkin sivuseikka varsinkin hevosvoimien osalta, sillä Intruderin kaltaisten pyörien kohdalla kyse on kaikesta muusta kuin massiivisesta tehosta. Kyse on tunnelmasta ja tyylistä. 

Muodollisesti pätevä

Suzuki C1500T: Kokomusta järkäle

Suzukin uutuuscustom on kyllä muodollisesti pätevä. Varsinkin C1500BT-malli on rouhean näköinen laite. Kirjainyhdistelmä BT juontuu sanoista Black ja Touring, eli pyörässä on vakiona touring-varustus, mikä tarkoittaa pyörään sointuvia sivulaukkuja ja kookasta pleksiä. 

Black sen sijaan tarkoittaa sitä, että normaalisti kromilla päällystetyt osat on BT:n tapauksessa maalattu mustiksi. Valinta on onnistunut, sillä mustanpuhuva iso custom on näyttävä näky. 

Matkavarustuksena toimivat sivulaukut eivät ole sieltä tilavimmasta päästä, mutta mukaan mahtuu silti tavaraa muutaman päivän reissua varten. Laukut pitävän kaikeksi onneksi vettä, mikä lisää niiden käyttömukavuutta huomattavasti. 

Pleksi pilaa kuulon


Pleksi on sen sijaan ongelmallinen. Se ei ole riittävä korkea 183 cm pitkälle kuskille, sillä ilmavirta täristää kypärää järkyttävästi yli 100 km/h:n nopeuksissa. Ilmiö on todella häiritsevä, sillä kypärään kohdistuva tärinä on pahinta, mitä olen eläissäni kokenut.

Kaiken lisäksi pleksi nostaa ilmavirran niin, että sateella pisarat juoksevat kypärän visiirin pinnalla alhaalta ylös. Jatkuva heiluminen aiheuttaa kypärän sisällä myös sietämättömän kovan metelin, joten tulpat ovat pakollisen jopa lyhyemmillä reissuilla. Pleksiä ei ilmeisesti ole juuri testailtu tositoimissa. 

Intruderin välitykset ovat todella pitkät. Vaihteita on viisi ja esimerkiksi kakkosvaihteella voi helposti ajaa 120 km/h:n vauhteja. Kierroksia kannattaakin antaa vähän runsaammin, sillä vääntöä ei 363 kiloa painavassa pyörässä ole kovin massiivisesti. 

Vääntöä ei varsinkaan alhaalla ole lähellekään samalla tavalla kuin vaikkapa C1800:ssa ja ilman massiivista vääntöä ei twinillä juuri tee mieli ajella pienillä kierroksilla. Mutta tehoa on silti riittävästi, kunhan muistaa ajella riittävän pienellä vaihteella. 

 • Suzuki C1500T: Kokomusta järkäle
 • Suzuki C1500T: Kokomusta järkäle
 

350 kg tuntuu jarrutuksissa


Matka-ajossa pyörä pelaa pleksi heikkous pois lukien hyvin. Se etenee kevyesti moottoritievauhteihin asti ja on vakaa ajettava. Ohitukset sujuvat vaivattomasti, mutta ne on hoidettava paikoitellen jopa kolmosvaihteella. 

Yli 350 kilon painon huomaa kiihdytysten lisäksi myös jarrutuksissa. Jarruvarustus on keskitasoa, eikä kookas Intruder meinaa pysähtyä kovin helposti varsinkaan tiukemmissa tilanteissa. Yllätyksiä on varsinkin sporttipyörän ohjaimien jälkeen luvassa. 

Sporttisempi kyyti on muutenkin kortilla, sillä kallistusvaraa Intruderissa ei astinlautojen vuoksi ole nimeksikään. Ne myös vievät tunnelmaa pois perinteisestä japanilaisesta custompyörästä. 

Edellytykset ovat kunnossa


Periaatteessa Intruder omaa kaikki ison ja miehekkään customin edellytykset. Siinä on pizzan kokoinen etulyhty, massiiviset keulaputket, riittävän kokoinen V2-kone ja kokomusta väritys. Bonuksena mukana ovat pyörään täydellisesti istuvat sivulaukut. 

Silti jotain puuttuu ja se on tunnelma. Jostain kumman syystä itseni mukaan lukien useimpien päässä se liittyy olennaisesti pyörän äänimaailmaan. C1500T on varustettu jämäkän kokoisilla vaimentajilla, jotka hukkaavat twinin massiiviset pakoäänet liian tehokkaasti.

Vakioputkilla Intruder kuulostaa lähinnä skootterilta ja kovimmat äänet kuuluvatkin koneen mekaniikasta. Suzuki kärsii japsicustomin syndroomasta. Amerikkalaiset ja brittiläiset valmistajat kun osaavat taikoa tuotteisiinsa hienomman äänimaailman.

Mutta ei Intruder ole lainkaan huono pyörä. Se on jytisevään ja tärisevään amerikkalaiseen rautaan tottuneelle niin lähellä oikeaa tunnelmaa kuin voi. Ja on moneen muuhun japanilaiscustomiin verrattuna huomattavasti uskottavampi vaihtoehto. 

Tuomas Rajala

Kehuja: ulkonäkö, ajettavuus, moottori, sivulaukut, astinlaudat

Parantamisen varaa: kehno pleksi, vaisut pakoäänet
 

Tekniset tiedot:

Hinta:18 690€
Moottori:1462-kuutioinen, 2-sylinterinen nestejäähdytetty rivimoottori
Teho:79 hv (59 kW)
Vääntö:131 Nm
Vaihteisto:5-portainen
Akseliväli:1675 mm
Runko:Teräputkirunko
Istuinkorkeus:720 mm
Renkaat (etu/taka):130/80 17” & 200/60 16”
Paino:363 kg
Tankki:18 litraa
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoto User Rating for vehicle model: Suzuki Intruder

     
4.1
Read user reviews or write your own »

For sale Suzuki Intruder motos

View all »

Also read:

More tips

All tips »

Most viewed Ads

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.