Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy motosi -sivulle
Luettu 34 871   5

Triumph Rocket 3 R – Iso ja ihana

Triumph Rocket 3 R – Iso ja ihana
  • Triumph Rocket III
  • Triumph Rocket III
  • Triumph Rocket III
  • Triumph Rocket III
  • Triumph Rocket III
  • Triumph Rocket III
  • Triumph Rocket III
  • Triumph Rocket III

Triumph Rocket 3 nousee uudella kehitysversiolla muskelipyörien kiistattomaksi kuninkaaksi.

Triumph Rocket 3 on kiistatta yksi moottoripyörämaailman ikonisimmista moottoripyöristä. Brittiläinen muskelipyörä on vuosikausia pitänyt hallussaan tuotantopyörien suurimman moottorin valtikkaa.

Edeltäjämallin 2,3-litrainen moottori saa kuitenkin väistyä uuden kuninkaan tieltä, sillä uusi kolmesylinterinen moottori on 2,5-litrainen. Mylly olisi automaailmassakin kookas, mutta prätkäpuolella se on suorastaan typerän kokoinen.

Triumphin mittasuhteet ovat järeät, sillä pitkittäin runkoon asennettu moottori on suuri. Käytännössä mylly ei olisi juuri pienempään tilaan mahtunut. Rocket 3 on minimalistinen pyörä, jota luonnollisesti hallitsee juuri moottori.

Mylly on uskomaton tapaus. Moottoripyörämaailmassa suorituskyky vaatii usein vaihteiston kelaamista edes taas, mutta ei Trumpan kohdalla. Vaihteita on kuusi, mikä on itse asiassa jopa liikaa, sillä askin olisi voinut helposti toteuttaa yksi tai kaksi pykälää vähemmällä.

Nelosvaihteella 70 km/h tai 170 km/h

Triumph Rocket 3 R – Iso ja ihana

Näin järeästi vääntävällä moottorilla vaihteiden vaihtamiselle ei oikeasti ole kovin usein tarvetta, sillä esimerkiksi nelosvaihteella voi ajaa 70 km/h tai 170 km/h. Kun kierrokset nousevat 2000:sta 5500:aan, nousee vauhti satasella.

Monesti prätkien kohdalla puhutaan siitä, kuinka voimaa riittää millä tahansa kierrosluvulla. Minkään muun moottoripyörän kohdalla lausahdus ei oikeasti pidä niin hyvin kutiaan kuin Rocketin. Triumph ei nimittäin välitä lainkaan siitä mikä kierroslukema, vauhti tai vaihde kulloinkin on päällä, vääntöä piisaa.

2500-kuutioisesta moottorista irrotetaan siis varsin asialliset lukemat: 167 hevosvoimaa ja 221 Nm. Ne vertautuvat suoraan keskiluokan perheautoon ja ovat siksi prätkään täysin naurettavat.

Triumph on aina osannut valmistaa erinomaisia kolmesylinterisiä moottoreita, mutta Rocketin kohdalla se todella on ylittänyt itsensä. Rocket 3:n voima ja etenkin vääntö on suorastaan perverssi kokemus.

En voi sanoa olleeni entisen Rocket-mallin fani. Olihan pyörä toki massiivinen, suurimoottorinen ja mukavasti vääntävä. Mutta yli 300 kiloa painava möhkäle ei ollut erityisen hyvä moottoripyörä. Vanhan mallin jarrut olivat alitehoiset, painoa oli kymmeniä kiloja liikaa ja ulkonäkökin oli vähän niin ja näin. Mutkatiellä se oli onneton.

  • Triumph Rocket 3 R – Iso ja ihana
  • Triumph Rocket 3 R – Iso ja ihana
 

40 kiloa pois ja tehoa tilalle

Uusi Rocket petraa tilannetta valovuoden. Painoa on 40 kiloa vähemmän, tehoa ja vääntöä enemmän. Ulkokuori on veistelty uusiksi ja ehdottomasti parempaan suuntaan. Myös elektroniikka on päivitetty tähän päivään: säädettävät ajotilat, poiskytkettävä luistonesto, TFT-näyttö ja niin edelleen.

