Close
Go to Sell your moto page
Read 54 821   0

Yamaha MT-01, Torque king

Yamaha MT-01, Torque king
  • Yamaha -
  • Yamaha -
  • Yamaha -
  • Yamaha -

Vantaan Yamaha-Centerissä kokoontuu tänä viikonloppuna sankka motoristijoukko ihmettelemään vuoden 2006 Yamaha-mallistoa. Koeajolistat täyttyvät hetkessä kun itse kukin haluaa käydä vetämässä ”perusteellisen” 20 minuutin koeajon.

Tämä lauantai on muutenkin osoittautunut kevään kynnyspuuksi, pyörien määrä katukuvassa on moninkertaistunut hetkessä. Testosteroni väreilee ilmassa ja välikaasua annetaan normaalia useammin. Joka ikinen pyörä kiiltää kilpaa auringon kanssa eikä talvisesta apatiasta ole tietoakaan, kun kuskin syke nousee koneen kierrosten kanssa kilpaa. Pitkääkin pidempi kuuden kuukauden odotus on ohi, tuhannet hormit uhkuvat voimaa.

Yleisen ihmettelyn ja pällistelyn ohella pääsin vetämään lyhyet tyypit Yamaha mammuttimaisen MT-01:n sarvissa. Parissakymmenessä minuutissa ei kovin syvällisiä analyyseja pysty kehittämään, alustavia tunnelmia kuitenkin.

1670 kuutioita, kaksi sylinteriä. Isku on pitkä ja mäntä todella miehekkään kokoinen, tämän huomaa nappia painaessaan heti. Pata ei hyrrää eikä kehrää, se jytisee tavalla, joka tunkeutuu syvälle kuskin ytimeen. Käynti ei ole yhtä vavahduttavaa kuin viime kaudella ajetun Buellin jytke, sykähdyttävää silti. 150 Nm:n vääntö on kunnioitettava lukema, vielä ihmeellisempää on kuitenkin se, että tämä vääntö majailee alle neljässä tuhannessa. Maksimiteho on huomattavasti arkisempi, 90 konia laukkaa kun iso varvikello osoittaa 4800 kierrosta. Tämän jälkeen veto loppuu kuin veitsellä leikaten, naapurin isännän Massey Fergusonkin taitaa kiertää enemmän. Pian lähdön jälkeen käy ilmi, että kone ei vääntävästä luonteestaan huolimatta aivan matalilla kierroksilla viihdy. Jos isommalla vaihteella eksyy alle kahteen tonniin ja lähtee vedättämään, ovat tutinat ja äänet sitä luokkaa, että normaalilla järjellä varustettu hessu hakee pienempää. Kahdessa tonnissa herätysjuhla on tosiasia ja tällöin lähdetään ihan tosissaan. Raskas, tankattuna 260 kg:n painoinen pyörä hyökkää väkevästi, tylyn näköiset satulan alta vedetyt putket säestävät vakioinakin ihan miehekkäällä paukkeella. Tehoalue on eittämättä numeroiden valossa lyhyt, mainittavammin tämä ei lyhyen koeajon aikana haitannut. Sopiva pykälä silmään, sitten ei tarvitse tehdä muuta kuin kanttailla ja antaa koneelle kakkua. Täysin värinättömäksi meno ei muutu missään vaiheessa, kämmenpohjissa ja nivusissa värisee koko ajan. Tämä lienee ollut pyörää kehitettäessä tarkoituskin. Alusta vaikuttaa koko lailla onnistuneelta, toki painon huomaa mutta pyörä ei missään vaiheessa vaikuttanut uppiniskaiselta tai jäykältä. Jarrut toimivat kuin ajatus, hillitsimien teho riittää varmasti. Ainoa asia, jonka allekirjoittanut vaihtaisi, on ohjaustanko. Vakiotanko tuntuu pyörän mittoihin verrattuna kapeahkolta, viisi lisäsenttiä tekisi ajoasennosta jämäkämmän oloisen. Korostettakoon vielä kertaalleen sitä, että nämä maininnat siis perustuvat 20 minuutin kieputteluun, kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei kannata vetää.

MT-01:ä on lehdistössä vertailtu esimerkiksi KTM:n Super Dukeen ja Buellin XB12S:ään. Vaikkakin kyseessä on rähinähenkinen kolmikko, perustuu valinta hyvin pitkälti fiilikseen, ei teknisiin ominaisuuksiin tai konkreettisiin käyttöominaisuuksiin. Kaikki ovat kalliita, yksikään ei ole järin käytännöllinen. Vaikka MT-01 on moottoriin liittyvältä ajattelultaan osin uraa uurtava, tuntuu se ehkä kuitenkin sovinnaisimmalta. Ainakin sikäli, että sen satulassa voisi kuvitella istuvansa pidemmänkin matkan. Yhtä kaikki, mutterikahvilan edustalla tällainen pyörä sävähdyttää.

Lopuksi muutama varoituksen sana. Talven jäljiltä karhea asvaltti on varsinkin uuteen rengaskertaan yhdistettynä tappava yhdistelmä, kitkakerroin on todella huono. Lisätkäämme tähän vielä renkaan alhainen lämpötila, kaikkialla vaaniva pöly ja vanha hiekoitussepeli niin turma on uhria vaille valmis. Viidessä plusasteessa nakki ei lämpene, märällä asvaltilla ei kovin kummoista kanttausta vaadita pidon katoamiseen. Talven jälkeen hartialukkokin iskee varoittamatta, pieni sladi saa nopeasti aikaan joko niin sanotun halvaantumisen tai ylimääräisiä liikkeitä, lopputuloksena todennäköisesti parhaimmassakin tapauksessa pöpelikköön päätyminen.

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Niinpä niin. Kovimmankin kuskin egon on syytä nöyrtyä sen edessä, ettei kahvoihin ole koskenut puoleen vuoteen. Käy isolla parkkiksella kokeilemassa, miten paniikkijarrutus toimii, miten matelu toimii, missä ne hallintalaitteet olivatkaan. Näitä asioita on parempi harjoittaa yksin aavalla kentällä kuin vilkasliikenteisellä väylällä jäniksen hypätessä eteen. Ehtii niitä mahtikanttauksia vedellä myöhemminkin. Lisäksi niitä on jälkikäteen mukavampi vedellä, mikäli pyörän katteet ja kuskin luut ovat kunnossa. Loistavaa ajokautta kaikille Nettimoton käyttäjille!

tommi@nettimoto.com
  • Yamaha MT-01, Torque king
  • Yamaha MT-01, Torque king
 

Nettimoto User Rating for vehicle model : Yamaha -

     
Read user reviews or write your own »
Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions

More Yamaha test drives

All test drives »
Yamaha YZF 1000 R Thunderace - voimaa...

Yamaha YZF 1000 R Thunderace - voimaa...

Yamaha XJR 1300 SP - miehistä voimaa

Yamaha XJR 1300 SP - miehistä voimaa

Yamahan koko 2020 moottoripyörämallisto esillä MP20-messuilla

Yamahan koko 2020 moottoripyörämallisto esillä MP20-messuilla

Yamaha Niken – Liian paksu prätkäksi?

Yamaha Niken – Liian paksu prätkäksi?

MP 18 Moottoripyörämessut: esittelyssä uusi Yamaha Niken

MP 18 Moottoripyörämessut: esittelyssä uusi Yamaha Niken