Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.
You have an incomplete ad. What do you want to do?
Koeajot
09.02.2015

Lynx Rave RE 800R – Valmis kilparadalle

 • RaveRE800_takaviisto_kuva
 • RaveRE800_etuviisto_laajis_kuva
 • RaveRE800_teksti_kuva
 • RaveRE800_valot_kuva
 • RaveRE800_namiskat_kuva
 • RaveRE800_kasisuoja_kuva
 • RaveRE800_etuiskari_kuva
 • Lynx Rave RE 800R – Valmis kilparadalle
 • Lynx Rave RE 800R – Valmis kilparadalle
 • Lynx Rave RE 800R – Valmis kilparadalle
 • Lynx Rave RE 800R – Valmis kilparadalle

Lynxin uusi Rave RE 800R on täysiverinen sporttikelkka, joka on sellaisenaan valmis paketti kilparadoille.

Heti ensimetreiltä käy selväksi, että Lynxin uutuusmalli Rave RE 800R on parasta mitä Rovaniemen kelkkaylpeydellä on tällä hetkellä tarjota. Huippumoderni moottorikelkka on samaan aikaan äärimmäisen suorituskykyinen ja mukana kulkuväline.

Raven voimanlähde on 800-kuutioinen kaksitahtimoottori, joka kehittää reilut 155 hevosvoimaa. Moottori on pitkän linjan konevalmistaja Rotaxin käsialaa ja vastaava mylly löytyy monesta Lynxin ja Ski-Doo kelkkamallista.

Tartutaanpa hetkeksi kaksitahtiseen voimanlähteeseen. Moottorikelkkamaailma on nimittäin niitä harvoja moottoriajoneuvojen alahaaroja, jotka edelleen luottavat tuotteissaan kaksitahdin voimaan. Onkin hieman yllättävää, että kotimaisen Lynxin mallistosta noin puolet on varustettu kaksitahtitekniikalla.

Kaikkea muuta kuin savuttava, haiseva ja janoinen

Lynx Rave RE 800R – Valmis kilparadalle

Vielä pari vuosikymmentä sitten kaksitahtisella ajaminen ei juuri houkutellut, sillä höyryveturin lailla savuttava, ylettömästi kuluttava ja mopopoikien kokoontumisajolta haiseva kelkka ei välttämättä olisi ollut nelitahtiin tottuneen kuljettajan unelma.

Nykyisellään kaksitahtinen voimanlähde käy tasaisesti, eikä se savuta saati haise. Tehontuotossa se puolestaan on aivan omaa luokkaansa. 800-kuutioisesta twinistä nimittäin irtoaa teholukema, joka saa prätkäpuolen superpyörät vihreäksi kateudesta.

Kaiken lisäksi moderni polttoaineensuihkutus on tehnyt hyvää kulutukselle, sillä Lynx Rave RE 800R kuluttaa vain noin 15 litraa tunnin ajotaipaleella. Luku on merkittävästi pienempi kuin vuosikymmen aiemmin.

Kaksitahtinen kone on mielenkiintoinen myös siksi, että peruutusvaihteelle kytkettäessä moottorin pyörimissuunta vaihtuu taaksepäin. Parkille heitettäessä Lynx sammuu sekunniksi ja käynnistyy saman tien pyörimään takaperin.

Teho vaatii kanttia

Rave RE 800R:n tehoreservi herättää kunnioitusta, sillä voimaa riittää käytännössä missä tahansa vauhdissa ja tilanteessa. 800-kuutioisen Rotaxin voima saa Raven nostamaan etusuksia jopa jyrkässä ylämäessä.

Moottorikelkkojen kohdalla 0-100 km/h kiihdytyslukemia ei juuri ilmoitella, mutta jos kiihtyvyyttä vertaa vaikkapa automaailmaan, on Lynxin lähtönopeus linjassa Lamborghinin ja muiden superautojen kiihtyvyyteen.

Rave RE 800R:n telamatto on 380 mm levä ja 3269 mm pitkä ja harja on 38 millimetrin RipSaw. 38mm:n harja tarjoaa melkoisen pidon, jonka ansiosta kiihdytykset sujuvat ripeästi.

Osa suorituskyvystä kuuluu luonnollisesti myös alustalle, joka on Rave RE 800R:n kohdalla parasta mitä rahalla saa. Iskunvaimentimet ovat kokonaan KYBin käsialaa ja täysin säädettävissä.

