Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.
You have an incomplete ad. What do you want to do?
Koeajot
10.05.2016

CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen

 • CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen
 • CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen
 • CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen
 • CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen
 • CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen
 • CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen
 • CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen
 • CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen
 • CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen
 • CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen
 • CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen
 • CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen

CF Moto C Force 800:n ominaisuudet ovat hintaan suhteutettuna mönkkärimarkkinoiden kärkeä.

CF Moto maksaa alle kymppitonnin, mikä on ominaisuuksiin verrattuna pikkuraha. C Force 800:n hankkimalla saa mm. täysin säädettävän jousituksen, ohjaustehostimen sekä vahvan 800 kuutioisen moottorin.

Suomessa vielä verrattain tuntematon CF Moto on nostanut huimasti suosiotaan ATV- ja UTV- markkinoilla. Merkki on noussut myynniltään markkinajohtajaksi useammassakin maassa parin viime vuoden aikana. CF Moto valmistetaan Kiinassa ja sen Suomen maahantuonti hoidetaan Ruotsista käsin.

Yksi menestyksen salaisuuksista lienee CF Moton kilpailukykyinen hinta sekä siihen nähden erittäin kattava varustus. 800-kuutioisen C Forcen hinnat alkavat 8990 eurosta, ja perusvarustukseen kuuluu mm. vinssi, alumiinivanteet, elektroninen tasauspyörästön lukko, vetokoukku ja säädettävä jousitus.

Vaihtoehtoja monipuolisesti

CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen

Koeajettu EPS-ohjaustehostimella varustettu malli on 9690 euron hintainen ja T3-traktorimönkijäksi rekisteröity versio kustantaa 9990 euroa. Autoveron maksamalla C Forcen saa rekisteröityä myös tieliikenteeseen. Erilaisia lisävarusteita, työvälineitä ja kuljetuskapasiteettia lisääviä laukkuja on myös tarjolla viljalti, joten vaihtoehtoja piisaa mukavasti.

Kiinalainen mönkijä on mielikuvissa usein kopio jostain olemassa olevasta merkkituotteesta, mutta ainakin CF Moton kohdalla tällaiset ajatukset voi hyvin pitkälti unohtaa. C Forcen 800-kuutioinen V-kakkonen on tehtaan omaa tuotantoa ja sen ominaisuudet kestävät hyvin vertailun markkinoiden muihin vastaaviin koneisiin.

Voimaa moottorista löytyy 63 hepan edestä ja vääntöä ilmoitetaan olevan 72 Nm. Voimanpuutteesta ei kuljettajan tarvitse varsinaisesti siis kärsiä. Huippunopeutta C Forcelle luvataan yli 110 Km/h ja testin perusteella voi todeta nopeuden olevan varsin helposti saavutettavissa. Vaihteistona toimii kanadalainen CV Tech-variaattori ja samaa vaihteistoa käytetään toisinaan muissakin ns. ”merkki” mönkkäreissä.

Erillisjousitetusta alustasta löytyy kaksois A-tukivarret ja iskunvaimennus on täysin säädettävissä. Tätä mahdollisuutta ei muista tämän hintaluokan vehkeistä löydy ja se onkin yksi C Forcen vahvuuksista. Neliveto on sähköisesti kytkettävä, kuten myös tasauspyörästön lukko, eli automatiikkaa ei vetotekniikassa ole.

Pätevä muutoinkin kuin paperilla

CF Moto vaikuttaa esitteen perusteella varsin pätevältä vermeeltä ja melko pian se osoittaa olevansa sitä myös käytännössä. Ulkomuoto on tyylikäs eikä tuotteen ”kiinalaisuus” näy ainakaan negatiivisessa mielessä. 14” alumiinivanteet tekevät olemukselle pelkkää hyvää, vaikka kivien nirhaumat osuvatkin silmään niissä selvemmin kuin tavallisissa peltivanteissa.

Hallintalaitteet löytyvät suurin piirtein oikeilta paikoiltaan ja käynnistyksen jälkeen V-kakkonen jää käymään tyhjäkäyntiä rauhallisesti pulputtaen. Kaasua painellessa moottori ottaa kierroksia virkeän tuntuisesti ja ääneen tulee mukaan vähän rähinää ja uhoa.

Vaihteenvalitsin sijaitsee kohtuullisen hyvin käsillä, kuskin vasemman polven edessä. Sen sijaan käytöltään ”staagi” on melkoisen karkea ja jäykkä. Oikean vetoalueen löytyminen vaatii jonkin verran voimaa ja varsinkin tarkkaavaisuutta, mutta kun oikea kohta löytyy, vaihde kytkeytyy nopeasti. Seikka ei normaalissa maastoajossa ja hauskan pidossa juurikaan haittaa, mutta esim. lumitöissä, kun vaihteita pitää vekslata jatkuvasti eteen ja taakse, voi asia jossain määrin nousta mielen päälle.

