You have an incomplete ad. What do you want to do?
Koeajot
17.10.2011
Read 14 371  

Iso pikkusportti Aprilia RS 4

  • Iso pikkusportti Aprilia RS 4
  • Iso pikkusportti Aprilia RS 4
Aprilia voitti viime kaudella superbike-luokan maailmanmestaruuden. Nyt mestaruuspyörästä on jalostettu kevytmoottoripyörä - ainakin ulkonäöllisesti.

Aprilia RS4 on nykytrendin mukaisesti varustettu nelitahtisella voimanlähteellä. Kyseessä on yksisylinterinen, kahdella nokka-akselilla varustettu DOHC-moottori.

Moottoria ruokkii Magneti Marellin valmistama polttoaineensuihkutus, jota käyttämällä moottori läpäisee Euro 3-standardin mukaiset päästörajat.

Aprilia on myös ulkomitoiltaan kevytmoottoripyöräksi erittäin iso.

Starttinapin painallus herättää moottorin sivistyneesti tulille. Vaihteisto on toiminnaltaan hieman tahmea ja vaatii määrätietoisia otteita.
Kytkinkahvassa ei ole lainkaan etäisyyden säätöä, mikä harmittaa lyhytsormista kuljettajaa.

Etujarrun käyttö vaatii runsaasti voimaa. Toisaalta hyvä niin, sillä Apriliassa ei ole ABS-jarruja. Liika etujarruteho saattaisi tulla yllätyksenä aloittelevalle kuljettajalle.
Moottori vaatii tuntuvasti kierroksia liikkeelle lähdössä.

Mutkiin Aprilia taipuu uskomattoman hienosti. Ja mikä parasta: runko ja alusta ovat erittäin tukevia.

Lisävarusteena on saatavana piikkiluokassa ensi kertaa quicksifter, joka mahdollistaa vaihdot suuremmalle vaihteelle kaasu pohjassa. Sifter toimii luontevan hienosti.

Aprilian jousitus on pintaherkkä ja noukkii alustan kuopat mukisematta. Rata-ajoharjoittelussa jousitus toimii erittäin hyvin.


Tiivistelmä TM:n artikkelista 18/2011

Osta ja lue koko juttu Aprilia RS4:stä

 

Nettimoto User Rating for vehicle model: Aprilia Aprilia

     
3.7
Read user reviews or write your own »

Also read:

More tips

All tips »

Most viewed Ads

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.