Siirry Myy motosi -sivulle
Luettu 32 084   0

Suzuki C1500T: Kokomusta järkäle

Suzuki C1500T: Kokomusta järkäle
 • Suzuki Intruder
 • Suzuki Intruder
 • Suzuki Intruder
 • Suzuki Intruder
 • Suzuki Intruder
 • Suzuki Intruder
 • Suzuki Intruder
 • Suzuki Intruder
 • Suzuki Intruder
 • Suzuki Intruder
 • Suzuki Intruder

Suzuki Intruder on luokkansa tehokkain custompyörä. Kunnia on kyseenalainen, sillä uuden C1500T:n sarvissa ei pääse nauttimaan kovin massiivisesta suorituskyvystä.

Päätös maltillisesta tehoreservistä on tietoinen, sillä vaikkapa C1800R:n tehojen havittelu olisi varmasti syönyt malliston tehokkaimman ja suurimman pyörän myyntiä. Siksi C1500T on välimuoto 800- ja 1800-kuutioisten veljeksien sarjaan. 

C1500T tarjoilee kuitenkin riittävästi voimaa custom-henkiseen cruisailuun, vaikka power-cruiserin titteli jääkin haaveeksi. Numeroina tehoa C1500T:ssä on 79 hevosvoiman edestä ja vääntöä Intruder tarjoilee 131 Nm. 

Numerot ovat kuitenkin sivuseikka varsinkin hevosvoimien osalta, sillä Intruderin kaltaisten pyörien kohdalla kyse on kaikesta muusta kuin massiivisesta tehosta. Kyse on tunnelmasta ja tyylistä. 

Muodollisesti pätevä

Suzuki C1500T kuskin paikka

Suzukin uutuuscustom on kyllä muodollisesti pätevä. Varsinkin C1500BT-malli on rouhean näköinen laite. Kirjainyhdistelmä BT juontuu sanoista Black ja Touring, eli pyörässä on vakiona touring-varustus, mikä tarkoittaa pyörään sointuvia sivulaukkuja ja kookasta pleksiä. 

Black sen sijaan tarkoittaa sitä, että normaalisti kromilla päällystetyt osat on BT:n tapauksessa maalattu mustiksi. Valinta on onnistunut, sillä mustanpuhuva iso custom on näyttävä näky. 

Matkavarustuksena toimivat sivulaukut eivät ole sieltä tilavimmasta päästä, mutta mukaan mahtuu silti tavaraa muutaman päivän reissua varten. Laukut pitävän kaikeksi onneksi vettä, mikä lisää niiden käyttömukavuutta huomattavasti. 

Pleksi pilaa kuulon

Pleksi on sen sijaan ongelmallinen. Se ei ole riittävä korkea 183 cm pitkälle kuskille, sillä ilmavirta täristää kypärää järkyttävästi yli 100 km/h:n nopeuksissa. Ilmiö on todella häiritsevä, sillä kypärään kohdistuva tärinä on pahinta, mitä olen eläissäni kokenut.

Kaiken lisäksi pleksi nostaa ilmavirran niin, että sateella pisarat juoksevat kypärän visiirin pinnalla alhaalta ylös. Jatkuva heiluminen aiheuttaa kypärän sisällä myös sietämättömän kovan metelin, joten tulpat ovat pakollisen jopa lyhyemmillä reissuilla. Pleksiä ei ilmeisesti ole juuri testailtu tositoimissa. 

Intruderin välitykset ovat todella pitkät. Vaihteita on viisi ja esimerkiksi kakkosvaihteella voi helposti ajaa 120 km/h:n vauhteja. Kierroksia kannattaakin antaa vähän runsaammin, sillä vääntöä ei 363 kiloa painavassa pyörässä ole kovin massiivisesti. 

Vääntöä ei varsinkaan alhaalla ole lähellekään samalla tavalla kuin vaikkapa C1800:ssa ja ilman massiivista vääntöä ei twinillä juuri tee mieli ajella pienillä kierroksilla. Mutta tehoa on silti riittävästi, kunhan muistaa ajella riittävän pienellä vaihteella. 

 • Suzuki C1500T kuva takaviistosta
 • Suzuki C1500T kuva mittaristosta
 

350 kg tuntuu jarrutuksissa

Matka-ajossa pyörä pelaa pleksi heikkous pois lukien hyvin. Se etenee kevyesti moottoritievauhteihin asti ja on vakaa ajettava. Ohitukset sujuvat vaivattomasti, mutta ne on hoidettava paikoitellen jopa kolmosvaihteella. 