63 hevosvoiman turvin C Force liikahtaa pirteästi, eikä voimanpuute ole päällimmäisenä mielessä. Kaasuvipu on kevyt käyttää, mutta ei kuitenkaan liian. Voiman annostelu on helppoa röykkyisessäkin maastossa, jopa vaihteiston pienellä alueella. Tahattomia kaasun liikapainalluksia ei ilmennyt pidemmänkään ajopäivän jälkeen. Ajokin uskaltaa luovuttaa hieman kokemattomammallekin kuskille ilman pelkoa välittömästä lipeämisestä.

Kaasua reilummin annostellessa maisema alkaa vaihtumaan nopeaan tahtiin. Takavedolla päästellessä, C Forcea voi soratien mutkissa ohjailla kaasulla pitkissä luistoissa ja ajotuntuma säilyy koko ajan loogisena. Nelivedon kytkentä rauhoittaa käytöstä ja lyhentää luiston pituutta, mutta toisaalta pidon parantuessa, nopeudella on taipumus kasvaa entisestään.

Jouheva jousitus ja toimiva tehostus

Soramontulle siirtyessä ensimmäisenä huomaa EPS-ohjaustehostimen toimivuuden käytännössä. Ohjaustanko ei lyö käsille kovassakaan kivikossa eikä ajopäivän jälkeen väsy paina käsivarsissa samaan malliin kuin ilman tehostusta. Ohjaustuntuma säilyy kuitenkin kohtuullisen hyvänä tehostuksesta huolimatta. Ehdottomasti harkinnan arvoinen varuste.

Myös jousitus näyttää montulla parhaat puolensa ja raskaan mönkkärin pieni hyppyyttäminen onnistuu ongelmitta. Vaimennus toimii alastulossa hienosti, eikä se tärskäytä tai jää heijaamaan käytännössä lainkaan. Itselle ei tullut tarvetta koskea jousituksen säätöihin, vaan perusasetukset riittivät tasoittamaan eteen tulleet patikot hyvin.

C Forcessa on levyjarrut joka kulmassa ja jarruteho on sinänsä hyvinkin riittävä, ainakin kaikkiin pyöriin vaikuttavaa jalkajarrua käytettäessä. Sen sijaan käsijarruihin ei riittävää puristusvoimaa meinaa saada. Varsinkin kovemmassa ajossa tiukkoihin mutkiin olisi toisinaan hyvä saada perä irrotettua sivulle takajarrulla, mutta käsijarrun voimavarat eivät siihen meinaa riittää. Jalkajarrua painaessa kaikki pyörät lukittuvat, eikä suunnanmuutos välttämättä onnistu halutulla tavalla.

Vakiovarusteista vinssiä testattiin koeluontoisesti soramontun miltei pystysuoralla seinämällä ja ongelmitta C Force nousi kuljettajineen sen avulla ylös asti. Näin ollen vetolaite jaksanee vetää kamppeen tarvittaessa ylös hieman syvemmästäkin suosta tai montusta.

Hinta-laatusuhde kohdallaan

CF Moto C Force 800 on hintaluokassaan melko lyömätön peli. Tunnetumpaa merkkiä haikaileva saa ladella euroja tiskiin useampia tuhansia enemmän, jotta samat ominaisuudet ja varusteet saavutetaan.

Lisävarustelistalta löytyy peräkärryjä, puskulevyjä ja muita varusteita kattava määrä, joten C Force soveltuu työ- ja huvikäyttöön siinä missä muutkin merkit. Rahaa jää vain taskun pohjalle hieman enemmän niiden varusteiden ostoon. Ennakkoluulojen ja ”kiinan maineen” hälventämiseksi, CF Motolle luvataan pitkänpuoleinen 3-vuoden takuu.

Sami Puskala

Kehuja: Moottorin ominaisuudet, jousitus, ohjaustehostin

Parantamisen varaa: Hieman karkeakäyttöinen vaihteensiirrin, käsijarrujen voimattomuus

 

CF Moto C Force 800 EFI EPS:

Moottori:Nelitahtinen, 2-sylinterinen, 800cm3 V-2 bensiinimoottori
Jäähdytys:Neste
Puristussuhde:10,3:1
Teho:63 hv (46 KW) / 6700rpm
Vääntö:72 Nm / 6000rpm
Polttoainejärjestelmä:EFI
Vaihteisto: CVTech-variaattori
Etu/takajarru: Hydrauliset levyjarrut
Vetotapa: Sähköisesti kytkettävä neliveto, tasauspyörästön lukko
Jousitus: Säädettävät, säiliölliset kaasuiskunvaimentajat
Akseliväli:1490 mm
Maavara:275 mm
Polttoainesäiliö: 19,8 l
Paino:392 kg
Hinta alkaen:8990€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

For sale CFMoto motos

View all »

Also read:

More related articles

See all

Most viewed Ads

Show more »
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.