Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your moto page
Read 3 454   0

Reeper Patton – Mönkkäreiden tarkkisluokkalainen

Reeper Patton – Mönkkäreiden tarkkisluokkalainen
 • Reeper Patton
 • Reeper Patton
 • Reeper Patton
 • Reeper Patton
 • Reeper Patton
 • Reeper Patton
 • Reeper Patton
 • Reeper Patton
 • Reeper Patton
 • Reeper Patton
 • Reeper Patton
 • Reeper Patton

Reeper on rouhea mönkijä, joka muistuttaa enemmän pientä maastoautoa, kuin UTV-mönkkäriä.

Reeper Patton on kaksipaikkainen mönkijä, joka ei varmasti jätä kylmäksi. Minikokoiselta Jeep-maasturilta tai rantakirpulta näyttävä UTV on jotain henkilöauton ja mönkijän välimaastosta. Ja varsin rouhea sellainen.

Patton poikkeaa monella tavalla perinteisistä rinnakkain istuttavista mönkijöistä monella tapaa, vaikka se näyttääkin melko samanlaiselta vaikkapa Polariksen, Can-Amin, CF Moton ja muiden valmistajien tuotteista. Patton nimi lienee kunnianosoitus tunnetulle yhdysvaltalaiskenraalille.

Ensimmäinen eroavaisuus on siinä, että 2-sylinterisen moottorin sijaan Reeperissä on 4-sylinterinen ja 1,1-litrainen henkilöauton moottori. Pata tuottaa 68 hevosvoimaa, joka 890 kiloon yhdistettynä tarjoaa kohtuullisen mukavan suorituskyvyn. Äänimaailmakin on kohtuullinen verrattuna moneen järkyttävästi huutavaan 2-sylinteriseen.

Perinteisen auton moottorin lisäksi Reeperistä löytyy viisivaihteinen manuaalivaihteisto, mikä on luokassaan erikoinen valinta. UTV-luokasta poikkeuksellinen ratkaisu on persoonallinen, sillä useimmiten tieliikennetraktoreissa on variaattori, eikä perinteinen vaihteisto.

Treeniä henkilöautoa varten

Reeper Patton – Mönkkäreiden tarkkisluokkalainen

Manuaalivaihteinen ja automainen ratkaisu on sinänsä mielenkiintoinen, että Reeperillä saa oikeasti hyvää treeniä henkilöautoiluun. Kytkimen ja kaasun hallinta ei ole aivan helppoa tottumattomalle ja Patton tarjoaa hyvää treeniä etenkin nuorisolle.

Reeperin kytkin on äkkinäinen ja traktorimainen. Henkilöautomaista mukavuutta ja sulavuutta ei kannata odottaa, sillä kytkin irrottaa otteensa brutaalisti. Vaihteet pitää heitellä sisään säntillisesti, sillä loota on hieman suurpiirteinen ja satunnaisia skriiiik-ääniä tulee alussa useasti.

Välitykset ovat lyhyet ja etenkin ykkösvaihde on monessa tilanteessa täysin turha. Liikkellelähdöt onnistuvat niin maantiellä kuin hiekkataipaleilla kakkosvaihteella. Ykkönen on tarpeen lähinnä silloin jos vetokoukun päässä on kuljetettavaa.

Kun laatikkoon tottuu, on meno sulavaa ja paikoin suhteellisen ripeääkin. Toki täytyy muistaa, että moderneihin turbokoneisiin tottuneelle suorituskyky ei ole kovin rajua, vaikka hytin takana auton moottori kehrääkin. Traktoriksi kulkua kuitenkin riittää.

Minikokoinen maastoauto on niin hauska ajettava, että siinä soisi olevan tuplasti tehoa nykytilanteeseen nähden. Takavetoisena ja taka-akselilukittuna sepeliä lennättäisi mielellään kovemmassakin kyydissä. Tällaisenaan teho riittää hiekkatiellä sladitteluun noin 40 km/h vauhtiin saakka.

Pattonista on tarjolla rajoitettu 60 km/h-versio ja rajoittamaton 80 km/h tieliikennetraktori. Rajoittamaton laite menee sopivissa olosuhteissa melkein 100 km/h, mutta ainakaan vakiorengastuksella sen ajaminen ei ole mikään nautinto. Isonappulaiset maastorenkaat huutavat asfaltilla ja ajolinja soutaa puolelta toiselle.

