Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.
You have an incomplete ad. What do you want to do?
Koeajot
02.03.2010

Ajettua Ski-Doo MX Z X-RS 600 H.O. E-Tec

  • Ajettua Ski-Doo MX Z X-RS 600 H.O. E-Tec
  • Ajettua Ski-Doo MX Z X-RS 600 H.O. E-Tec
Moottorikelkkojen tuotekehityksen viimeisimmät metkut esitellään urheilukelkkojen kokoluokassa. Ski-Doon MXZ-paketissa pääosassa ovat moottori, keveys, jousitus ja ajoasento. Kevyttä ja suorituskykyistä kelkkaa on riemu viedä, eikä polttoainettakaan kulu pahasti, vaikka välillä päästäisi kaiken ilon irti.

Kelkanvalmistus koki suuren mullistuksen, kun Ski-Doo vuonna 2003 esitteli REV-rungon, jossa kuljettajan paikka oli normaalia edempänä ja ajoasento tavanomaista pystympi.

Uudessa REV-XP RS -rungossa pakettia on hiottu edelleen, ja nyt kuljettajalla on mahdollisuus istua vieläkin edempänä. Mitä enemmän urheilukelkan kuljettajalla on liikkumavaraa, sitä joustavammin vaihtelevat ajotilanteet ovat hallinnassa.

Savuton ja hajuton moottori käynnistyy kylmänäkin helposti, ja sen joutokäynti on erittäin tasaista. MXZ X RS -mallin jousituksen säädöt ovat esimerkillisen hyvät. Alumiiniset, lisäsäiliölliset KYB Pro 40 -iskunvaimentimet niin edessä kuin takanakin ovat pikasäädettävät.

MXZ:n päällä on hyvä istua. Istuin on edestä kapea ja astinlaudat leveät. Astinlaudoissa on lisäksi takaosassa vakiona niin sanotut lähtötuet. Ohjaustangon pikasäätö olisi paikallaan, istuma-asennossa tanko on hyvässä kohdassa, mutta seisten ajettaessa se on liian takana.

Nopea reittiajo maistuu, koska ohjaus tottelee päättäväisen otteen omaavaa kuljettajaa. Ski-Doo ei ota omia suuntia röykytyksissä, joten kuski saa itse päättää ajolinjat. Mitä suruttomammin laskee menemään, sitä paremmin MXZ tuntuu olevan omassa elementissään. Jarrussa on tuntumaa ja tehokkuutta, joka on tarpeen riuskassa ajossa.

Moottorin hienot ominaisuudet tulevat esiin myös tankattaessa. Polttoainetta kului koeajolla keskimäärin 14,5 l/100 km, pienin kulutus oli 13,7 ja suurin 15,4 l/100 km. Suorituskykyisen ja urheilullisesti ajettavan kelkan kulutusta voi siis kehua erittäin kohtuulliseksi.

Moitittavaakin löytyy. Matalan urheilullinen tuulilasi ei anna paljon suojaa ajoviimalta. Ajotilanteissa nopealla reitillä, etenkin pitemmillä suorilla ja erityisesti jääpätkillä, ajoviima iskee voimakkaasti alavatsaan.

Keulan muotoilu ja kuljettajan edustan matala linja ohjaavat ajoviiman suoraan arkaan paikkaan. Lisävarustevalikoimassa saisi olla alas tuulilasin sivuun asennettavia tuuliohjaimia, joilla pahimman viiman saisi pois perhekalleuksilta.

Tiivistelmä TM 4/10:n artikkelista.
Osta ja lue koko juttu Ski-Doo MX Z X-RS 600 H.O. E-Tec
 

Nettimoto User Rating for vehicle model: Ski-Doo MX

     
4.2
Read user reviews or write your own »

Also read:

More tips

All tips »

Most viewed Ads

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.