Lisäksi jarruvarustus on voimapotentiaalin arvoinen. Etujarrut ovat Brembon Stylemat ja takanakin nelimäntäiset radiaalit. Takajarru on muuten tehokkain mitä moottoripyörässä on tullut koettua. Lisäksi järjestelmästä löytyy kaarre-ABS:t. Alusta on täysin säädettävissä ja se hoitelee hommansa esimerkillisesti.

Se kuinka helpoksi ja ketteräksi ajettavaksi uusi Rocket on muodostunut, herättää kyllä ihmetystä. Se ei missään nimessä ole yhtä ketterä kuin vaikkapa Ducatin muskelimalli Diavel, mutta lähes 300 kiloa painavaksi moottoripyöräksi se vakuuttaa mutkatiellä.

Leveistä renkaista (150/240) huolimatta se kääntyy mutkiin mukisematta. Toki leveät ja matalaprofiiliset läskit tarkoittavat sitä, että pyörtää joutuu painamaan kohti mutkaa, mutta tilanne ei ole niin paha kuin voisi kuvitella.

Ei ole liioittelua sanoa, että Rocket 3 on yksi onnistuneimpia mallipäivityksiä mitä prätkämaailmassa on tullut koettua. Triumphin muskelipyörä on laitettu täydellisesti uusiksi, mutta sen sydäntä, eli järkälemäistä moottoria ja riisuttua rakennetta ei ole unohdettu.

Rocket 3 tekee sen, minkä kuvittelin olevan mahdotonta, se varasti sydämen ennakkoasenteesta huolimatta. Ei huonommin pyörältä, jonka ajattelin jäävän lähinnä ihan kiva -osastot kuriositeetiksi. Se, että lysti maksaa 30 000 euroa, on täysin sivuseikka.

Katso videoarvio artikkeli alusta. 

Tuomas Rajala

Kehuja: uskomaton parannus edelliseen, moottorin vääntö, jarrut ja alusta

Parantamisen varaa: –

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Triumph Rocket 3 R:

Moottori:Nestejäähdytteinen, 3-sylinterinen, 2458 cm3 moottori
Teho:167 hv (123 KW) @ 6000 rpm
Vääntö:221 Nm @ 4000 rpm
Akseliväli:1677 mm
Vaihteisto:6-vaihteinen
Vetotapa:Kardaani
Etujarru:2x 320 mm levy, Brembo Stylema, 4-mäntäinen radiaalisatula, ABS
Takajarru:1x 300 mm levy, 4-mäntäinen satula, ABS
Renkaat (etu/taka):150/80-17 / 240/50-16
Istuinkorkeus:773 mm
Tankki:18 litraa
Kuivapaino:291 kg
Hinta:29 500€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille : Triumph Rocket III

     
4.2
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Triumph Rocket III -motot

test
Triumph Rocket III2300cm³, '06, 48tkm
20 500 €
test
Triumph Rocket III2300cm³, '16, 2tkm
24 000 €
test
Triumph Rocket III2300cm³, '04, 37tkm
9 000 €
test
Triumph Rocket III2500cm³, '21, 1km
29 990 €
test
Triumph Rocket III2300cm³, '05, 65tkm
7 000 €
test
Triumph Rocket III2500cm³, '21, 1km
31 390 € (ALV väh.kelp.)
test
Triumph Rocket III2300cm³, '05, 43tkm
9 650 €
test
Triumph Rocket III2300cm³, '10, 56tkm
11 000 €
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Lisää Triumph koeajoja

Kaikki koeajot »
Triumph Tiger 900 Rally Pro – Piristysruiske Tiikerille

Triumph Tiger 900 Rally Pro – Piristysruiske Tiikerille

Triumph Street Triple RS – Rataohjus ja arkipyörä

Triumph Street Triple RS – Rataohjus ja arkipyörä

Triumph Scrambler 1200 – Brittien salainen adventure-ase

Triumph Scrambler 1200 – Brittien salainen adventure-ase

Triumph Speedmaster – Letkeä vääntöveikko

Triumph Speedmaster – Letkeä vääntöveikko

Triumph Tiger 1200 XCa – Täyteen ladattu Adventure-mörssäri

Triumph Tiger 1200 XCa – Täyteen ladattu Adventure-mörssäri