Karski kaveri

Mönkkärimaailman tarkkailuluokkalainen Reeper Patton on monella tapaa varsin karski peli. Voimansiirto ei ole hienostunut, mutta siinä on jotain hyvin valloittavaa.

Veto tapahtuu valinnan mukaan joko nelivetoisena tai takavetoisena ja siitä löytyy myös mekaaniset lukot etu- ja taka-akselille. Lukot kytketään vivusta, jonka operoiminen vaatii pientä voimankäyttöä. Mutta tällaiseen karskiin traktoriin sähkölukko ei olisi sopinutkaan.

Yksi asia mikä koeajetussa versiossa vaatisi kehittämistä on ohjaustehostimen puuttuminen. Rattia saa etenkin asfaltilla vääntää voimiensa takaa. Yhdellä kädellä ajaminen on lähes tekemätön paikka myös hiekalla. Paitsi silloin kun takapyörät lyövät joutavaa ja perä hoitaa ohjaamisen.

 • Reeper Patton – Mönkkäreiden tarkkisluokkalainen
 • Reeper Patton – Mönkkäreiden tarkkisluokkalainen
 

Ohjaamo yhdistelmä autoa ja mönkijää

Ohjaamossa on kaksi sporttisen oloista penkkiä ja automaailmasta tutut kolmipisteturvavyöt. Penkeissä pysyy kyllä kovemmassakin kyydissä. Automaista fiilistä korostaa audiosoitin, jota tapaa mönkkärimaailmassa harvoin. Reeperissä vois siis luukuttaa musiikkia ja syljeksiä ostarin nurkassa pikkutunneilla.

Rakenne on avomallinen, mutta lisävarusteena on saatavissa kankainen katto, joka kyllä peittää näkyvyyttä pahasti. Mutta toisaalta sade ei keskeytä ajosuoritetta, mikä on Suomen kesässä positiivinen asia. Lisäksi ilahdusta aiheuttavat oikeasti käyttökelpoiset tuulilasinpyyhkijät.

Vaikka Reeper on monella tapaa henkilöautomainen, on siinä mönkkäreistä tuttuja elementtejä. Esimerkkinä mainittakoon järeä vinssi, jolla laitteen saa nostettua ojan pohjalta ylös. Lisäksi Pattonissa on vetokoukku ja perävaunupistoke, jotka mahdollistavat peräkärryn vetämisen.

UTV-puolelle Reeper tuo kaivattua rouheutta ja persoonaa tieliikennetraktori- ja mopoautoluokkaan. T-kortilla saa ajaa rajoitettua versiota 15-vuotiaana ja luonnollisesti B-kortilla. Se on koko perheen monikäyttöajoneuvo, jolla mopoikäisen lapsen vanhemmatkin käyvät ajamassa ihan mielellään.

Tuomas Rajala

Kehuja: rouhea ja persoonallinen traktori, perinteinen vaihteisto on mukava poikkeus, siveä äänimaailma

Parantamisen varaa: tehostamaton ohjaus ei ole kovin mukava

Reeper Patton:

Moottori:4-sylinterinen, 1083 cm3 bensiinimoottori
Teho:68 hv (50 kW)
Polttoainejärjestelmä: EFI
Vaihteisto: 5-vaihteinen manuaalivaihteisto
Etu/takajarru:Hydrauliset levyjarrut, ABS
Vetotapa: Takaveto/ kytkettävä neliveto
Renkaat (etu/taka): 26x9-14 / 26x11-14
Akseliväli:2290mm
Polttoainesäiliö:25 l
Paino:883 kg
Hinta: 16 450€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoto User Rating for vehicle model : Reeper Patton

     
2.9
Read user reviews or write your own »

For sale Reeper Patton motos

test
Reeper Patton1100cm³, '19, 1km
14 990 €
test
Reeper Patton1100cm³, '18, 3tkm
13 950 €
Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions

More Reeper test drives

All test drives »
KTM 890 Duke R – Nakutykki

KTM 890 Duke R – Nakutykki

Triumph Tiger 900 Rally Pro – Piristysruiske Tiikerille

Triumph Tiger 900 Rally Pro – Piristysruiske Tiikerille

Harley-Davidson LiveWire – Paras HD ikinä

Harley-Davidson LiveWire – Paras HD ikinä

BMW S1000XR – Sporttiadventuren pehmeämpi olemus

BMW S1000XR – Sporttiadventuren pehmeämpi olemus

Super Soco TC Max – Sähkökevari on kiva kaveri

Super Soco TC Max – Sähkökevari on kiva kaveri