Luettu 25 165   0

Ajettua Ski-Doo MX Z X-RS 600 H.O. E-Tec

Ajettua Ski-Doo MX Z X-RS 600 H.O. E-Tec
  • Ski-Doo MX
  • Ski-Doo MX

Moottorikelkkojen tuotekehityksen viimeisimmät metkut esitellään urheilukelkkojen kokoluokassa. Ski-Doon MXZ-paketissa pääosassa ovat moottori, keveys, jousitus ja ajoasento. Kevyttä ja suorituskykyistä kelkkaa on riemu viedä, eikä polttoainettakaan kulu pahasti, vaikka välillä päästäisi kaiken ilon irti.

Kelkanvalmistus koki suuren mullistuksen, kun Ski-Doo vuonna 2003 esitteli REV-rungon, jossa kuljettajan paikka oli normaalia edempänä ja ajoasento tavanomaista pystympi.

Uudessa REV-XP RS -rungossa pakettia on hiottu edelleen, ja nyt kuljettajalla on mahdollisuus istua vieläkin edempänä. Mitä enemmän urheilukelkan kuljettajalla on liikkumavaraa, sitä joustavammin vaihtelevat ajotilanteet ovat hallinnassa.

Savuton ja hajuton moottori käynnistyy kylmänäkin helposti, ja sen joutokäynti on erittäin tasaista. MXZ X RS -mallin jousituksen säädöt ovat esimerkillisen hyvät. Alumiiniset, lisäsäiliölliset KYB Pro 40 -iskunvaimentimet niin edessä kuin takanakin ovat pikasäädettävät.

MXZ:n päällä on hyvä istua. Istuin on edestä kapea ja astinlaudat leveät. Astinlaudoissa on lisäksi takaosassa vakiona niin sanotut lähtötuet. Ohjaustangon pikasäätö olisi paikallaan, istuma-asennossa tanko on hyvässä kohdassa, mutta seisten ajettaessa se on liian takana.

Nopea reittiajo maistuu, koska ohjaus tottelee päättäväisen otteen omaavaa kuljettajaa. Ski-Doo ei ota omia suuntia röykytyksissä, joten kuski saa itse päättää ajolinjat. Mitä suruttomammin laskee menemään, sitä paremmin MXZ tuntuu olevan omassa elementissään. Jarrussa on tuntumaa ja tehokkuutta, joka on tarpeen riuskassa ajossa.

Moottorin hienot ominaisuudet tulevat esiin myös tankattaessa. Polttoainetta kului koeajolla keskimäärin 14,5 l/100 km, pienin kulutus oli 13,7 ja suurin 15,4 l/100 km. Suorituskykyisen ja urheilullisesti ajettavan kelkan kulutusta voi siis kehua erittäin kohtuulliseksi.

Moitittavaakin löytyy. Matalan urheilullinen tuulilasi ei anna paljon suojaa ajoviimalta. Ajotilanteissa nopealla reitillä, etenkin pitemmillä suorilla ja erityisesti jääpätkillä, ajoviima iskee voimakkaasti alavatsaan.

Keulan muotoilu ja kuljettajan edustan matala linja ohjaavat ajoviiman suoraan arkaan paikkaan. Lisävarustevalikoimassa saisi olla alas tuulilasin sivuun asennettavia tuuliohjaimia, joilla pahimman viiman saisi pois perhekalleuksilta.

Tiivistelmä TM 4/10:n artikkelista.
Osta ja lue koko juttu Ski-Doo MX Z X-RS 600 H.O. E-Tec

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille : Ski-Doo MX

     
4.2
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Lisää Ski-Doo koeajoja

Kaikki koeajot »
Can-Am Ryker 900 – kesäkelkka vailla vertaa

Can-Am Ryker 900 – kesäkelkka vailla vertaa

Yamaha Niken – Liian paksu prätkäksi?

Yamaha Niken – Liian paksu prätkäksi?

Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle

Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle

Suzuki Katana – Kaksiteräinen miekka

Suzuki Katana – Kaksiteräinen miekka

KTM 790 Adventure – Kerralla keskiluokan kärkeen

KTM 790 Adventure – Kerralla keskiluokan kärkeen