Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy motosi -sivulle
Luettu 9 858   0

Can-Am Outlander 6x6 450 T – Kevyt ja kerkeä kuusipyöräinen

Can-Am Outlander 6x6 450 T – Kevyt ja kerkeä kuusipyöräinen
 • Can-Am Outlander
 • Can-Am Outlander
 • Can-Am Outlander
 • Can-Am Outlander
 • Can-Am Outlander
 • Can-Am Outlander
 • Can-Am Outlander
 • Can-Am Outlander
 • Can-Am Outlander
 • Can-Am Outlander
 • Can-Am Outlander
 • Can-Am Outlander

Can-Am tarjoaa mönkijöiden pikkuluokkaan ensimmäistä kertaa myös kuusivetoisen vaihtoehdon.

Can-Am Outlander 450 on todettu ja tunnustettu useampaankin otteeseen erittäin kyvykkääksi maastopeliksi. Konseptin toimivuus perustuu ennen kaikkea laitteen keveyteen ja ketterään käsiteltävyyteen. Vielä kun pieni mylly vetää kokoisekseen pontevasti, on Outlander nelipuolikkaanakin viekoitteleva tuttavuus.

Vuodelle 2019 Outlander 450-mallisto jalostui kuusipyörävetoisella versiolla. Aiempien 650- ja 1000-kuutioisten ”kuusikkojen” rinnalle tullut nelipuolikas on hinnaltaan huomattavasti lompakkoystävällisempi vaihtoehto. Edullisimmillaan perusvarusteisen Base-mallin saa omakseen juuri alle kymppitonnilla.

Hintaeroa kertyy pykälää isompaan 650-kuutioiseen yli 5000 euroa, joten pelimerkkejä jää laitteen varusteluun vielä melkoisesti. Enemmän ammattikäyttöön varusteltu Max Pro+-malli kustantaa sekin maltilliset 11 790 euroa ja kaksipaikkainen Max Pro+ tonnin enemmän.

Uutuus on siis markkinoiden edullisin kuusipyörävetoinen ja erittäin tervetullut lisä paitsi Can-Amin mallistoon, myös koko mönkkärimarkkinoille. Isompiin verrattuna ei hinauskapasiteetista, eikä varsinkaan etenemiskyvystä tarvitse tinkiä.

Isompiaan selvästi kevyempi

Can-Am Outlander 6x6 450 T – Kevyt ja kerkeä kuusipyöräinen

Peräkoukussa saa vetää parhaimmillaan 750 kiloa jarrullista painoa, eli saman verran kuin isommissakin malleissa. Takatelineelle voi lastata kuormaa 159 kilon verran. Kuivapainoa perusmallille kertyy 435 kiloa, eikä n. 20 senttiä pidempää ja kahden istuttavaa Max Pro-malliakaan voi 468 kilon massallaan vielä ylipainoiseksi kutsua.

Yli 100 kiloa 650-kuutioista isoveljeään kevyempi nelipuolikas on yllättävän ketterä vietävä oikeastaan missä vain. Kuusipyöräinen on noin 70 senttiä pidempi kuin nelipyöräinen malli ja kaksipaikkaisena pituutta on lähemmäs kolme metriä. Tästä huolimatta 6×6 kääntyy kapeassa rännissä kuitenkin kohtuullisen sujuvasti.

Aivan tiukimmissa käännöksissä kuusipyöräinen vaatii väkisinkin ylimääräisiä vekslausliikkeitä, mutta kaikkiaan laite kääntyy kerkeämmin kuin ulkomuodon perusteella luulisi. Vakiovarusteinen kolmiasentoinen DPS-ohjaustehostin helpottaa huomattavasti ison laitteen pyörittelyä ja ehkäisee kivikon iskujen johtumista ohjaustankoon saakka.

