Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy motosi -sivulle
Luettu 21 277   1

MV Agusta Dragster 800 RR – Röyhkeä ja alaston

MV Agusta Dragster 800 RR – Röyhkeä ja alaston
  • MV Agusta
  • MV Agusta
  • MV Agusta
  • MV Agusta
  • MV Agusta
  • MV Agusta
  • MV Agusta

MV Agusta Dragster 800 RR on supersportin ja muskelipyörän äpärälapsi, jonka ulkonäkö varastaa huomion.

Pitkän linjan Italialaisen prätkävalmistaja MV Agustan lähivuosien historiikki on mielenkiintoista luettavaa. Vuonna 2004 merkki myytiin malesialaisella Protonille, joka on kotimaassaan tunnettu lähinnä autovalmistajana. Kahta vuotta myöhemmin firma ostettiin takaisin Italiaan.

Saapasmaan omistushalua kesti ainoastaan pari vuotta, sillä MV Agusta liikkui Harley-Davidsonin omistukseen vuonna 2008. Amerikkalaisvalmistaja sai kontolleen melkoisen velkataakan, sillä MV Agustan talous oli kauniisti sanottuna kuralla.

Harley-Davidsonin omistajuus Agustasta kesti sekin vain kaksi vuotta, sillä 2010 talousvaikeuksissa painiskellut HD joutui myymään yhtiön takaisin Italiaan. Tällä kertaa ostajana oli Claudio Castiglioni.   

Myrskyisä lähihistoria lukuisine omistajanvaihdoksineen ei kuitenkaan ole antanut kuoliniskua perinteikkäälle valmistajalle, sillä vuoden 2010 jälkeen markkinoille on satanut kasapäin uusia mielenkiintoisia moottoripyörämalleja.

Trendejä vastaan

MV_Agusta_Dragster_etuviisto_kuva

MV Agusta kulkee moottoripyöräteollisuuden trendejä vastaan mallistolla, joka saa japanilaistehtaiden toiminnan näyttämään pyhäkoulupoikien näpertelyltä. Siinä missä suuri osa muista valmistajista työntävät tuotantolinjoilta ulos järkipyöriä, keskittyy MV Agusta johonkin aivan muuhun.

Tästä hyvä osoitus on viime kaudelle julkistettu Brutale Dragster, joka saa kuluvalle kaudelle RR-päivityksen. Se tarkoittaa lisää hevosvoimia, lisää vääntöä ja entistäkin rouheamman ulkonäön.

Dragster RR:n moottori on italialaistehtaan ruudikas 800-kuutioinen ja kolmisylinterinen rivimoottori, josta tässä tapauksessa irrotetaan 140 hevosvoimaa. Vääntöä on maltilliset 83 Nm, joten koneen luonne on lähempänä supersportia kuin nakupyörää.

Samaa viestiä kertoo myös se, että huipputeho saavutetaan vasta yli 13 000 kierroksella, joten nakupyöristä tuttu 10 500 kierroksen punaraja on nostettu Dragsterin kohdalla huomattavasti korkeammalle.

Säätövaraa riittää

Leuhkan tehontuoton lisäksi 800-kuutioisen moottorin luonnetta voi säätää kolmella esiasetukseen, jotka vaikuttavat tehoon, vääntöön, kaasunvasteeseen, ja moottorijarrutukseen. Esiasetukset tottelevat nimiä Sport, Normal ja Rain. Näiden lisäksi kuski voi hinkata omat mieliasetuksensa Custom-kartan turvin.

140-hevosvoiman tehoilla Brutale Dragster 800 RR on luokkansa tehokkain nakupyörä. Useimmiten katteettomiin pyöriin soviteltuja supersportien koneita suitsitaan nakuversioon istutettaessa, mutta MV Agusta on tervetullut poikkeus.

Superpyörän luonteen ansiosta Dragster 800 RR on raju ja kompromissiton moottoripyörä. Valmistaja kuvailee Brutale Dragster 800:aa sanoilla ”redlight burner”, joten Italovalmistaja on hyväksynyt pyörän todellisen luonteen.

Dragster painaa kuivana ainoastaan 168 kiloa, joten rakenteessa on käytetty äärimmäisen keveitä materiaaleja. Teholukemien ja alhaisen painon perusteella lähtövauhdin pitäisi olla kohdillaan.

