Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?
Koeajot
15.09.2010

Uudella tiellä: Honda VT1300 CX Fury

  • Uudella tiellä: Honda VT1300 CX Fury
  • Uudella tiellä: Honda VT1300 CX Fury
Hondalta on tullut viime vuosina yllätyksellisiä moottoripyörämalleja. Yksi niistä on pitkä ja paljon kromiloistoa tarjoava Fury. Onnistuuko japanilaisvalmistaja tunkeutumaan uutuudellaan amerikkalaisuutta huokuvaan kustomien maailmaan?

Honda VT1300 CX Furyn akseliväli on 181 senttiä eli noin 30 senttiä pidempi kuin normaalipyörissä. Istuinkorkeus on silti ainoastaan 68 senttiä.

Muhkean V2-moottorin tilavuus on 1 312 cm³. Se hämmentää, sillä kustom-pyörissä on jo vuosia totuttu suurempiin moottoritilavuuksiin.

Tehoa on ainoastaan 42,5 kilowattia. Vääntöä nestejäähdytteisessä moottorissa on 107 newtonmetriä, ja se saavutetaan varsin alhaisilla, 2 250 r/min kierroksilla.

Moottori vetää tasaisesti joutokäynnistä alkaen, ja vaihtamisen tarve on vähäistä. Toisioveto on toteutettu kardaanilla, ja se on onnistuttu kätkemään katseilta piiloon takahaarukkaan. Myöskään ajossa kardaanivälitystä ei huomaa.

Vaihtamisen vähyys, hyvä kaasun vaste ja moottorin tärinättömyys tekevät ajamisesta mukavaa. Ajoasento on kustom-henkinen, ja jalkatappien sijoituksessa sekä ohjaustangon mitoituksessa Honda on onnistunut hyvin.

Raskaan pyörän pysäyttäminen vaatii ronskit sormiotteet etujarrukahvalla.

Pitkästä akselivälistä huolimatta ajokäytös on vakaata ja mutkateillä ajaminen vauhdikasta. Hitaasti edettäessä pyörä osoittautui kustom-pyörien tapaan kömpelöksi.


Tiivistelmä TM:n 16/10 artikkelista.


Osta ja lue koko juttu Honda VT1300 CX Fury -moottoripyörästä
 

Myytävät Honda -motot

Katso kaikki »

LUE MYÖS:

Lisää vinkkejä

Kaikki vinkit »

Katsotuimmat ilmoitukset

Lisää kohteita »
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.