Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy motosi -sivulle
Luettu 4 357   0

Triumph Trident 660 – Tyylillä edullisempaan keskiluokkaan

Triumph Trident 660 – Tyylillä edullisempaan keskiluokkaan
 • Triumph Trident
 • Triumph Trident
 • Triumph Trident
 • Triumph Trident
 • Triumph Trident
 • Triumph Trident
 • Triumph Trident
 • Triumph Trident
 • Triumph Trident
 • Triumph Trident
 • Triumph Trident
 • Triumph Trident
 • Triumph Trident
 • Triumph Trident

Triumph Trident kiilaa suoraan keskiluokan nakujen kärkikahinoihin. Tarjolla on ehtaa triplen sointia kilpailukykyiseen hintaan.

Nakupyörien keskiluokka sai tälle keväälle mielenkiintoisen haastajan, kun Triumph esitteli uuden täsmätyökalunsa. Yamaha MT-07, Kawasaki Z 650 sekä Honda CB 650 ovat tähän asti saaneet rellestää luokan edullisemman pään kärkisijoilla melko rauhassa ja tähän joukkoon Triumph pyrkii iskemään kiilan nimeltään Trident 660.

Siinä missä Yamaha ja Kawasaki luottavat rivikakkoseen ja Honda CB 650 rivineloseen, pyrkii Trident 660 lyömään kilpailijansa merkille tunnusomaisen kolmisylinterisen moottorin voimin. Triumph ei luonnollisestikaan pitele kynttilää vakan alla vaan mainostaa isosti Tridentin olevan markkinoiden edullisimman kolmipyttyisen.

Toki keskiluokasta löytyy myös sporttisempi Street Triple 660 S, mutta malli on niin luonteeltaan kuin hinnaltaankin aivan eri pyörä kuin Trident. Siinä missä Street Triplestä joutuu pulittamaan karvan alle 12 000 euroa, on Tridentin hinta saatu puristettua juuri ja juuri alle kymppitonnin, 9995 euroon.

Luokan kärkipaikkaa pitävä Yamaha MT-07 on reilun 9200 euron hinnallaan rahtusen halvempi, samoin kuin 9450 € maksava Kawasaki Z 650. Honda taas karkaa 11 590 euron hintaisena selvästi lähemmäs Street Tripleä, joten Trident on vahvasti hintakilvassa mukana.

Peruspyörä riittävillä ominaisuuksilla

Triumph Trident 660 – Tyylillä edullisempaan keskiluokkaan

660-kuutioinen sydän perustuu Street Triple S:n moottoriin, mutta Tridentiä varten sitä on muokattu sopivissa määrin miedommaksi. Mielessä on hyvä pitää, että Tridentin ei ole tarkoitus olla yltiösporttinen mutkatykki kuten isoveljensä, vaan äärimmäisen helposti lähestyttävä roadster, joka tarjoaa riittävästi ominaisuuksia hintaansa nähden.

Trident on tarkoitettu motoristeille, jotka eivät kaipaa pyörältään huippuluokan jousitusta tai jarruja, vaan ensisijaisesti helppokäyttöisyyttä ja ratkaisujen toimivuutta. Toisena kohderyhmänä on harrastuksen alkutaipaleella olevat kuskit, jotka hakevat ensimmäistä isoa pyöräänsä. Trident on luonnollisesti kuristettavissa myös A2-ajokorttiluokkaan.

Trident on ulkonäöltään nykyaikainen roadster, mutta mukaan on saatu myös ripaus klassisia muotoja. Tankki on muhkea ja satula matala. Mittasuhteet antavat helposti ymmärtää Tridentin olevan isompi pyörä kuin se todellisuudessa onkaan. Mitoiltaan Triumph on kuitenkin melko lähellä Yamaha MT-07:aa, mikä ei varmasti ole sattumaa.

Jotta pyörän hinta on saatu pysymään alhaisena, mitään ylimääräistä prätkäerotiikkaa Tridentin alustasta ei löydy. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että komponentit olisivat halvimpia tusinatuotteita, vaan käytetyt osat löytyvät ihan merkkitavarahyllystä.