  • MV_Agusta_Dragster_takaviisto_kuva
  • MV_Agusta_Dragster_takaviisto2_kuva
 

Ripeitä lähtöjä

Kiihdytyspyörän sielunmaisemaa tavoittelevasta mallista löytyy toki myös kahdeksaan asentoon säädettävä sutimisenesto ja quickshifter, jonka turvin pykälät voi polkea sisään ilman kytkintä. Quickshifter EAS 2.0 mahdollistaa pykälien vaihdon sekä pienemmälle että isommalle.

Kulkupuolen lisäksi huomiota on kiinnitetty myös jarruvarustukseen, sillä italialaiseen tyyliin Dragster on varustettu Brembon radiaalijarruilla. Massiivisen jarrutehon tueksi pyörään on istutettu laadukas alusta, joka on säädettävissä sekä edestä että takaa.

Muotoilultaan Dragster 800 on matala ja leveä. Linjat ovat aggressiiviset ja pyörä näyttää nimensä veroiselta. Se suorastaan vaatii päästä ottamaan rivakoita lähtöjä liikennevaloista. Ilmettä korostaa 200mm leveä takarengas.

Pinnavanteet ovat harvinaisuus

Dragster-mallia on tarjolla kahtena eri versiona, joista kauden 2015 uutuus on RR-malli. Se poikkeaa normaalimallista mm. pinnavanteiden muodossa. MV Agusta onkin ainoa valmistaja luokassaan, joka on riittävän röyhkeä laittaakseen sellaiset nakusportiin.

Vaikka pinnavanteita tavataan lähinnä cafe-racereissa ja adventure-luokassa, sopivat ne Dragsterin kaltaiseen pyörään kuin nakutetut. Niiden avulla se erottuu kilpailijoistaan entistä selkeämmin, vaikka niin se tekee normaalimallinakin.

Akseliväli on 1380 mm, joten etupyörää tarvitsee tuskin houkutella kohti taivaita. Ilmiö on tuttu samaa konetta hyödyntävästä F3:sta, mutta Dragsterin tapauksessa etutassun kohoaminen lienee entistä selvemmin läsnä.

MV Agusta Brutale Dragster 800 RR on markkinoiden persoonallisin nakupyörä, jonka suorituskyky hakee vertaistaan. Se sijoittuu supersportin ja muskelipyörän välimaastoon, mutta kompromissista on kuitenkaan turha puhua. Dragster on pyörä joka tuskin jättää yhtäkään motoristia kylmäksi.

Tuomas Rajala

MV Agusta Brutale Dragster 800 RR:

Moottori:798-kuutioinen, 3-sylinterinen rivimoottori
Teho:140 hv (103 kW) @ 13 100 rpm
Vääntö:86 Nm @ 10 100 rpm
Puristussuhde:13,3:1
Vaihteisto:6-portainen
Huiput:245 km/h
Etujarru:Kaksi kelluvaa levyä, nelimäntäiset radiaalisatulat
Takajarru:Levyjarru, kaksimäntäinen jarrusatula
Renkaat (etu/taka):120-70- R17 / 200-50-R17
Akseliväli:1380mm
Istuinkorkeus:811mm
Paino:168 kg
Hinta:Vahvistamatta
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Myytävät MV Agusta -motot

test
MV Agusta F41000cm³, '07, 40tkm
7 000 €
test
MV Agusta 350 Sport350cm³, '66
2 600 €
test
MV Agusta F3680cm³, '21
20 890 € (ALV väh.kelp.)
test
MV Agusta Dragster800cm³, '15, 9tkm
13 800 €
test
MV Agusta Brutale1000cm³, '11, 22tkm
7 890 €
test
MV Agusta Brutale750cm³, '07, 23tkm
7 200 €
test
MV Agusta F4R1000cm³, '15, 50tkm
9 500 €
test
MV Agusta F41000cm³, '04, 30tkm
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Lisää MV Agusta koeajoja

Kaikki koeajot »
MV Agusta Turismo Veloce – Tyylikästä monikäyttöisyyttä

MV Agusta Turismo Veloce – Tyylikästä monikäyttöisyyttä

MV Agusta Brutale 800: Etupyörän nostattaja

MV Agusta Brutale 800: Etupyörän nostattaja

Nettimoton tyypit: MV Agusta F4

Nettimoton tyypit: MV Agusta F4

Keskiluokan nakuvertailu – Kawasaki Z900 & KTM 890 Duke R

Keskiluokan nakuvertailu – Kawasaki Z900 & KTM 890 Duke R

BMW S1000RR – Astetta ratakireämpään suuntaan

BMW S1000RR – Astetta ratakireämpään suuntaan