Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?
Koeajot
20.09.2016
Luettu 21 975

Yamaha MT-10 – The Supernaku

 • Yamaha MT-10 – The Supernaku
 • Yamaha MT-10 – The Supernaku
 • Yamaha MT-10 – The Supernaku
 • Yamaha MT-10 – The Supernaku
 • Yamaha MT-10 – The Supernaku
 • Yamaha MT-10 – The Supernaku
 • Yamaha MT-10 – The Supernaku
 • Yamaha MT-10 – The Supernaku
 • Yamaha MT-10 – The Supernaku
 • Yamaha MT-10 – The Supernaku
 • Yamaha MT-10 – The Supernaku
 • Yamaha MT-10 – The Supernaku

Yamaha MT-10 pieksee markkinoiden muut supernakut ketteryydellä ja järisyttävällä tehoreservillä.

Supernakut ovat varkain nousseet moottoripyörävalmistajien kilpailluimmaksi prätkäluokaksi. Kilpavarustelu on siirtynyt katettujen supersportien imussa myös nakuihin ja aiemmin budjettiluokan kuuluneiden supernakujen hinnat ovat hilautuneet kattoon.

Toisaalta korkeammalle hinnoittelulle on luvassa myös vastinetta, sillä teknisesti supernakut edustavat alan ehdotonta huippua shiftereineen, vakionopeudensäätimineen ja vaihdettavine moottorikarttoineen.

Yamaha MT-10 kilpailee supernakuluokan kuninkuudesta yhdessä erityisesti KTM 1290 Superduken, Aprilia Tuonon ja BMW S1000RR:n kanssa. MT-sarjan tehokkain pyörä tarjoaa rajusti voimaa ja yhdistää sen keveään rakenteeseen ja helppoon käsiteltävyyteen.

Voimanlähteenä toimii R1:n crossplane-pataan perustuva 1000-kuutioinen mylly, jota on laimennettu paremmin nakupyörään sopivaksi. Huipputehoa on 160 hevosvoimaa ja vääntöä mukavat 110 Nm, joten ruttua löytyy myös alastomasta versiosta.

Master of Torque

Yamaha MT-10 – The Supernaku

MT-mallinimi juontuu sanoista Master of Torque, joka pitää kutinsa myös MT-10:n kohdalla. Vääntöä piisaa läpi kierrosalueen, mikä näkyy huomattavan helposti kevenevänä keulana. Vaikka vääntöä on vaikkapa KTM Super Duke 1290:n verrattuna vähänlaisesti, ei sitä ajossa huomaa.

Yamaha MT-10:n kohdalla huomaa, että paperilla olevat teho- ja vääntölukemat eivät aina kerro koko totuutta. Yamahan vääntökäyrän tasaisuus ja joustava luonne jakavat suorituskyvyn tasaisesti koko kierrosalueelle.

Erinomaisesti viritetyn moottorin ohella MT-10 ylivoimaisuus perustuu ketterään käsiteltävyyteen ja ajamisen helppouteen. Radalla Yamaha on naurettavan äkäinen, mutta samaan aikaan helppo ja johdonmukainen. Sitä uskaltaa käskyttää ripeämmin kuin suurinta osaa kilpailijoista ja luottamus syntyy nopeasti.

Kivaan rata-ajon lisäksi MT toimii myös katu- ja matka-ajossa. Etuvalo ohjaa ajoviimaa hyvin, eikä kookkaampaa katetta tai pleksiä osaa juuri kaivata. Stongassa ei tarvitse roikkua edes moottoritievauhdeissa, mikä kertoo onnistuneesta suunnittelusta. Vakionopeudensäädin tekee matka-ajosta astetta rennompaa.

Kokonaisuutena Yamaha MT-10 on markkinoiden paras ja järkevimmin hinnoiteltu supernaku, joka tarjoaa kouriintuntuvaa suorituskykyä ja ajomukavuutta, jonka tasolle markkinoiden muut kilpailijat eivät tällä haavaa yllä.

Tuomas Rajala

Kehuja: moottori, ketteryys, ajomukavuus, persoonallinen ulkonäkö, hinnoittelu

Parantamisen varaa: shifterin puuttuminen vakiovarusteista

 

Yamaha MT-10:

Moottori:4-sylinterinen, 998 cm3, nestejäähdytteinen
Teho:160 hv (118 kW) @ 11500 rpm
Vääntö:111 Nm @ 9000 rpm
Puristussuhde:12:1
Vaihteisto:6-vaihteinen
Etujarru:2-levyinen, 4-sylinteriset jarrusatulat, ABS
Takajarru:1-levyinen, 2-sylinterinen jarrusatula, ABS
Renkaat (etu/taka): 120-70 ZR17 / 190-55 ZR17
Akseliväli:1400 mm
Istuinkorkeus:800 mm
Tankki:17 l
Paino:210 kg
Hinta:18 959€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille: Yamaha MT-10

     
4.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Yamaha MT-10 -motot

Katso kaikki »

LUE MYÖS:

Lisää vinkkejä

Kaikki vinkit »

Katsotuimmat ilmoitukset

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.