Perustekniikka noudattaa nelivetoisesta Outlanderista tuttua linjaa. Keskimmäinen perä on läpivetävä ja takavedolla ajaessa molemmat taka-akselit vetävät. Etupyörät kytkeytyvät mukaan erillisestä kytkimestä ja pidon hallinnassa auttaa Visko Lok-tasauspyörästö. Vaihteisto on kaksialueinen variaattori, jonka hidas puoli on välitetty todella lyhyeksi. Vetokykyä pitäisi näin riittämän aivan hitaimmassakin ryöminnässä.

Kone tuntuu numeroitaan pirteämmältä

Rotaxin 1-sylinterinen moottori tuottaa paperilla maltilliset 38 hevosvoimaa. Käytännössä koneen voimavarat riittävät kuusipyöräisenkin liikutteluun mainiosti. Kaasua saa käsitellä röykkyisessäkin maastossa melko huolettomasti ilman pelkoa liiallisesta hyökkäilystä. Tämänvuotisista isommista Outlandereista löytyvää ajomoodivalikkoa ei nelipuolikkaassa ole, eikä sitä jää kaipaamaankaan. Tuntuma kaasuvipuun on oikein hyvä sellaisenaan.

Koeajettu yksilö oli 450-malliston karskein versio, eli kaksipaikkainen Max Pro+. Kaksipaikkaisuuden myötä pituutta on laitteella noin 20 senttiä yhden istuttavaa enemmän, mikä ei kuitenkaan ajossa muodostu isoksi ongelmaksi. Ahtaammissa paikoissa ajolinjaa joutuu tietysti enemmän ennakoimaan, vetävä teli, kun lisää selvästi mönkijän puskemistaipumusta. Toisaalta kiinnijäämisen pelkoa ei juuri ole, vaikka ajouralta hieman poikkeaisikin nohevamman ajolinjan toivossa.

Koeajon ympäristö oli valikoitunut parhaalla mahdollisella tavalla. Ajomaasto koostui kymmenien kilometrien pituisista metsään rakentuneista reiteistä, joissa vaikeustaso vaihteli isosti. Kuusipyöräisellä reitin valinnalla ei suuremmin ole väliä, riittää että kuskilla kantti kestää, ajokki hoitaa loput.

Jos kiipeliin jostain syystä onnistuu itsensä saattamaan, on Pro-mallin 1360 kilon vinssi varsin pätevä pälkähästä pelastaja. Lisävarustelistalta löytyy myös peräpäähän asennettava ”katumusvinssi”, jolla suosta noustaan takaisin omille jäljille.

 • Can-Am Outlander 6x6 450 T – Kevyt ja kerkeä kuusipyöräinen
 • Can-Am Outlander 6x6 450 T – Kevyt ja kerkeä kuusipyöräinen
 

Huoletonta etenemistä

Kuusipyöräisen etenemiskyky ja käytöksen rauhallisuus hämmästyttää joka kerta uudestaan. Vaikka ulkomuoto on kaikkea muuta kuin ketterän näköinen, on meininki varsinkin moukkuisella mönkijäuralla pelkkää juhlaa. Siinä missä nelipyöräiset joutuvat himmailemaan vauhtiaan syvissä ja terävissä ja töyssyissä, porskuttaa kuusipyöräinen pehmeästi keinahdellen niistä yli. Vauhtia pystyy pitämään yllä selkeästi nelipyöräistä helpommin.

Pituuden ansiosta jyrkät nousut ja laskut onnistuvat naurettavan helposti, ja ajoryhmän nelivetokuskeja saa jäädä odottelemaan tuon tuosta. Myös viistosti tapahtuvat ojan ylitykset onnistuvat ilman suurempaa pelkoa laitteen kippaamisesta. Jousitus seuraa ajopinnan muotoja hyvin ja pitää useimmiten sopivan määrän renkaita maata vasten.