Lynxin tapauksessa säätövaraa on etusuksien vaimennuksessa, sekä etu- ja takapukissa erikseen. Tämä tarkoittaa sitä, että alustan saa säädettyä toimimaan tarkemmin kuin monella muulla valmistajalla.

Tuntuma uusiksi napista

Jousitusta voi säätää sähköisesti ja lisävarusteena saatavan EDC-säätöpalikan hankkimalla se tapahtuu ohjaustangon säätimistä naputtelemalla. Järjestelmä on auto- ja prätkäpuolelta tuttu, mutta kelkkamaailmassa harvinaisuus.

Ja säätövaraa todella riittää, sillä Ravesta saa kuoriutumaan mukavan pehmeän touring-pelin tai ratamaisen tiukan kisakoneen. Pehmeimmän ja kovimman asetuksen välinen ero on huikea ja säätämällä Lynxin saa tuntumaan kahdelta eri kelkalta.

Harrastajakuskin hyppysissä Lynx Rave RE 800R:n alustan ja suorituskyvyn hyödyntäminen on mahdotonta, mutta teknisesti kelkka soveltuu suoraan kelkkacross-radalle.

Erinomaisen jousituksen ansiosta Lynx etenee vakaasti ja johdonmukaisesti kaikilla ajonopeuksilla. Pehmeämmällä jousitusasetuksella kyyti on pienessä patissakin mukavaa.

Löysällä asetuksella Rave nostaa keulaansa pienellä kaasun painalluksella ja etusukset lentävät ajouralla olevien pattien yli. Erityisesti etu- ja takapukkien pehmeälle säätäminen saa keulan nousemaan kohti taivasta pienellä peukalon liikkeellä.

 • Lynx Rave RE 800R – Valmis kilparadalle
 • Lynx Rave RE 800R – Valmis kilparadalle
 

Hyvä ajaa istuen ja seisten

Ohjaustanko on sopivan korkea ja Lynx tarjoaa hyvän ajoasennon istualtaan ja seisten ajettaessa. Rave RE 800R:ssä on vakiona 115 mm korokepala, mikä tekee asennosta useimmalle kuskille sopivan.

Hallintalaitteet ovat muista Lynx-malleista tutut ja sijoiteltu intuitiivisille paikoille. Kaasu reagoi painallukseen tarkasti, mutta seisten ajettaessa kaasukäden peukalo väsyy kokemattomalla helposti.

Kahvanlämmittimet ovat luonnollisesti vakiovaruste ja ne pelaavat myös ääriolosuhteissa. Koeajolla pakkanen kiristely 24 asteen lukemissa, mutta käsille ei missään vaiheessa tullut kylmä.

Raven tuulilasi on matala, minkä vuoksi tuuli tuivertaa 183 cm kuskilla suoraan kaulalle. Muutaman sentin korotuksesta tuskin olisi haittaa, mutta toisaalta sama ilmiö vaivaa muitakin sporttikelkkoja.

Kokonaisuutena Lynx Rave RE 800R on erinomainen sporttikelkka, jonka kanssa voi hyvin kuvitella ajavansa myös vähemmän urheilullista ajoa. Mikään työjuhta se ei ole, mutta hauskanpidossa ja arkiajossa se on alansa ehdotonta huippua.

Tuomas Rajala

Kehuja:  moottori, erinomainen alusta, rouhea ulkonäkö, valmis paketti kilparadalle

Parantamisen varaa: -

 

Lynx Rave RE 800R E-Tec:

Moottori:Lynx Rave RE 800R E-Tec:
Teho:155+ hv
Voitelujärjestelmä:Sähköinen öljypumppu
Variaattori:QRS
Kytkin:TRA 7
Välitys:25/45
Jousitus (etu/taka): KYB 40 PB HLCR / KYB 46 PB HLCR
Telamatto (pit./lev./harja):3269mm/ 380mm/ 38mm
Kelkat mitat: 3000mm/1255mm/1195mm
Polttoainesäiliö:38 l
Kuivapaino:215 kg
Hinta:15 980€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoto User Rating for vehicle model: Lynx Rave

     
4.1
Read user reviews or write your own »

For sale Lynx Rave motos

View all »

Also read:

More tips

All tips »

Most viewed Ads

Show more »
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.