Jousitus on kokonaisuudessaan Showan valmistama, josta etupään 41 mm USD-haarukka on tehtaalla valmiiksi säädetty. Takajousesta löytyy sentään esijännityksen säätö, jos vaikka kyytiläinen pyrkii kahvilan nurkalta matkaan mukaan salskean brittiagentin nähtyään.

Myös jarrut kuuluvat samaan kategoriaan. Kaksimäntäiset Nissinin valmistetta olevat puristimet syleilevät 310 millisiä tuplalevyjä tarvittaessa riittävällä voimakkuudella ja tunnokkuudella. Osin hieman reipasvauhtisemmankin koeajon aikana ei eteen tullut tilannetta, jossa jarrutehoa olisi tarvinnut lisää. Kaksi sormea kahvalla riittää mainiosti tehokkaaseen pysähtymiseen ainakin maantieolosuhteissa.

Kolmen sylinterin kaunista sointia

Vaikka 660-kuutioista Street Triplen sydäntä onkin Tridentiä varten hieman kuohittu, ei sen luonnetta ole täysin kadotettu. Moottori tuottaa parhaimmillaan 81 hevosvoiman tehon 10 250 kierroksen kohdalla ja 64 Nm:n väännön 6250 kierroksella. Valmistajan mukaan moottorin huippuväännöstä vähintään 90% on käytössä kierrosvälillä 3600 – 9750 rpm. Tämä on helppo uskoa, moottori on käytökseltään äärimmäisen nöyrä.

Vertailun vuoksi, pahimmista kilpailijoista Yamaha MT-07 luovuttaa tehoa 73 hevosvoimaa ja Kawasaki Z 650 puolestaan 68 heppaa. Tehokilvassa Trumppa siis vetää selkeästi pidemmän korren.

Starttinapin painallus tuo ilmoille pehmeän triplen soinnin. Koneen alle jäävä vaimennin pitää äänet korkeammillakin kierroksilla melko maltillisella tasolla. Toki yläkierroksilla konetta huudattaessa asiasta ymmärtävälle selviää, montako mäntää myllyn sisuksissa vatkaa. Triplen kaunis laulu on helposti tunnistettavissa ja 81 hevosvoimaa riittää vauhdikkaampaankin menoon hyvin.

Tridentin istuinkorkeus on maltilliset 805 mm ja painoksi luvataan ajokunnossa 189 kg. Jalat yltävät maahan helposti lyhyemmältäkin kuskilta ja pyörän käsittely on helppoa pienissäkin vauhdeissa. Matalan satulan sekä hieman korkeamman ohjaustangon ansiosta ajoasento on pysty ja rento.

Liikkeellelähtö onnistuu miltei pelkästään kytkintä vapauttamalla ja pannu vetää tasaisesti lähes tyhjäkäynniltä alkaen. Kuutosvaihteen voi halutessaan kytkeä jo 30 km/h vauhdissa ja vääntää kaasun pohjaan. Mylly ei moisesta hölmöilystä hätkähdä, vaan alkaa vetämään sitkeästi kohti punarajaa. Veto on kauniin tasaista koko kierrosalueen ja 6000–7000 rpm välillä kone tarjoaa vielä piristysruiskeen pienen tehopiikin muodossa.

 • Triumph Trident 660 – Tyylillä edullisempaan keskiluokkaan
 • Triumph Trident 660 – Tyylillä edullisempaan keskiluokkaan
 

Vakiona kaksi ajomoodia ja luistonesto

Tridentissä on vakiona kaksi ajomoodia, Road ja Rain. Pieneksi miinusmerkiksi voi mainita kaasun yltiörauhallisen reagoinnin kaasukahvan toiveisiin jopa terävämmässä Road-moodissa. Tämä vaatii kuskilta hieman totuttelua. Aloittelijalle ominaisuus on varmasti hyvä, mutta kokeneempi kaipaa kaasuun hieman lisää terävyyttä. Vakiona löytyvän luistoneston voi myös kytkeä halutessaan pois päältä.

