Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?
Koeajot
07.05.2010

Ajettua Victory Hammer S

  • Ajettua Victory Hammer S
  • Ajettua Victory Hammer S
Suomen teillä jyrisevä amerikkalaisvalmisteinen moottoripyörä isolla V2:lla ei enää välttämättä ole Harley-Davidson. Se voi olla myös Victory, jota myydään nyt myös täällä. Testasimme Hammer S -mallin.

Rakenteeltaan ja ulkomuodoltaan Victory edustaa Harrikoiden tapaan customeiden ja katettujen highway-matkamallien linjaa. Moottori on - tietysti - kaksisylinterinen Vee. Kuorien alta löytyy nykytekniikkaa.

Ensisilmäyksellä Hammer S -malli tuo mieleen 1970-luvun muskeliautot valkoisine vauhtiraitoineen. Urheilullista muhkeutta lisäävät 250 mm leveä takarengas ja tuplalevyjarrut edessä. Pyörä on pitkä ja matala. Akseliväliä kertyy peräti 167 cm, istuinkorkeutta sen sijaan on vain 67 cm.


Pyörän massiivisuuden ymmärtää viimeistään silloin, kun istuu pyörän päälle ja tarttuu leveään ohjaustankoon. Lihasvoimalla ei pyörää paljon viitsi siirrellä, sillä painoa on ajokunnossa yli 300 kiloa.

Kytkinvivun käsittely vaatii hyvät näppivoimat, mutta raskaan pyörän käsittelyä ahtaissa tiloissa helpottaa kytkimen helppo luistattaminen. Vaihteiden äänekästä kytkeytymistä ei voi olla kuulematta. Liikkeelle lähdettäessä moottori ei vaadi juurikaan kaasun lisäämistä. Vääntöä on tarjolla tyhjäkäynnistä alkaen, ja parhaimmillaan sitä löytyy 140 Nm.

Moottorin tärinät tuntuvat koko kierroslukualueen lisääntyen käyntinopeuden kasvaessa, vaikka moottori onkin varustettu yhdellä tasapainoakselilla. Mukavimmillaan moottori on kierroslukumittarin osoittaessa 2 000-2 500 r/min lukemia.

Perusnopeutta 80 km/h ajettaessa kahta ylintä vaihdetta ei käytä mielellään lainkaan. Eteneminen muuttuu silloin jytkyttäväksi. Vaihteiston kokonaisvälitys on pitkä, ja sitä korostaa vielä kuudes vaihde, joka on ylivaihde.

Kovasta jousituksesta huolimatta ajotunnelma on mukaansa tempaava, ja ajoittain pyörän järkälemäisyyden jopa unohtaa. Hammer kääntyy kevyesti niin kadunkulmissa kuin mutkaisilla maantiepätkilläkin.

Etujarrulevyjen halkaisijat ovat 300 mm, ja pysähtyvyys on peruskäytössä riittävän tehokasta. Jarrukahvan käsittely on vaivattoman pehmeää, puristusvoimaksi riittää kolme sormea. Kaksimäntäinen takajarru on hyvä, ja sen voiman käyttöä on helppo annostella.

Hammer-malliston perusversio 8-Ball maksaa 19 990 ja S-malli 22 496 euroa.

Tiivistelmä TM:n 9/10 artikkelista
Osta ja lue koko juttu Victory Hammer S:stä
 

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille: Victory Hammer

     
3.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Victory Hammer -motot

Katso kaikki »

LUE MYÖS:

Lisää vinkkejä

Kaikki vinkit »
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.