Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.
You have an incomplete ad. What do you want to do?
Koeajot
17.01.2018

CF Moto ZForce 800 – Laatua tiukalla budjetilla

 • CF Moto ZForce 800 – Laatua tiukalla budjetilla
 • CF Moto ZForce 800 – Laatua tiukalla budjetilla
 • CF Moto ZForce 800 – Laatua tiukalla budjetilla
 • CF Moto ZForce 800 – Laatua tiukalla budjetilla
 • CF Moto ZForce 800 – Laatua tiukalla budjetilla
 • CF Moto ZForce 800 – Laatua tiukalla budjetilla
 • CF Moto ZForce 800 – Laatua tiukalla budjetilla
 • CF Moto ZForce 800 – Laatua tiukalla budjetilla
 • CF Moto ZForce 800 – Laatua tiukalla budjetilla
 • CF Moto ZForce 800 – Laatua tiukalla budjetilla
 • CF Moto ZForce 800 – Laatua tiukalla budjetilla

CF Moton side-by-side mönkkäri haastaa jenkkimerkit laadukkaalla kokonaisuudella ja huokealla hinnoittelulla.

Kaksipaikkaiset side-by-side traktorimönkijät ovat tulleet rytinällä markkinoille. Amerikkalaisvalmistajien lisäksi isoa roolia ovat ottaneet kiinalaismerkit, jotka ovat osoittaneet kestävän laatuvertailun esikuviinsa.

Yksi tällaisia kiinalaismerkeistä on CF Moto, joka valmistaa side-by-side –mönkijöiden lisäksi myös perinteisiä mönkkäreitä ja moottoripyöriä. Prätkiä ei Suomen tuontiohjelmassa ole, mutta mönkijät ovat kelvanneet kuluttajille hyvin.

CF Moton huippumalli on ZForce 800 EPS, jonka TB1-versio on kuudenkympin traktoriksi rekisteröity mönkkäri. Sillä saa ajaa tieliikenteessä 60 km/h nopeusrajoituksen niin salliessa. Suljetulla alueella ZForce kulkee toki reippaammin, mutta traktoriksi rekattuna nopeus on rajoitettu kuuteenkymppiin.

Esikuvia ei tarvitse kauaa miettiä

CF Moto ZForce 800 – Laatua tiukalla budjetilla

ZForcen Voimanlähteenä on 800-kuutioinen V2, jollainen löytyy lähes jokaisen vastaavan koneen perästä. Myös CF Moto on nelivetoinen ja siinä on elektroninen tasauspyörästön lukko, ohjaustehostin ja säädettävä jousitus.

Peruskokoonpano vakuuttaa ja CF Motoa katsellessa ei tarvitse miettiä mistä mönkkärin esikuvat tulevat. Se on hyvin pitkälti kopio Polariksen RZR-sarjasta niin moottorin kuin alustankin osalta.

Moottori on sivistynyt ja tehokas ja erityisesti 60 km/h –versiona sen voimapotentiaali jää hyödyntämättä. Juuri kun meno alkaa maistua, puuttuu rajoittaja peliin. Kuuteen kymppiin saakka voimaa on käytössä täysimääräisesti, mutta mittarin näyttäessä 66 km/h tukahduttaa elektroninen rajoitin menon tyystin. Siihen saakka motti on erinomainen.

CF Moton side-by-siden saa toki myös täysitehoisena versiona, mutta silloin rekisteröiminen tieliikennekäyttöön ei onnistu. Rajoittajan saa käyttöön ja pois käytöstä vaihtamalla ECU-palikka. Suljetulla alueella sellaisen voi vaihtaa traktoriinkin kiinni.

ZForcen alusta on traktoriluokasta tutun kova, mutta sen kanssa pärjää rajummassakin patikossa hyvin. Se ei pohjaa edes isompiin töyssyihin ajettaessa, vaikka lastina olisikin kaksi aikuista karjua. Tuntumaa voi myös säätää kaasuiskareita napsauttelemalla.

Isolle karjulle liian pieni hytti

CF Moton kehityspaikka löytyy ohjaamosta. Se on suurempikokoiselle kuskilla rasittavan pieni ja penkin säätömahdollisuudet ovat hyvin rajalliset. Penkkiä saa liikuteltua muutaman sentin eteen tai taakse, mutta se on auttamatta liian vähän.

Lisäksi penkin säätösysteemi on hankala. Penkki pitää nostaa kokonaan paikoiltaan ja avata pohjassa olevat neljä kuusiokoloruuvia, jotka pitävät penkin kehikossa oikealla kohdalla. 184 cm kuskille tilaa on aivan liian vähän ja CF Motolla joutuu ajelemaan polvet suussa.

Liian pieni hytti on kiusallinen vaiva, sillä se laskee ajonautintoa pahasti. Muuten kokonaisuus olisi kokolailla ylivertainen. CF Moton leirissä ongelmaan ollaan kehittelemässä ratkaisua ja penkin saanee siirrettyä taakse pienellä muokkaamisella. Taaimmassa asennossakin penkin takapuolelle jää vajaat kymmenen senttiä tilaa.

Lämpökopilla lisää käyttöaikaa

Koeajoversio on karvalakkimalli, joten siitä ei löydy tuuliasia tai lämpökoppia. Sellaisia on kuitenkin saatavilla valmistajalta. Erityisesti tuulilasi on todella käyttökelpoinen lisävaruste, sillä pienelläkin sateella sen puuttuminen on kiusallista.

Lämpökopilla ZForcen käyttötarkoitus laajenee huomattavasti ja silloin mönkkärillä voi huoletta vedellä kesät talvet. Se on myös hyvä vaihtoehto mopoautolle ja varmasti alumiinirunkoista muovikikkaretta turvallisempi.

60 km/h traktori on aiempaan 40 km/h putputtimeen verrattuna huomattavasti käyttökelpoisempi kapistus tieliikenteessä. Matka etenee lipevämmin ja taajamassa ei tarvitse olla tien tukkeena. Maksimivauhtiin ZForce syöksähtää 3,2 sekunnissa.

Markkinoille on myöhemmin tulossa kuulemma myös 80 km/h traktori, joka tekee matkanteosta vieläkin mukavampaa.

CF Moton ZForce on kokonaisuutena vakuuttava esitys. Toimiva voimalinja, rouhea ulkokuori ja ylivertainen hinta-laatu-suhde tekevät siitä hyvän vaihtoehdon selkeästi kalliimmille jenkkipeleille.

Tuomas Rajala

Kehuja: hieno moottori, suorituskyky, hinnoittelu

Parantamisen varaa: ahdas ohjaamo

 

CF Moto ZForce 800 EPS T1B 60 km/h:

Moottori:2-sylinterinen, 800 cm3, bensiinimoottori
Teho:63 hv (46 kW) @ 6700 rpm
Vääntö:72 Nm @ 6000 rpm
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:CVT-vaihteisto
Akseliväli:2040 mm
Maavara:310 mm
Mitat (pit/lev/kork): 2870mm/1310mm/1770mm
Tankki:27 l
Paino:552 kg
Hinta:13 690€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoto User Rating for vehicle model: CFMoto Z Force

     
3.2
Read user reviews or write your own »

For sale CFMoto Z Force motos

View all »

Also read:

More tips

All tips »

Most viewed Ads

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.