Siirry Myy motosi -sivulle
Luettu 71 861   0

Honda CB 600 F Hornet - kimalainen

Honda CB 600 F Hornet - kimalainen
  • Honda F
  • Honda F
  • Honda F
  • Honda F

Tällä kertaa ajettavana oli Honda CB 600 F Hornet, joka on myynnissä yksityisellä Espoossa. www.nettimoto.com/309898

Taustaa

Hornet pohjautuu tekniikaltaan 600-kuutioisen CBR:n maltillisempaan F-versioon. Katteet pois, hiukan ryhdikkäämpi tanko-satula-jalkatapit -mitoitus ja nakupyörä on syntynyt. Muutama vuosi takaperin pikkuherhiläinen sai isoveljen, kun 900-kuutioinen sukulainen näki päivänvalon. Ajettu yksilö on muutaman vuoden ikäinen ja tekniikaltaan perinteinen: rivinelikon jatkeena on kuusipykäläinen laatikko, polttoaineen syötöstä huolehtii kaasutinsarja, jarrut on kiinnitetty perinteisesti ja etuhaarukkakin on ”oikein” päin asennettu. Mallivuodeksi -03 Hornet tosin uudistui, LCD-näyttöjä ilmestyi mittaristoon, ajovalo uudistui, samoin perä ja äänenvaimennin.

Kylmät tyypit

Hornet kuuluu siihen iättömään ”perinteiset moottoripyörät” –kategoriaan, joka ei välttämättä saa katsojaa haukkomaan henkeään, mutta joka kieltämättä on hyvin tyylikäs ja täysin ajaton. Kuten monesti on tullut todettua, ei monikaan mp-valmistaja ole uskaltanut jättäytyä tämän tyylisuunnan ulkopuolelle, old-fashioned style on kovassa huudossa vuodesta toiseen.

Hornetin muotoilu on erityisen cool yhdistäen perinteet nykyaikaan. Pyöreä ajovalo ja muhkea tankki edustavat menneisyyttä, ylös vedetty putki ja yksi takavaimennin nykyaikaa. Matta harmaa väritys on virheetön ja erinomaisesti pyörän olemukseen sopiva. Ajoasento on sikäli macho, että pyörään asennettu Maguran oversize-tanko saa luisevammankin äijän selän näyttämään ladon oviaukolta. Koko fillari on saman tien hanskassa, mitään hapuilua ei tarvitse kokea.

Ajoon…

Helppo ja ketterä. Muuta ei tarvitsisi sanoa. Kaupunkiliikenteessä puikkelehtiminen on Hornetilla lastenleikkiä, keveys yhdistettynä hallintalaitteiden herkkyyteen saa monet kymmeniä koneja tehokkaammat pyörät tuijottamaan Hondan takavaloa. Kone on nöyrä eikä kakistele millään. Kierroksia pata kerää mieluusti ja hyvä niin, sillä reilun puolen litran voimanlähteet eivät tunnetusti väännöllään päätä huimaa. Hornet ei ole millään muotoa laiska, sujuvaa vaihteensiirtoa on silti hämmennettävä taajaan rivakasti liikuttaessa. Moottoritiellä kohtuunopeuksia käytettäessä pyörä on ajoltaan ihan ok, kypärämelu pysyy kurissa koska ilmanohjaria ei ole. Ajoviima toki tuntuu, tämä ei tosin tällaisen pyörän hankkijalle liene mikään yllätys.

Maaseutua halkovilla teillä on hauskaa. Se taajamassa havaittu ketteryys korostuu korostumistaan, epävakauden puolelle ei mennä missään vaiheessa. Nakupyörät ovat siitä nasevia, että suoranopeudet pysyvät inhimillisinä, kaarteisiin voi toisaalta syöttää aika huolella… Ylärekisteriinkin pääsin useasti käsiksi. Huipputeho löytyy 12 tuhannen kierroksen nurkilta ja maksimivääntö vajaasta kymppitonnista. Kuten sanottua, käytä kierroksia. Jo lähtee.

Jälkilöylyt…

Honda CB 600 F Hornet on toimiva pyörä. Parhaimmillaan se on sykkivässä kaupunki- ja mutkatieajossa, missä sen kevyt mutta silti vakaa käytös pääsee oikeuksiinsa. Muija kyytiin ja Monacoon – ei välttämättä... Missä hyvänsä muussa ajossa herhiläinen sykkii moitteitta. Lisätietoja Hondasta saat Samilta, 040-5403744
  • Honda CB 600 F Hornet - kimalainen
  • Honda CB 600 F Hornet - kimalainen
 

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille : Honda F

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Lisää Honda koeajoja

Kaikki koeajot »
Honda CBR 600 F - the legend

Honda CBR 600 F - the legend

Honda CBR 1000 RR Fireblade - ohjus

Honda CBR 1000 RR Fireblade - ohjus

Honda CBR 900 RR Fireblade

Honda CBR 900 RR Fireblade

Honda CB1000R Neo-Sports Café – Astetta rajumpaa retroilua

Honda CB1000R Neo-Sports Café – Astetta rajumpaa retroilua

Honda CRF 1000 L Africa Twin – Aavikkopyörien aatelia

Honda CRF 1000 L Africa Twin – Aavikkopyörien aatelia