Yli 350 kilon painon huomaa kiihdytysten lisäksi myös jarrutuksissa. Jarruvarustus on keskitasoa, eikä kookas Intruder meinaa pysähtyä kovin helposti varsinkaan tiukemmissa tilanteissa. Yllätyksiä on varsinkin sporttipyörän ohjaimien jälkeen luvassa. 

Sporttisempi kyyti on muutenkin kortilla, sillä kallistusvaraa Intruderissa ei astinlautojen vuoksi ole nimeksikään. Ne myös vievät tunnelmaa pois perinteisestä japanilaisesta custompyörästä. 

Edellytykset ovat kunnossa

Periaatteessa Intruder omaa kaikki ison ja miehekkään customin edellytykset. Siinä on pizzan kokoinen etulyhty, massiiviset keulaputket, riittävän kokoinen V2-kone ja kokomusta väritys. Bonuksena mukana ovat pyörään täydellisesti istuvat sivulaukut. 

Silti jotain puuttuu ja se on tunnelma. Jostain kumman syystä itseni mukaan lukien useimpien päässä se liittyy olennaisesti pyörän äänimaailmaan. C1500T on varustettu jämäkän kokoisilla vaimentajilla, jotka hukkaavat twinin massiiviset pakoäänet liian tehokkaasti.

Vakioputkilla Intruder kuulostaa lähinnä skootterilta ja kovimmat äänet kuuluvatkin koneen mekaniikasta. Suzuki kärsii japsicustomin syndroomasta. Amerikkalaiset ja brittiläiset valmistajat kun osaavat taikoa tuotteisiinsa hienomman äänimaailman.

Mutta ei Intruder ole lainkaan huono pyörä. Se on jytisevään ja tärisevään amerikkalaiseen rautaan tottuneelle niin lähellä oikeaa tunnelmaa kuin voi. Ja on moneen muuhun japanilaiscustomiin verrattuna huomattavasti uskottavampi vaihtoehto. 

Tuomas Rajala

Kehuja: ulkonäkö, ajettavuus, moottori, sivulaukut, astinlaudat

Parantamisen varaa: kehno pleksi, vaisut pakoäänet

Tekniset tiedot:

Hinta:18 690€
Moottori:1462-kuutioinen, 2-sylinterinen nestejäähdytetty rivimoottori
Teho:79 hv (59 kW)
Vääntö:131 Nm
Vaihteisto:5-portainen
Akseliväli:1675 mm
Runko:Teräputkirunko
Istuinkorkeus:720 mm
Renkaat (etu/taka):130/80 17” & 200/60 16”
Paino:363 kg
Tankki:18 litraa
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille : Suzuki Intruder

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Suzuki Intruder -motot

test
Suzuki Intruder1800cm³, '12, 23tkm
9 450 €
test
Suzuki Intruder1500cm³, '16, 11tkm
11 700 €
test
Suzuki Intruder1800cm³, '14, 26tkm
12 290 €
test
Suzuki Intruder1500cm³, '11, 18tkm
9 690 €
test
Suzuki Intruder1800cm³, '09, 8tkm
10 990 €
test
Suzuki Intruder800cm³, '10, 30tkm
6 250 €
test
Suzuki Intruder800cm³, '10, 25tkm
6 390 €
test
Suzuki Intruder800cm³, '13, 10tkm
7 950 €
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Lisää Suzuki koeajoja

Kaikki koeajot »
Suzuki Katana – Kaksiteräinen miekka

Suzuki Katana – Kaksiteräinen miekka

Suzuki DL650 – Budjettiluokan seikkailija

Suzuki DL650 – Budjettiluokan seikkailija

Suzuki GSX-S 125 ABS – Nakutaistelija piikkiluokkaan

Suzuki GSX-S 125 ABS – Nakutaistelija piikkiluokkaan

Suzuki GSX-R1000 – Katujen kuninkaan takinkääntö

Suzuki GSX-R1000 – Katujen kuninkaan takinkääntö

Suzuki GSX-S 1000 F – Nakupelle ja herrasmies

Suzuki GSX-S 1000 F – Nakupelle ja herrasmies