Siirry Myy motosi -sivulle
Luettu 25 723   0

Ajettua Ski-Doo MX Z X-RS 600 H.O. E-Tec

Ajettua Ski-Doo MX Z X-RS 600 H.O. E-Tec
  • Ski-Doo MX
  • Ski-Doo MX

Moottorikelkkojen tuotekehityksen viimeisimmät metkut esitellään urheilukelkkojen kokoluokassa. Ski-Doon MXZ-paketissa pääosassa ovat moottori, keveys, jousitus ja ajoasento. Kevyttä ja suorituskykyistä kelkkaa on riemu viedä, eikä polttoainettakaan kulu pahasti, vaikka välillä päästäisi kaiken ilon irti.

Kelkanvalmistus koki suuren mullistuksen, kun Ski-Doo vuonna 2003 esitteli REV-rungon, jossa kuljettajan paikka oli normaalia edempänä ja ajoasento tavanomaista pystympi.

Uudessa REV-XP RS -rungossa pakettia on hiottu edelleen, ja nyt kuljettajalla on mahdollisuus istua vieläkin edempänä. Mitä enemmän urheilukelkan kuljettajalla on liikkumavaraa, sitä joustavammin vaihtelevat ajotilanteet ovat hallinnassa.

Savuton ja hajuton moottori käynnistyy kylmänäkin helposti, ja sen joutokäynti on erittäin tasaista. MXZ X RS -mallin jousituksen säädöt ovat esimerkillisen hyvät. Alumiiniset, lisäsäiliölliset KYB Pro 40 -iskunvaimentimet niin edessä kuin takanakin ovat pikasäädettävät.

MXZ:n päällä on hyvä istua. Istuin on edestä kapea ja astinlaudat leveät. Astinlaudoissa on lisäksi takaosassa vakiona niin sanotut lähtötuet. Ohjaustangon pikasäätö olisi paikallaan, istuma-asennossa tanko on hyvässä kohdassa, mutta seisten ajettaessa se on liian takana.

Nopea reittiajo maistuu, koska ohjaus tottelee päättäväisen otteen omaavaa kuljettajaa. Ski-Doo ei ota omia suuntia röykytyksissä, joten kuski saa itse päättää ajolinjat. Mitä suruttomammin laskee menemään, sitä paremmin MXZ tuntuu olevan omassa elementissään. Jarrussa on tuntumaa ja tehokkuutta, joka on tarpeen riuskassa ajossa.

Moottorin hienot ominaisuudet tulevat esiin myös tankattaessa. Polttoainetta kului koeajolla keskimäärin 14,5 l/100 km, pienin kulutus oli 13,7 ja suurin 15,4 l/100 km. Suorituskykyisen ja urheilullisesti ajettavan kelkan kulutusta voi siis kehua erittäin kohtuulliseksi.

Moitittavaakin löytyy. Matalan urheilullinen tuulilasi ei anna paljon suojaa ajoviimalta. Ajotilanteissa nopealla reitillä, etenkin pitemmillä suorilla ja erityisesti jääpätkillä, ajoviima iskee voimakkaasti alavatsaan.

Keulan muotoilu ja kuljettajan edustan matala linja ohjaavat ajoviiman suoraan arkaan paikkaan. Lisävarustevalikoimassa saisi olla alas tuulilasin sivuun asennettavia tuuliohjaimia, joilla pahimman viiman saisi pois perhekalleuksilta.

Tiivistelmä TM 4/10:n artikkelista.
Osta ja lue koko juttu Ski-Doo MX Z X-RS 600 H.O. E-Tec

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille : Ski-Doo MX

     
4.2
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Ski-Doo MX -motot

test
Ski-Doo MX600cm³, '99, 9tkm
1 500 €
test
Ski-Doo MX600cm³, '06, 300km
1 500 €
test
Ski-Doo MX450cm³, '97
800 €
test
Ski-Doo MX500cm³, '88, 3tkm
480 €
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Lisää Ski-Doo koeajoja

Kaikki koeajot »
Polaris Ranger XP 1000 – Työn raskaan raataja

Polaris Ranger XP 1000 – Työn raskaan raataja

Polaris 850 RMK Khaos – Äärimmäinen puuterinpöllyttäjä

Polaris 850 RMK Khaos – Äärimmäinen puuterinpöllyttäjä

Ducati Diavel 1260 – pirullinen muskelipyörä

Ducati Diavel 1260 – pirullinen muskelipyörä

Kawasaki H2 SX SE – Peto tuulipuvussa

Kawasaki H2 SX SE – Peto tuulipuvussa

Ducati Multistrada 950 S – todellinen moniosaaja

Ducati Multistrada 950 S – todellinen moniosaaja