Siirry Myy motosi -sivulle
Luettu 86 636   0

Honda CBR 1000 RR Fireblade - ohjus

Honda CBR 1000 RR Fireblade - ohjus
  • Honda F
  • Honda F
  • Honda F
  • Honda F

…Reidet tiukasti tankin kyljissä, napakka jarrutus, kytkin pohjaan, kaksi polkaisua vasemmalla jalalla ja kytkin ylös, paino kunnolla sisäkaarteen puolelle ja vedättäen kaarteesta ulos. Tuppi nurin, seuraava kaarre ryntää vastaan, lyhyt moottorijarrutus putki vaativasti paukkuen, kevyesti vedättäen loivan nopean kaarteen läpi… Aika herätä taas. Kuutonen silmään ja rauhallista kanttausta tasaisella nopeudella. Uusi Blade kasvattaa sarvet kypärään. Palataanpa ajassa hiukan taaksepäin.

Taustaa

Koeajettu Fireblade on myytävänä yksityisellä Helsingissä, www.nettimoto.com/301358 Kolme viikkoa sitten ajettua vuoden -01 CBR:ää on ehditty päivittää jo kahteen otteeseen sekä ulkomuotonsa että tekniikkansa osalta. Myllyn koko on kasvanut täyteen litraan, kaakkeja on tallissa kolmattakymmenettä enemmän, runko on uusi, jarrut ovat uudet, ohjausta vakauttaa elektroninen ohjausvaimennin… Hondan insinöörit eivät juuri ole peukaloitaan pyöritelleet.

Kylmät tyypit

Makuasioista on hauskinta kiistellä, siksi voi hyvillä mielin todeta, että Firebladen tämän vuoden painos on ulkonäöltään upea. Pyörää katsottaessa siitä uhkuu voima ja aggressiivisuus, silti kokonaisuus on hyvin siron ja sulavan oloinen. Pieniä rakenteellisia yksityiskohtia voi ihastella vaikka kuinka pitkään ja Repsol-väritys toimii kermana kakun päällä. Satulaan istuttaessa vaikuttaa siltä, että ajoasennosta on tehty vielä hieman aiempaa urheilullisempi, vaikka istuinkorkeus on pysynyt kokolailla samana. Mittaristoa hallitsee keskellä sijaitseva suuri analoginen varvikello LCD-näyttöjen ympäröimänä. Kaikki hallintalaitteet löytyvät luonnollisilta paikoiltaan ilman hapuiluja. Virta päälle, napin painallus, Akran putkesta hörähtävä bassomörinä tulvahtaa välittömästi ilmoille.

Maantiellä

Hondan inssejä käy jopa sääliksi. Oikeastaan ei voi käsittääkään sitä, kuinka suuri osa Bladen ominaisuuksista tavallisen Keijo Kahvankääntäjän käytössä jää totaalisesti piiloon. Muutamasta asiasta voi tosin nauttia normaalissakin ajossa. Moottori on voimavaroistaan huolimatta nöyrä kuin mikä. Valtava potku tulee esiin ihailtavan pehmeästi, miehekkäästä koosta huolimatta värinöitä ei esiinny ensinkään. Minkäänlaista mietiskelyä tai kakistelua ei esiinny, tilanne on hanskassa kunhan ne voimavarat pitää mielessä kunnioituksen muodossa. Jarrut ovat herkät, kaksi sormea riittää tilanteessa kuin tilanteessa. Mitään ”hupsista”-lukituksia ei silti esiintynyt, tuntuma on erinomainen. Muutenkin hallintalaitteet toimivat kevyesti mutta täsmällisesti. Bladea ei myöskään ole pakko ajaa lujaa, alusta toimii levollisessakin kanttailussa hyvin. Vaikka tiukkoja mutkia vetää kovempaa kuin koskaan aiemmin, tuplaärrä tuntuu vain leikkivän ja lämmittelevän. Varoa toki sopii, vauhti ei oikeasti tunnu missään. Fysiikan lait pätevät kaikesta huolimatta, moottoripyörien ollessa kyseessä nämä lait ovat kaikkein armottomimmillaan. Kuskia miellyttää myös taattu huomioarvo, kaikki motoristit tietävät mihin Repsol pystyy. Se, mihin kuski pystyy onkin ihan eri asia. Pyörän luonteen huomioiden Blade on ihan ok suorallakin tiellä, touringit ovat asia erikseen.

Toisaalta siis monen ominaisuuden toteamiseksi täytyy kuitenkin pistäytyä radalla. Ohjausvaimennin on tarpeen jossain kahdessa markassa tai järkyttävän nopeissa mutkissa, rungon jäykkyys ei joudu normaalimenossa minkäänlaiseen testiin. Entäs se moottori… No, alle kahdeksassa tonnissa veto on julmaa, yli kahdeksassa aivot litistyvät takaraivoon. Kakkostakaan en uskaltanut mutkissa käyttää, tuntui siltä, että joko keula nousee taivaaseen tai perä lähtee kaakkoon. Kolmonen ja nelonen olivat sopivimpia mutkista ulos tultaessa, veto on väkevää mutta ainakin jollain tapaa hallittavissa.

Jälkilöylyt…

Honda CBR 1000 RR Fireblade ei ole järin mukava, ei kaupungissa liioin näppärin mahdollinen. Sen ei pidäkään olla. Se on järisyttävän nopea ja ketterä, vakaa ja voimakas. Ja niin kaunis… Tavallaan pyörä jättää paljon kysymyksiä auki, toisaalta mikään ei jää epäselväksi. BIKE-lehden testiryhmä ilmoitti tämän vuoden testissä, että moottori tuntuu hiukan laimealta. P***an marjat ja just joo sanon minä. Mikäli tässä nyt joku tuntuu laimealta niin se on kuskin taitotaso. Piste. Lisätietoja Jannelta numerosta 040-7237700
  • Honda CBR 1000 RR Fireblade - ohjus
  • Honda CBR 1000 RR Fireblade - ohjus
 

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille : Honda F

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Lisää Honda koeajoja

Kaikki koeajot »
Honda CBR 600 F - the legend

Honda CBR 600 F - the legend

Honda CB 600 F Hornet - kimalainen

Honda CB 600 F Hornet - kimalainen

Honda CBR 900 RR Fireblade

Honda CBR 900 RR Fireblade

Honda CB1000R Neo-Sports Café – Astetta rajumpaa retroilua

Honda CB1000R Neo-Sports Café – Astetta rajumpaa retroilua

Honda CRF 1000 L Africa Twin – Aavikkopyörien aatelia

Honda CRF 1000 L Africa Twin – Aavikkopyörien aatelia