Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.
You have an incomplete ad. What do you want to do?
Koeajot
27.02.2017

Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun

 • Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun
 • Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun
 • Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun
 • Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun
 • Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun
 • Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun
 • Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun
 • Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun
 • Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun
 • Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun
 • Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun
 • Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun

450-kuutioinen Max-malli on kaksipaikkainen traktori- ja maastomönkijä, joka tarjoaa reipasta suorituskykyä ja toimivan kokonaisuuden kohtuuhinnalla.

Mönkijämaailmassa on valloillaan samankaltainen kehitys kuin henkilöautopuolella. Entistä pienemmistä moottoreista otetaan irti hyvää arkitehoa ja hinnat alkaen –mallit ovat varsin päteviä laitteita. Tästä hyvän esimerkkinä on Can-Am Outlander Max 450.

Outlander Max 450:n sydän on 427-kuutioinen Rotaxin valmistama yksimukinen pata. Valmistaja ei ilmoita pienimmän täysikokoisen mönkijämallinsa teholukemaa julkisesti, mutta sanoo sen olevan luokkansa väkevin mönkijä. Utelemalla hevoslukeman saa kuitenkin tietoonsa ja Rotaxin pata kehittääkin 38 hevosvoimaa. Se on aivan riittävästi useimpiin ajosuoritteisiin.

Koeajoversio on kilvitetty ja nopeus on rajoitettu traktoriluokkaan saamiseksi 40 km/h –lukemaan. Rajoitin puuttuu peliin ronskisti noin 40-44 kilsan tuntivauhdissa ja tekee sen melko brutaalisti. Noilla kilometreillä sytytys katkaistaan ja peli jää rötäämään ilkeästi. Jatkossa tarkoitus on tuoda mönkkäripuolelle sähköinen rajoitin, joka hoitaa hommansa hieman sulavammin.

Maastossa ruuti riittää

Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun

Traktorimallin puute metsätiellä on juuri nopeuden rajoittaminen siihen kunnes homma alkaisi olemaan piirun verran kivempaa. 40 km/h on jopa Outlanderin piskuiselle padalle pieni lukema ja kyytiä kyllä tuntuisi piisaavan huomattavasti enemmänkin. Mutta minkäs lainsäädännölle voi. Onneksi uusi 60 km/h:n traktoriluokka tulee ratkaisuksi tähän ongelmaan.

Maastossa rajoittajan käytös ei pääse häiritsemään, sillä metsikössä Outlander etenee nätisti. Kahdellakaan aikuisella ruuti ei lopu kesken, sillä moottorista on CVT-vaihteiston avulla saatu irti kaikki potentiaali.

Vaikka motti on markkinoiden pienimmästä päästä, ei se tunnu haittaavan menoa lainkaan. Pikemminkin päinvastoin. Moottori on varsin taloudellinen ja yksisylinterisyydestään huolimatta varsin tasaisesti käyvä. Pieni motti auttaa toki myös painonhallinnassa ja Outlander Max painaa ainoastaan 324 kg.

Pienestä painostaan huolimatta sillä voi vetää 590 kg:n painoista jarrutonta perävaunua. Jarrullisena kilomäärä nousee 750:een. Siinä on monella pienellä henkilöautollakin tekemistä. Takatelineelle saa heittää 109 kiloa ”kantamuksia” ja etuteline kestä sekin 55 kiloa. Melko mukavat lukemat malliston pienimmälle lilliputille.

Ohjaustehostin tekee kyydistä mukavaa

450:n Max-versiossa on dynaaminen ohjaustehostin, mikä helpottaa ajamista erityisesti metsässä ja pidemmillä siirtymillä. Ilman sitäkin varmasti pärjäisi, mutta tekee se kuitenkin ajamisesta piirun verran mukavampaa. Se ei hakkaa käsille kivikoissakaan.

Can-Amin alusta on varsin pätevä ja muusta Outlander-mallistosta tuttu. Joustomatkaa on edessä 229 mm ja takana 220 mm. Alla pyörii 25” renkaat ja edessä ne ovat 203 mm leveät ja takana 254 mm.  Carlislen nakit pitävät liukkaalla talvikelilläkin yllättävän hyvin, vaikka nastoja ei koeajoversiossa olekaan.

Laadusta kertoo Can-Am-malliston edullisimpiin kuuluvan mallin kohdalla ei ole epäselvyyttä siitä, etteikö laite olisi erittäin maastokelpoinen laite. Joustomatkaa on mukavasti ja Outlander 450 Max jaksaa kivuta ronskissakin kivikossa.

Etenemiskyky liukkaalla on luonnollisesti hyvän voimansiirron ansiota. Edessä on automaattisesti lukittuva Visco-Lok ja neliveto on kytkettäessä sähköisesti. Kahdella vetävällä pyörällä Can-Am on luonnollisesti takapotkuinen, joten sillä vetelee ilokseen pitkässä luistossa hiekalla tai lumella.

Takan hulppeasti istumatilaa

Max on siis kaksipaikkainen versio perusmallista. Takamatkustajalla on varsin hulppeat istuintilat, sillä selkänojallinen istuin tarjoaa runsaasti matkustusmukavuutta. Perheen pienimmätkin pysyvät kyydissä hyvin, sillä matkustaja jää kuskin selkänojan ja omansa väliin mukavasti jumiin. Ilman takapenkkiläistä tilaa on enemmän tavaroille.

Outlander Max 450:en vakiovarustelu on varsin kattava, eikä lisävarustelistalta tarvitse välttämättä ruksia mitään kummallista. Mikäli ohjelmassa on metsässä möyrimistä, kannattaa harkita ainakin vinssin hankkimista, sillä se pelastaa mönkkärin pahastakin pinteestä.

Can-Amin budjettimalli on varsin järkevä ostos, sillä vaikka sen moottori onkin monella mittapuulla varsin vajaatehoinen. Peruskäytössä se kuitenkin hoitaa tonttinsa vailla moitteen sijaa. Outlander Max 450 osoittaa, että koolla ei aina ole väliä.

Tuomas Rajala

Kehuja: hinta-laatu –suhde, varustelu, hyvät tilat kahdelle

Parantamisen varaa: karu nopeusrajoitin

 

Can-Am Outlander Max 450 DPS T3:

Moottori:Yksisylinterinen, 427 cm3 bensiinimoottori
Vaihteisto:CVT-automaattivaihteisto
Voimansiirto:2WD- tai 4WD-tilaan kytkettävä, automaattisesti lukittuva etutasauspyörästö
Etujousitus:-kaksoistukivarsi, joustomatka 229 mm
Takajousitus:TTI-erillisjousitus, joustomatka 220 mm
Renkaat (etu/taka):25” x 8” x 12” / 25” x 10” x 12”
Maavara:267 mm
Istuinkorkeus:858 mm
Kuivapaino:324 kg
Mitat:2310 mm / 1168 mm x 1330 mm
Hinta:9290€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoto User Rating for vehicle model: Can-Am Outlander

     
4.3
Read user reviews or write your own »

For sale Can-Am Outlander motos

View all »

Also read:

More tips

All tips »
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.