Koeajopyörässä oli lisävarusteena saatava molempiin suuntiin toimiva quickshifter, jonka hankintaa voi vain suositella. Isommalle pykältäessä vaihteisto imaisee seuraavan sisään erittäin sulavasti. Pienemmälle vaihtaessa poljin vaati hieman määrätietoisemman jalanliikkeen.

Pysty ajoasento mahdollistaa pidemmätkin siirtymät ilman paikkojen puutumista, kunhan vauhti on maltillinen. Yli satasen vauhdeissa tuuli tunkeutuu tehokkaasti kuskin avonaiseen syliin ja tekee moottoritieajosta pitkän päälle väsyttävää.

Mutkatiellä meno maistuu. Alusta on lähtökohtaisesti enemmänkin mukava kuin sporttinen ja se toimii tavallisessa ajossa moitteetta. Vauhdin kasvaessa reippaammaksi jämäkkyyttä alkaa kaipaamaan pikkuhiljaa lisää, mutta tuntuma tiehen pysyy hyvänä pehmeähköstä luonteesta huolimatta, eikä ylimääräistä vaappumista esiinny.

Mittaristo on helppolukuinen ja nykyaikainen TFT-näyttö, johon on saatavilla lisävarusteena älypuhelinyhteyden mahdollistava My Triumph Connectivity-järjestelmä. Käyttöliittymä on yksinkertainen ja hyvin helppokäyttöinen. Muitakin lisävarusteita on tarjolla heti alkajaisiksi mittava määrä niin pyörän stailaukseen kuin hyötykäyttöönkin.

Kaikkiaan Triumph Trident 660 on erittäin tervetullut uutuus keskiluokan nakupyöräpalettiin ja se tarjoaa rajusti vastinetta rahalle. Kohtuullinen hankintahinta yhdistettynä pitkään 16 000 kilometrin huoltoväliin lupailee hyvin kukkaroystävällistä prätkäilyä pitkäksi aikaa.

Sami Puskala

Kehuja: moottori, leppoisa ajettavuus, käytön helppous, vastine rahalle.

Parantamisen varaa: turhan hidas kaasunvaste

Triumph Trident 660:

Moottori:3-sylinterinen, 660 cm3 nestejäähdytteinen rivimoottori
Puristussuhde:11,95:1
Teho:81 hv (60 KW) @ 10250 rpm
Vääntö:64 Nm @ 6250 rpm
Vaihteisto:6-portainen
Etujarru:2x 310 mm levy, 2-mäntäinen satula, ABS
Takajarru:1x 255 mm levy, 2-mäntäinen satula, ABS
Renkaat (etu/taka):120/70 ZR17 / 180/55 ZR17
Akseliväli:1401 mm
Istuinkorkeus:805 mm
Tankki:14 l
Kuivapaino:189 kg
Hinta:9995€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille : Triumph Trident

     
3.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Triumph Trident -motot

test
Triumph Trident900cm³, '92, 70tkm
3 200 €
test
Triumph Trident750cm³, '75, 37tkm
9 900 €
test
Triumph Trident660cm³, '21, 1km
10 190 €
test
Triumph Trident660cm³, '21, 1km
9 995 €
test
Triumph Trident750cm³, '75
7 000 €
test
Triumph Trident660cm³, '21, 1km
9 995 €
test
Triumph Trident660cm³, '21
9 995 €
test
Triumph Trident750cm³, '75
7 000 €
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Lisää Triumph koeajoja

Kaikki koeajot »
Triumph Tiger 900 Rally Pro – Piristysruiske Tiikerille

Triumph Tiger 900 Rally Pro – Piristysruiske Tiikerille

Triumph Rocket 3 R – Iso ja ihana

Triumph Rocket 3 R – Iso ja ihana

Triumph Street Triple RS – Rataohjus ja arkipyörä

Triumph Street Triple RS – Rataohjus ja arkipyörä

Triumph Scrambler 1200 – Brittien salainen adventure-ase

Triumph Scrambler 1200 – Brittien salainen adventure-ase

Triumph Speedmaster – Letkeä vääntöveikko

Triumph Speedmaster – Letkeä vääntöveikko