Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.
You have an incomplete ad. What do you want to do?
Koeajot
27.12.2022

CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä

 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä

CF Moton uutuus UForce 600 tuo kilpailukykyisiä ominaisuuksia keskikokoisten side-by-side-mönkijöiden luokkaan varsin kohtuulliseen hintaan.

Kiinalaisvalmistaja CF Moto vakiinnuttaa asemaansa entisestään jatkuvasti kasvavilla mönkijämarkkinoilla. Merkki on tällä hetkellä markkinajohtajana useammassa Euroopan maassa ja Suomenkin myyntitilastoissa se on keikkunut kolmen myydyimmän joukossa jo pidemmän aikaa. Tälle vuodelle CF Moto esitteli uuden mallin side-by-side-mönkijöiden luokkaan.

Kyseessä on yhä suositummaksi kasvava rinnakkain istuttavien mönkijöiden luokka, jossa monikäyttöisyys on pääosassa. 60 km/h traktoriksi rekisteröitävä laite sopii monenlaiseen hyötyhommaan ja sopivasti varusteltuna toimii vaikka lumentyöntimenä tai pikkuauton korvikkeena.

CF Moton side-by-side-mallisto kattaa niin sporttisempia, kuin työhommiinkin tarkoitettuja malleja. Siinä missä Zforce on lähinnä hupiajoon ja hauskanpitoon tarkoitettu, on nyt koeajettu Uforce enemmän hyötykäyttöön suunniteltu kampe, kuten ulkonäkökin jo antaa ymmärtää.

Uusi CF Moto Uforce 600 asettuu isomman 1000-kuutioisen Uforcen alapuolelle, tarjoten näin hieman huokeamman ja kevyemmän vaihtoehdon lavamönkkäriä havittelevalle. Ohjaamo on kaksipaikkainen ja kippilavalle voi lastata kuormaa 250 kilon verran. Vakiovarusteisessa vetokoukussa saa vetää 400 kilon painoista kärryä ja varustelistalta löytyy myös vinssi.

Kuten kilpailijoillaankin, on Uforcen habitus hyvin pitkälti käytännön sanelemaa. Muodoilla ei työkoneen kohdalla ole isommin kikkailtu, mutta persoonallisuutta on kuitenkin onnistuttu löytämään pieniin yksityiskohtiin panostamalla. Ajovalot ovat kauttaaltaan ledejä ja niiden muotoilulla haettu kilpailijoista erottuvaa olemusta. Tosiasia kuitenkin on, että lähestulkoon kaikki tämän luokan laitteet merkistä riippumatta ovat kuin samasta muotista valettuja.

Kuinka paljon mahtuu pieneen sydämeen?

CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä

CF Moton sydämenä toimii nestejäähdytteinen ja 580-kuutioinen bensakone. Tehoa pieni 1-sylinterinen tuottaa parhaimmillaan 41 hevosvoimaa ja huippuvääntöä irtoaa 49 Nm. Jos pannun teholukemia vertaa kahteen pahimpaan kilpakumppaniinsa Polaris Rangeriin ja Can-Am Traxteriin, on CF Moto himpun verran altavastaajana. Luokan tehokuningas on Can-Am, jonka 650-kuutioisesta koneesta puristetaan 52 hevosvoimaa ja Polaris Rangerin 570-kuutioisesta 44 hevosta.

Paperilla tarkasteltuna teholukema näyttää kieltämättä pienenpuoleiselta, etenkin kun omapainoa laitteelle kertyy reilut 600 kiloa. Käytännön ajossa pienen koneen voimavarat riittävät kuitenkin oikein hyvin, kunhan muistaa ensin valita käyttöön oikean ajomoodin. Ajoasetuksia on tarjolla kaksi, Normal ja Work. Normiajossa helposti tulee valinneeksi Normal-asetuksen, jolloin moottori tuntuu melkoisen uneliaalta.

Laite kyllä kiihtyy, mutta kone tuntuu vastaavan kaasuun pienellä viiveellä. Kaasunvaste on jopa niin rauhallinen, että hetkeksi herää epäilys onko konehuoneessa kaikki kunnossa. Work-ajomoodilla meininki muuttuu kuitenkin oleellisesti. Moottori vastaa kaasuun terävämmin ja ajosta tulee selvästi sähäkämpää.

Vaikka voimaa ei tuhat kuutioisen lailla olekaan tarjolla, on kulku riittävän kevyttä tällaiselle laitteelle. Uforce kiihtyy paikaltaan lähtiessä kohtuu ripeästi, kunnes nopeudenrajoitin puuttuu peliin hieman yli 60 km/h mittarinopeudessa. Toiminnaltaan rajoitin on varsin karkea. Nopeus heijaa ja pätkii selvästi rajoitinta vasten ajaessa, eikä se mukavuudessa yllä markkinoiden parhaimpien tasolle. Ominaisuuteen kuitenkin tottuu ajan kanssa.

