Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.
You have an incomplete ad. What do you want to do?
Koeajot
07.11.2022

Can-Am Maverick X RS Turbo RR – Turboahdettu elämystehdas

 • Can-Am Maverick X RS Turbo RR – Turboahdettu elämystehdas
 • Can-Am Maverick X RS Turbo RR – Turboahdettu elämystehdas
 • Can-Am Maverick X RS Turbo RR – Turboahdettu elämystehdas
 • Can-Am Maverick X RS Turbo RR – Turboahdettu elämystehdas
 • Can-Am Maverick X RS Turbo RR – Turboahdettu elämystehdas
 • Can-Am Maverick X RS Turbo RR – Turboahdettu elämystehdas
 • Can-Am Maverick X RS Turbo RR – Turboahdettu elämystehdas
 • Can-Am Maverick X RS Turbo RR – Turboahdettu elämystehdas
 • Can-Am Maverick X RS Turbo RR – Turboahdettu elämystehdas
 • Can-Am Maverick X RS Turbo RR – Turboahdettu elämystehdas

Uusi Maverick X RS Turbo RR tarjoaa käyttöön raivokkaat 200 hevosvoimaa sekä sähkösäätöisen, kaikkiin tilanteisiin mukautuvan alustan.

Useimmiten mönkijän hankintaa pyritään perustelemaan edes löyhästi järjellä ja todellisella tarpeella. Varsinkin alati suosiotaan lisäävät rinnakkain istuttavat side-by-side-mönkijät palvelevat monipuolisesti niin töissä kuin hupiajossakin, varustuksesta riippuen, vaikka ympäri vuoden.

Vastoin yleiseksi vakiintunutta linjaa, Can-Amin uusi Maverick X RS Turbo RR ei jätä mitään sijaa järkiajatuksille. Tämän kaksipaikkaisen side-by-side- mönkijän ainoa tarkoitus on tuottaa käyttäjälleen iloa ja elämyksiä. Kyseessä on siis pelkästään hauskanpitoon tarkoitettu leikkikalu, joka viis veisaa sovinnaisuuksista.

Jo numeroiden valossa Maverick aiheuttaa hymynkaretta suupieliin. Painoa laitteella on n. 770 kiloa ja Rotaxin valmistama 900-kuutioinen kolmipyttyinen turbomoottori tuottaa täydet 200 hevosvoimaa. Can-Amin tehopainosuhde on enemmän kuin kohdillaan pientä ja vähän suurempaakin sikailua varten. Nelipistevyöt varmistavat kuskin ja matkustajan penkillä pysymisen vaikka kattokerhoon liittymisen koittaessa ja tunnelma kabiinissa on kuin ralliautossa ikään.

Neljä ajotilaa ja sähkösäätöinen alusta

Can-Am Maverick X RS Turbo RR – Turboahdettu elämystehdas

Jotta roima moottoriteho saadaan siirrettyä tienpintaan, löytyy Maverick Turbosta kytkettävä neliveto kehittyneellä Smart-Lok- etutasauspyörästöllä. Smart-Lok kattaa neljä ajotilaa, takavedon, nelivedon kiinteällä tasauspyörästön lukolla sekä kaksi sähköisesti ohjattua tilaa, joissa automatiikka hakee tilanteisiin sopivimman lukitusasetuksen. Mainiota on, että asetuksien muuttaminen ei vaadi pysähtymistä, vaan niitä pystyy muokkaamaan haluamakseen myös kesken ajon.

Uudenlaisen PDrive-kytkimen ansiosta variaattorivaihteisto reagoi kaasupolkimen toiveisiin aiempaa nopeammin ja täsmällisemmin. Vaihteistossa on myös hitaan nopeuden alue, joten metsässä tai kivikossa ryömiminenkin onnistuu, kunhan pitää mielessä Maverickin mönkijäksi isonpuoleiset ulkomitat. Oikeampi ajoympäristö Maverickille on kuitenkin kapeat polveilevat sorarännit tai hiekkakuopat, jossa turbomyllyn valtaisat tehot voi päästää huoletta valloilleen. Alueen tosin on syytä olla suljettu, sillä tieliikenteeseen sitä ei saa rekisteröityä.

Mönkijämaailmassa harvinaista teknologiaa edustaa semiaktiivinen, sähköisesti säätyvä Smart-Shox- iskunvaimennus. Foxin valmistama alusta mukautuu ajotilanteisiin automaattisesti ja dynaamisen vaimennuksen tuntumaa voi muuttaa ajotilaa vaihtelemalla mukavasta sporttisempaan. Jousitusmatkaa löytyy reippaasti, edestä 56 cm ja takaa 61 cm, joten Maverickille vähän isommatkin loikat on peruskauraa. Renkailla on niin ikään kokoa reilusti. 32-tuumaiset kumit on pyöräytetty 14-tuumaisille vanteille ja kaikkiaan maavaraa löytyy 40 sentin verran.

