Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy motosi -sivulle
Luettu 13 032   0

Nettimoton tyypit: MV Agusta F4

Nettimoton tyypit: MV Agusta F4
  • MV Agusta F4
  • MV Agusta F4
  • MV Agusta F4
  • MV Agusta F4

Italialaisvalmista MV Agustan viimeisen kymmenen vuoden historiikki on mielenkiintoista luettavaa. Merkki on myyty neljästi eteenpäin ja omistajiin on kuulunut muiden tahojen ohella myös Harley-Davidson. Viimeisin kauppa tapahtui juuri H-D:n ja edellisen omistajan Claudio Castiglionin välillä.

Nykyisellään MV Agusta on siis jälleen Italialaisomistuksessa ja toiminta jatkuu entistä ehompana. Tällä hetkellä tuotannossa ovat F3 ja F4 –mallit, sekä niiden nakuversiot, jotka kulkevat nimellä Brutale.

Nettimoto pääsi koeajamaan Tuusmotorin vaihdokkirivistössä olevaa vuoden 2011 F4:ää, jonka mittarissa on maltilliset 16 000 kilometriä.

Karkkia silmille ja korville

Nettimoton tyypit: MV Agusta F4

Ensipuraisu F4:n sarviin tekee heti selväksi, että kyseessä ei todellakaan ole laimea ja mukava katupyörä. Sen penkki on kivikova, ajoasento epämukava ja alusta jäykkä kuin mikä. Ulkonäkö kielii suorituskykyä ja voimaa.

MV Agusta F4:n katseenvangitsijana toimivat perästä esiin tulevat vaimentajat, jotka törröttävät perästä kuin tykin piiput. Neljä vaimentimen päätä luovat entisestään sporttisempaa tunnelmaa ja niistä purkautuva äänimaailma on hivelee korvia.

Toinen leimallinen piirre on Italialaismerkistä tuttu yksipuoleinen takaswingi, jota korostaa upeasti muotoiltu takavanne. F4:ää katsellessa tulee mieleen, että miksi moottoripyörässä ylipäänsä pitäisi olla swingi renkaan molemmilla puolilla.

Susi suden vaatteissa


Kauneutta löytyy ulkonäön lisäksi myös katteiden sisältä. Nelisylinterinen ja 1000-kuutioinen kone tarjoilee 184 hevosvoiman tehot, mikä on kevyessä pyörässä julma lukema. Ja sen huomaa myös sarvissa ollessaan.

Moottorin luonne on vahvasti ylävireinen, mutta nelisylinterinen pata vääntää kohtuullisen mukavasti myös alemmilla kierroksilla. Vääntölukema nousee parhaimmillaan 114 Nm:n kohdille.

Todella voimakkaalla moottorilla varustettu F4 on ajomiehen laite. Se ei ole millään mittareilla mitattuna helppo ajettava, vaan se vaatii kuskilta osaamista ja kokemusta. Vaikkapa GSX-R 1000:een verrattuna se on huomattavasti haastavampi laite.

Kilvellinen ratapyörä


F4:n leimallisimpia ominaisuuksia ovat tahmea vaihdelaatikko, tunnoton kytkin ja kulmikas moottorinohjaus. Varsinkin alaspäin vaihtaminen on nihkeää, eikä kytkimestä meinaa saada mitään tuntumaa irti. Ratapyörämäisiin ominaisuuksiin lukeutuvat myös onnettomat peilit, joista ei meinaa nähdä juuri mitään. Toisaalta radalla ne ovat muutenkin turhat.

Pyörässä istutaan erittäin korkealla ja tunnelma on kuin keikkuisi lipputangon nupissa. Vauhdissa pyörä on vakaa, mutta samalla sitä joutuu painamaan mutkiin yllättävän paljon ainakin pienemmissä vauhdeissa. Toisaalta se kulkee äärimmäisen vakaasti syheröisillä taipaleilla.

Kaikesta huomaa, että MV Agusta on luotu radalle. Pyörän ostaminen katukäyttöön on kyseenalaista, koska moni muu sporttipyörä on kadulla huomattavasti mukavampi. Toki niistä uupuu F4:n luonnetta ja raakuutta.

Järkyttävä tehoreservi


Pyörän hienous paljastuu siinä vaiheessa kun sillä pääsee avaamaan kaasua hieman enemmän. Järkyttävä tehoreservi puhuttelee myös kuskia joka on tottunut ahdetulla pyörällä ajamiseen. 184 hevosvoimaa on jo paperilla paljon, mutta Agustassa ne tuntuvat vieläkin hurjemmilta.

Kovemmissa vauhdeissa pyörän muotoilu pakottaa kuskin ottamaan muna-asennon. Pystyssä ajettaessa pyörä repii käsiä irti ohjaustangosta sellaisella voimalla, että mieli tekee asettua makaamaan tankin päälle. Makaamista tuntuu tukevan myös pleksin muotoilu, jossa on juuri kypärän mentävä aukko.

MV Agusta on karkeista ominaisuuksistaan huolimatta tai ehkä juuri niiden vuoksi mielenkiintoinen moottoripyörä. Se ei sovellu kokemattomalle kuskille, mutta osaavissa käsissä se on varmasti erittäin nopea pyörä.

F4 kerää katseita


F4 on myös pyörä, joka ei tunnu jättämään ketään kylmäksi. Sen sarvissa ajava kerää jatkuvasti ihailevia tai paheksuvia katseita ja katukuvassa harvinainen pyörä on jatkuvasti mielenkiinnon kohteena.

Lyhyehkön koeajolenkin aikana pyörää jäätiin ihastelemaan useampia kertoja. Italialaisvalmisteinen supersport on tunnelmaltaan lähellä Italialaisia superautoja ja Agustaa voikin hyvällä syyllä tituleerata prätkämaailman Ferrariksi.

Molemmat ovat raakoja ja haastavia ajettavia, mutta niistä löytyy sellainen määrä tunnelmaa ja intohimoa, että niistä on aika hankalaa olla pitämättä.

Tuusmotorissa myynnissä oleva F4 liikahtaa uudelle omistajalle 19 900€:lla, joten uuden pyörän hinnasta on sulanut muutama tonni.

Tuomas Rajala
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille : MV Agusta F4

     
4.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät MV Agusta F4 -motot

test
MV Agusta F41000cm³, '05, 499km
49 900 €
test
MV Agusta F41000cm³, '07, 40tkm
7 000 €
test
MV Agusta F41000cm³, '06, 17tkm
8 850 €
test
MV Agusta F41000cm³, '12, 24tkm
11 990 €
test
MV Agusta F41000cm³, '08, 22tkm
8 900 €
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Lisää MV Agusta koeajoja

Kaikki koeajot »
MV Agusta Turismo Veloce – Tyylikästä monikäyttöisyyttä

MV Agusta Turismo Veloce – Tyylikästä monikäyttöisyyttä

MV Agusta Dragster 800 RR – Röyhkeä ja alaston

MV Agusta Dragster 800 RR – Röyhkeä ja alaston

MV Agusta Brutale 800: Etupyörän nostattaja

MV Agusta Brutale 800: Etupyörän nostattaja

KTM 890 Duke R – Nakutykki

KTM 890 Duke R – Nakutykki

Triumph Tiger 900 Rally Pro – Piristysruiske Tiikerille

Triumph Tiger 900 Rally Pro – Piristysruiske Tiikerille