Umpiohjaamon auvoa

Koeajopeli oli varustettu lisävarusteisella lämpöhytillä, mikä mönkijän ympärivuotista käyttöä ajatellen on miltei pakkohankinta. Pakettiin kuuluu ovien, avattavien ikkunoiden ja lasinpyyhkijöiden lisäksi lämmityslaite, josta puhalluksen saa säädettyä tuulilasin lisäksi myös matkustajille. Uforce 600 on kahdelle rekisteröity, joten tilaa riittää sivusuunnassa mukavasti. Myös polvitilaa on vielä keskimittaiselle riittävästi ja pysty ajoasentokin on kohtuullisen hyvä ainakin mönkijöiden mittapuulla.

Penkin mukavuudesta sen sijaan joutuu hieman antamaan pyyhkeitä. Ainakin sivuttaistukea tuhdolle kaipaisi lisää varsinkin maastossa ajaessa. Matkustusmukavuutta verottaa rajusti myös melu, joka kaikuu umpinaisessa hytissä melko infernaalisella tasolla. Ominaisuus ei tosin koske pelkästään Uforcea, vaan on hyvin leimallista kaikille lajityypin edustajille. Kuulosuojaimet onkin syytä pitää käsillä ja mielellään myös korvilla aina koppimönkijällä ajellessa.

Hintaa lämpöhytille kertyy melko suolaisesti. Perusmallisena Uforce 600 maksaa 13 990 € ja hytti nostaa hintaa peräti 5600 eurolla. Siitäkin huolimatta CF Moto on jenkkikilpailijoitaan muutaman tonnin halvempi, eikä laadussakaan suurta eroa merkkien välillä tätä nykyä enää ole.

 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 • CF Moto Uforce 600 – Arjen työmyyrä
 

Monipuolinen maastopeli

Neliveto on kytkettävää mallia ja myös etuakselilta löytyy tasauspyörästön lukko. Vakiorenkaat ovat 25-tuumaiset ja maavaraa on tarjolla 270 mm. Variaattorivaihteistosta löytyy luonnollisesti myös hidas alue, joten Uforce on erittäin maastokelpoinen kampe. Ajossa Uforce on ongelmaton ja helppo käsitellä. Hallintalaitteet toimivat kevyesti, vaihdekepin satunnaista takeltelua lukuun ottamatta.

Kovin raskaaseen maastoon Uforcella ei koeajossa päästy, mutta kokemuksen mukaan useammin kuskilta loppuu kantti kuin näiltä vehkeiltä etenemiskyky. Käytännössä rattiohjattavalla mönkijällä selviää hyvin pitkälti samoista paikoista kuin perinteisellä tanko-ohjattavallakin.

Lumisella hakkuuaukealla Uforcen menoa jarrutti ainoastaan renkaiden pito liukkaiden kantojen ylityksissä. Muuten meno oli eleetöntä helpon käsiteltävyyden ja hyvin toimivan voimalinjan ansiosta. Vetopitoon saa vaihteiston hitaalla puolella hyvän tuntuman ja tehostettu ohjaus helpottaa kantojen kiertelyä oleellisesti.

Kokonaisuutena CF Moto Uforce antaa vahvasti vastinetta rahalle. Kohtuullinen hinta sekä voimalinjan toimivuus yhdistettynä kilpailukykyiseen laatuvaikutelmaan tekevät Uforce 600:sta erittäin varteenotettavan vaihtoehdon monipuolista koppimönkijää havittelevalle.

Sami Puskala

Kehuja: Moottori, voimansiirto, hinta, monipuolisuus.

Parantamisen varaa: Rajoittimen karkea toiminta, ohjaamon melu.

 

CF Moto Uforce 600

Moottori: Nelitahtinen, 1-sylinterinen, 580 cm3 bensiinimoottori
Teho:41 hv (30 kW)
Vääntö: 49 Nm
Jäähdytys:Neste
Vetotapa:Takaveto/kytkettävä neliveto
Vaihteisto:Portaaton CVT-variaattori
Jarrut (etu/taka):Hydrauliset levyjarrut
Renkaat (etu/taka):25×8-12/25×10-12
Mitat (pit./lev./kork.): 2820/1470/1950 mm
Akseliväli:1950 mm
Maavara: 270 mm
Omapaino:620 kg
Lavan kantavuus:250 kg
Hinta: (Lämpöhytin kanssa)19 590 €
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettimoto User Rating for vehicle model: CFMoto U Force

     
4.6
Read user reviews or write your own »

For sale CFMoto U Force motos

View all »

Also read:

More related articles

See all

Most viewed Ads

Show more »
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.