Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.
Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?
Koeajot
25.01.2021

Harley-Davidson Softail Standard – Sopivan pelkistetty

  • Harley-Davidson Softail Standard – Sopivan pelkistetty
  • Harley-Davidson Softail Standard – Sopivan pelkistetty
  • Harley-Davidson Softail Standard – Sopivan pelkistetty
  • Harley-Davidson Softail Standard – Sopivan pelkistetty
  • Harley-Davidson Softail Standard – Sopivan pelkistetty
  • Harley-Davidson Softail Standard – Sopivan pelkistetty
  • Harley-Davidson Softail Standard – Sopivan pelkistetty
  • Harley-Davidson Softail Standard – Sopivan pelkistetty

Peruspyöräksi riisuttu Softail Standard on todellinen yllättäjä. Muhkean tehokas bobber-henkinen pyörä sulattaa sydämet.

Harley julkaisi kaudelle 2020 riisutun mallin Softailista ja nimesi sen Standardiksi. Kyseessä on siis riisuttu perusmalli, joka tarjoaa juuri oikeat ominaisuudet edukkaassa paketissa.

Standardin ajatus on siis keskittyä olennaiseen, eli tunnelmaan ja ajamisen iloon. Kun kokonaisuudesta on riisuttu kaikki turha pois, on aika nauttia vapauden tunteesta, jota vain moottoripyöräily voi tarjota.

Softailin voimanlähteenä toimii monen muun HD-mallin tavoin Milwaukee Eight V-Twin. 1753-kuutioinen moottori luovuttaa peliin muhkean vääntömomentin, jonka ansiosta Softail on yllättävän suorituskykyinen pyörä.

Ajokunnossa 297 kg painavan pyörän moottori kehittää 3000 kierroksen kohdalla 145 Nm, mikä on prätkäpuolella varsin kunnioitettava lukema. Tehoa Harley-Davidson ei pyöristään lähtökohtaisesti kerro, eikä sillä itse asiassa ole kovinkaan suurta merkitystä.

Ehtaa Amerikkaa

Harley-Davidson Softail Standard – Sopivan pelkistetty

Vaikka pyörä on riisuttu, on ajokokemus silti ehtaa Amerikkaa. Ajoasento on klassinen ja todella miellyttävä. Kuskin jalat tulevat pitkälle eteen ja satulassa istutaan alaselän päällä. Siitä huolimatta ajoasento tuntuu hyvältä, eivätkä paikat puudu ainakaan lyhyemmällä lenkillä.

Milwaukee-moottori on varsin pirteä tapaus ja se syöksee Softailin lipeästi liikkeelle. 0-100 km/h kiihtyvyyslukemasta ei ole hajua, mutta ei Softaililla tarvitse jäädä jalkoihin edes kaksipyöräisten joukossa.

Custom-prätkät eivät perinteisesti ole niitä kaikkein ketterimpiä kavereita mutkateillä, mutta Softail Standard pääsee yllättämään sporttipyöriin tottuneen kuskin. Koeajopaikkana toimineella Alastaron radalla pyörä painuu mukisematta mutkiin ja tulee sieltä yhtä kiltisti pois.

Pyörän suorituskyky moottoriradalla pääsee toden teolla yllättämään, sillä oikeasti leppoisalla bobberilla ei pitäisi olla mitään asiaa ratamaalausten väliin. Aika-ajoin sitä kuitenkin joutuu nielemään asenteensa.

Toinen hämmästyksen aihe ovat jarrut, jotka pysäyttävät 300-kiloisen pyörän kiltisti. Edessä on nelimäntäinen puristin ja takana kelluva kaksimäntäinen. Jarrutehoa on yhdestä etulevystä huolimatta todella mukavasti.

  • Harley-Davidson Softail Standard – Sopivan pelkistetty
  • Harley-Davidson Softail Standard – Sopivan pelkistetty
 

Klassinen ja riisuttu

Softail Standard edustaa varsin klassista muotoilua Harley-Davidsonin mallistossa. Ajoasento on sopivan ilmava ja stonga nousee noin puoliväliin apinakiikku-mittarilla. Korkealla kohoava stonga on itse asiassa todella mukava tapaus.

Bobber-fiilis viimeistellään soolojakkaralla ja sen alle piilotetulla iskunvaimentimella, jotka tekevät kokonaisuudesta tyylikkään pelkistetyn. Takapampun säätäminen tapahtuu penkki poistamalla.

Eturengas on 19-tuumainen ja takafillari puolestaan 16”. Tämä korostaa perän mataluutta, joka korostuu entisestään alas ja taakse vedettyjen tuplaputkien ansiosta. Piippujen tuoma äänimaailma on hyvä, mutta melumääräysten vuoksi ei tietenkään sillä tasolla kuin moni toivoisi.

Myös mittaristo on pelkistetty ja huomaamaton. Kaksiosainen näyttö on sijoitettu stongan kiinnikkeisiin, eikä sen olemassaoloa oikeastaan edes huomaa. Ratkaisu on tyylikäs, mutta vauhtia ei meinaa kirkkaalla kelillä oikein nähdä.

Koska kyseessä on maailman tunnetuin raakavalmiste, Softail Standard saanee osakseen melko tuhtia customointia ja rakentelua. Siinä mielessä pelkistetty peruspyörä on hyvä lähtökohta, että sen ympärille voi alkaa rakentamaan mieleistään pyörää. Tosin tällaisenaankin Softail on toimiva paketti.

Harley-Davidson Softail Standardista on vaikea olla pitämättä. Se edustaa kaikkea, mistä moottoripyöräilyssä on pohjimmiltaan kyse: kaksi pyörää, ohjaustanko, kuski ja renkaiden alla virtaava asfaltti. Siinä ei ole mitään ylimääräistä.

Tuomas Rajala

Kehuja: suorituskyky, mutkaominaisuudet, tyylikäs ja pelkistetty ulkonäkö, jarrut

Parantamisen varaa: mittariston luettavuus kirkkaalla kelillä

 

Harley-Davidson Softail Standard:

Moottori:2-sylinterinen, 1753 cm3 V-moottorii
Puristussuhde: 10,0:1
Vääntö:145 Nm @ 3000 rpm
Etujarru:300mm, 2-levyiset uivat levyjarrut, 4-mäntäiset jarrusatulat , ABS
Takajarru:250 mm, 1-levyinen uiva levyjarrut, 2-mäntäinen jarrusatula, ABS
Renkaat (etu/taka):100/90-19 / 150/80-16
Istuinkorkeus:680 mm
Akseliväli:1630 mm
Kuivapaino:286 kg
Hinta:17 820€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille: Harley-Davidson Softail

     
4
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Harley-Davidson Softail -motot

Katso kaikki »

LUE MYÖS:

Samankaltaisia artikkeleita

Katso kaikki

Katsotuimmat ilmoitukset

Lisää kohteita »
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.