Jos tarvetta ilmenee, on taka-akselin kallistuksenvakaaja myös poistettavissa nopeasti pikakiinnikkeen ansiosta. Kuuden pyörän jakaessa painoa tasaisemmin, on pehmeässä suomaastossa eteneminen selvästi nelivetoista varmempaa, vaikka peräkärryn kanssa. Varsinkin yksin maastossa liikkuvalle kuusivetoisuus tuo turvan tunnetta ja levollisuutta etenemiseen, kun jokaista eteen tulevaa estettä ei tarvitse suunnitella.

Kaikki nelipuolikkaat 6WD:t on rekisteröity 60 km/h traktoreiksi, joten tasamaan siirtymätkin maistuvat Outlanderille. 38 hevosvoimaa ei tee kiihtyvyydestä yltiöräjähtävää, mutta riittävän ripeää kuitenkin. Pitkän akselivälin ansiosta ajo on vakaata, eikä pienet ohjaustangon liikkeet hetkauta menoa samalla tavoin kuin nelipyöräisissä. Kattonopeutta jaksaa ajaa helposti pidemmänkin siivun.

Huomion arvoista on, että kaikki kuusipyöräiset Can-Amit edustavat kotimaista suunnittelutyötä ja sen lähtökohtana on pidetty täkäläisiä vaativia olosuhteita. Ne myös valmistetaan Rovaniemellä BRP:n tehtaalla. Kuusivetoinen nelipuolikas Outlander on erittäin pätevä työkalu ja varsinkin hinta suhteessa etenemiskykyyn on ylivertainen moneen muuhun verrattuna.

Sami Puskala

Kehuja: tenemiskyky, hinauskapasiteetti, hinta

Parantamisen varaa: ahtaissa paikoissa hieman kankea käänneltävä

Can-Am Outlander 6x6 450 T:

Moottori:Nelitahtinen, 1-sylinterinen, 427cm3 bensiinimoottori
Jäähdytys:Neste
Teho:38 hv
Polttoainejärjestelmä:EFI
Vaihteisto:Kaksialueinen CVT-variaattori
Etu-/takajarru:Hydrauliset levyjarrut
Vetotapa:Neliveto/kuusipyöräveto
Renkaat (etu/taka): 26x8-12 / 26x10-12
Mitat (pit./lev./kork.): 2990/1190/1410
Akseliväli:2280 mm
Maavara:267 mm
Paino:435-468 kg
Hinta:9990€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille : Can-Am Outlander

     
4.3
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Can-Am Outlander -motot

test
Can-Am Outlander450cm³, '19, 513h
6 000 €
test
Can-Am Outlander450cm³, '19, 46h
7 990 €
test
Can-Am Outlander650cm³, '19, 40h
11 400 € (ALV väh.kelp.)
test
Can-Am Outlander1000cm³, '21, 16h
17 430 €
test
Can-Am Outlander650cm³, '19, 2tkm
8 700 €
test
Can-Am Outlander450cm³, '20, 4tkm
9 800 € (ALV väh.kelp.)
test
Can-Am Outlander650cm³, '19, 25h
11 000 € (ALV väh.kelp.)
test
Can-Am Outlander570cm³, '18, 100h
7 500 €
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Lisää Can-Am koeajoja

Kaikki koeajot »
Can-Am Outlander 650 Pro – Entistä mukavampi työjuhta

Can-Am Outlander 650 Pro – Entistä mukavampi työjuhta

Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun

Can-Am Outlander Max 450 – Kun hinta kohtasi laadun

Can-Am Outlander PRO 570 – Kahvilasta korpeen ja takaisin

Can-Am Outlander PRO 570 – Kahvilasta korpeen ja takaisin

Can-Am Outlander 450 – Vaatimattomuus kaunistaa

Can-Am Outlander 450 – Vaatimattomuus kaunistaa

Can-Am Outlander Pro – Suorituskykyä pohjolan metsiin

Can-Am Outlander Pro – Suorituskykyä pohjolan metsiin