Koeajoa Duudsonin renkaanjäljissä

Can-Am tarjosi mahdollisuuden uutukaisen pikaiseen testaukseen pellolle varta vasten raivatulla radalla. Paikalla oli näyttämässä menemisen mallia myös Duudsoneista tuttu Jukka Hildén, joka käskytti Maverickia ympäri rataa hyvinkin lennokkaasti ja melko lailla ilman itsesuojeluvaistoa, kuten herran repertuaariin usein kuuluu. Suurimman pölyn hälvettyä saatoimme kuitenkin todeta, että Maverick pysyi ongelmitta pyörillään jopa Mr. Duudsoninkin käsittelyssä, joten oma ajovuoro oli valmis alkamaan.

Nelipistevöiden kiristyksen jälkeen vaihde silmään ja radalle. Rotaxin kolmipyttyinen vastaa kaasuun terävästi. Kone tarjoaa käyttöön suorastaan hullun määrän tehoa näin kevyeen koppaan. Pienikin kaasunpainallus saa Maverickin hyökkäämään raivokkaasti. Toisaalta vaikka voimaa onkin tarjolla reippaasti, on sen hyödyntäminen kuitenkin helppoa, kunhan kaasupolkimen vasteeseen tottuu.

Ensimmäinen kierros menee tehoon totutellessa ja ohjaustuntuman opettelussa. Can-Amin kanssa pääsee nopeasti sinuiksi ja ohjailua on helppo tehostaa sopivalla kaasunkäytöllä. Verrattain tasaisella pellolla ajaessa jousituksen toiminnasta saa vain kalpean aavistuksen, mutta kaikesta huomaa, että alusta on viimeisen päälle tehty.

Iskunvaimennus suodattaa käytännössä kaikki patit ja montut mitä tien pinnasta löytyy. Jousitus mukailee ajoalustaa täydellisesti ja isot renkaat ylittävät töyssyt pehmeästi.

Kovempaa ajaessa pitkät joustovarat tekevät ajotuntumasta eläväistä. Kiihdytyksissä keula nousee korkealle ja jarrutuksissa taas sukeltaa syvään. Taipumus ei häiritse ajoa isommin vaan lähinnä tehostaa hilpeän tekemisen tunnelmaa.

 • Can-Am Maverick X RS Turbo RR – Turboahdettu elämystehdas
 • Can-Am Maverick X RS Turbo RR – Turboahdettu elämystehdas
 

Pihinää, puhinaa ja pauketta

Kolmisylinterisen koneen työskentely on silkkaa mannaa paitsi sielulle, myös korville. Turbon puhina ja pauke on kovemmassa ajossa jatkuvasti läsnä, mikä on omiaan nostamaan fiilistä siitä, että nyt ajellaan jollain täysin erityisellä laitteella. Tehoa tuntuu olevan tarjolla loputtomasti, mutta lyhyen puoleinen rata ei anna mahdollisuuksia voimavarojen täydelliseen ulosottoon.

Yhteinen hetkemme Maverickin kanssa on lyhyt, mutta sitäkin kiihkeämpi. Jos koneeseen ylipäänsä voi rakastua ensipolkaisulla, on Maverick Turbo RR sen listan kärkipaikoilla. Se on harvinaislaatuinen ilmestys nykypäivän maailmassa, jossa kaikella pitää olla tarkoitus ja mielellään vielä järjellä perusteltu. Toisaalta jos Maverick Turbo RR tuo ilon ja elämyksien kautta käyttäjälleen edes hippusen lisää elämänhalua ja onnen tunnetta, voi sen kiistatta laskea järkihankinnaksi.

Miinuspuolelle voidaan lukea Maverickin melkoisen suolainen hinta. 38 990 euroa laitteesta, jota ei saa edes kilpiin on kieltämättä paljon rahaa. Mutta kenellä siihen varaa on, saa vastineeksi vertaansa vailla olevan hupilaitteen, jolle on vaikea keksiä kilpailijaa.

Sami Puskala

Kehuja: Moottorin teho, alustan toiminta, ajettavuus, hauskuus.

Parantamisen varaa: Ei saa rekisteriin, hinta.

 

Can-Am Maverick X RS Turbo RR

Moottori:Nelitahtinen, 3-sylinterinen, 900 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho:200 hv (147 kW)
Jäähdytys:Neste
Vetotapa:Takaveto/kytkettävä neliveto
Vaihteisto:CVT-variaattori
Jarrut (etu/taka):Hydrauliset levyjarrut
Jousitus:Sähköisesti säätyvä erillisjousitus
Akseliväli: 2590 mm
Maavara:4060 mm
Mitat: (pit./lev./kork.)3353/1847/1740mm
Omapaino:770 kg
Renkaat: (etu/taka)32 x 10 x 14”
Hinta:38 990 €
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettimoto User Rating for vehicle model: Can-Am Maverick

     
4
Read user reviews or write your own »

For sale Can-Am Maverick motos

View all »

Also read:

More tips

All tips »

Most viewed Ads

Show more »
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.