Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.
You have an incomplete ad. What do you want to do?
Koeajot
28.08.2020

Harley-Davidson LiveWire – Paras HD ikinä

 • Harley-Davidson LiveWire – Paras HD ikinä
 • Harley-Davidson LiveWire – Paras HD ikinä
 • Harley-Davidson LiveWire – Paras HD ikinä
 • Harley-Davidson LiveWire – Paras HD ikinä
 • Harley-Davidson LiveWire – Paras HD ikinä
 • Harley-Davidson LiveWire – Paras HD ikinä
 • Harley-Davidson LiveWire – Paras HD ikinä
 • Harley-Davidson LiveWire – Paras HD ikinä
 • Harley-Davidson LiveWire – Paras HD ikinä

HD:n LiveWire antoi odottaa itseään pitkään, mutta odotus palkittiin huolella rakennetulla sähkötykillä.

Harley Davidsonin Livewire on moottoripyörä, jota aniharva osasi odottaa perinteikkäältä amerikkalaisvalmistajalta. Suurikokoisiin ja äänekkäisiin V-twineihin luottanut HD on vastoin odotuksia valmistanut yhden harvoista markkinoilla olevista sähköprätkistä.
Ennen Harleyta sähköprätkiä ei ole tehty perinteisten moottoripyörävalmistajien toimesta. Pienempiä sähköllä toimivia kaksipyöräisiä toki tulee Kiinan markkinoilta reippaastikin, mutta muualla on hiljaisempaa.
Yksi harvoista sähkövalmistajista on niin ikään amerikkalainen Zero Motorcycles, mutta sähkömallistoa ei ole japanilaisilla, eikä eurooppalaisilla valmistajilla. Kumma kyllä.
Livewire poikkeaa Harleyn muusta mallistosta käytännössä joka ikisellä osa-alueella. Se on käytännössä äänetön, varsin suorituskykyinen ja seilaa trendien aallonharjalla.

Ilmestysmoottori

Harley-Davidson LiveWire – Paras HD ikinä
Koko homman juju on tottakai siinä, että muista pyöristä poiketen LiveWiren voimanlähde on tehokas sähkömoottori nimeltään Revelation. Akkukapasiteetti on 15,5 kilowattituntia, mikä vastaa nykyisten plug-in-hybridiautojen virtamäärää.
Voimaa moottori tuottaa 105 hv ja 116 Nm, mutta nämä eivät suoraan ole verrannollisia polttomoottorilaitteisiin, sillä voima on käytössä välittömästi. Käyttösäteen luvataan olevan minimissään 158 kilometriä ja leppoisassa kaupunkiajossa enemmän.
Ajokokemuksena Livewire on hämmentävä. Ääneti tienoota halkova pyörä on suorituskykyisin Harley-malli. 0-100 km/h taittuu 3 sekunnissa ja satasesta 130:iin mennään 1,9 sekunnissa. Paikaltaan kiihdytys on niin sulava, ettei raakaa suorituskykyä oikein edes tajua.
Alastaron moottoriradalla LiveWire on kiistatta todella ripeä peli. Etenkin kun sitä vertaa Harleyn muuhun valikoimaan. 160 km/h kelataan mittariin ripeästi, mutta sen jälkeen meno alkaa hidastua. Ei toki ihme, sillä tuollaiset vauhdit vaativat melko rajusti tehoa ja akkua.
Voimanlähde on hieno ja ruttua piisaa. Onneksi voiman kaveriksi on laitettu myös ajatuksella rakennettu alusta. Showan valmistamat komponentit toimivat hienosti ja pysähdyksistä huolehtii Brembon Monoblockit.

Painava, mutta kevyt

Vaikka pyörä on melko painava, menee se moottoriradalla uskomattoman hienosti. 251 kiloa ei tunnu suurelta, sillä painopiste on mukavan alhaalla. Pyörää on suoranainen ilo viedä sinivalkoisten viivoitusten välissä.
Radalla pieneksi ongelmaksi muodostuu se, että vauhdin tunnistaa vain nopeusmittaria katselemalla. Normaalisti sitä ei tule radalla katseltua, sillä vaihde ja kierrosten korkeus kertovat missä mennään. Näitä ei HD:sta tietenkään löydy.
Toinen erikoisuus on se, että polttomoottorista tutut hyrrävoimat eivät vaikuta ajamiseen. Siksi tuntuma on mutkissa erikoinen, ikään kuin pyörällä ajettaisiin vapaalla. Myös moottorijarrutus poikkeaa perinteisestä. Vaikka sähköpelissä pitäisi olla bensavehjettä kovempi moottorijarrutus, ei siltä ainakaan rata-ajossa tunnu.
 • Harley-Davidson LiveWire – Paras HD ikinä
 • Harley-Davidson LiveWire – Paras HD ikinä
 

Heti kerralla oikein

Kaikesta käy kuitnekin selväksi, että LiveWire on aivan erinomainen moottoripyörä, jolla Harley uskaltaa haastaa oman prätkätuotantonsa. Livewire on jopa ensimmäisenä tuotantoversiona valmis, mikä ei ole uudelle ja vallankumoukselliselle tuotteelle itsestäänselvyys.
Hinnoittelunsa puolesta LiveWire on melko suolainen, mutta kun sitä vertaa valmisjana kalleimpiin malleihin, ei 38 000 euroa enää tunnu niin kovin pahalta. Hintaan kannattaa laskea myös se, että LiveWirella ajaminen ei maksa juuri mitään, sillä sähkö on liikenteen käyttövoimana halpaa kuin saippua.
Sähköprätkäilyä voi suositella varauksetta ihmiselle, joka ei harrasta matkamotorismia. Harley tarjoaa todella suorituskykyisen moottoripyörän, jonka ajokokemus hakee vertaistaan. Livewire on paras Harley-Davidson mitä koskaan on tehty.
Tuomas Rajala
Kehuja: raju suorituskyky, hyvä alusta ja ajotuntuma, toimiva elektroniikka, alhaiset käyttökulut
Parantamisen varaa: onko prätkämaailma vielä valmis sähkölle?
 

Harley-Davidson LiveWire:

Moottori:Revelation-sähkömoottori
Maksimiteho:105 hv (78 kW)
Vääntö:114
Huiput:177 km/h
Toimintasäde (min):158 km
Toisioveto:Hihna
Akseliväli: 1490 mm
Istuinkorkeus:780 mm
Renkaat (etu/taka):120/70-17 / 180/50-17
Latausaika:40 min (pikalataus 0-80%)
Paino:251 kg
Hinta:38710€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoto User Rating for vehicle model: Harley-Davidson Muu malli

     
4
Read user reviews or write your own »

For sale Harley-Davidson Muu malli motos

View all »

Also read:

More tips

All tips »
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.