Continue with Alma account

You are logged in as
Continuing to use Alma Ajo services, you must agree to the terms and conditions.

Welcome

You have created an Alma-tunnus with the email address .
Please verify your email address so you can begin using your new Alma-tunnus.
An email has been sent with instructions for the verification process.
Siirrymme Nettimotossa käyttämään Alma-tunnusta.
Close
You have an incomplete ad. What do you want to do?
Koeajot
30.06.2021

Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula

 • Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula
 • Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula
 • Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula
 • Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula
 • Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula
 • Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula
 • Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula
 • Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula
 • Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula
 • Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula
 • Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula
 • Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula

Honda Forza 350 on toimiva ja tasapainoinen maxiskootteri, joka tarjoaa juuri sopivasti suorituskykyä.

Hondan Forza 350 tavoittelee uusia kaksipyöräisten kuljettajia entistä ruudikkaammalla skootterimallillaan. Jo pidempään tuotannossa ollut Forza 300 korvautuu uudella ja ehommalla versiolla.

Monelle kokeneelle motoristille Forza 350:n kaltainen maxiskootteri ei varmasti tarjoa kovin suuria elämyksiä, mutta helppokäyttöisyyden suhteen se haastaa perinteiset moottoripyörät. Skootterilla ajamista puoltavat perinteisiin moottoripyöriin verrattuna monta seikkaa: hyvät tavaratilat ilman lisälaukkuja, ajamisen vaivattomuus ja edulliset käyttökustannukset.

Hondan keskiluokan skootterimallin voimanlähteenä toimii yksisylinterinen ja 330-kuutioinen moottori. Tehoa pienehköstä moottorista otetaan 28 hevosvoimaa ja vääntöä 27 Nm. Lukemat eivät toki moottoripyöriin tottuneilla kuulosta kovin kummallisilta, mutta käyttötarkoitukseen ne riittävät hyvin.

Yksimukinen moottori on hiljainen ja sitkeä. Koska voima välitetään tiehen variaattorin turvin, ei luvassa ole repäisyä, vaan viipyilevän pehmeää voimaa. 330-kuutioisen moottori riittää kuljettamaan Forzaa 137 km/h lukemaan saakka, mikä on skootterilla todellakin riittävä lukema.

Riittävän ripeä

Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula
Itse asiassa lukuihin peilattuna Forza 350 on jopa pirteä ja sillä pysyy hyvin normaalin liikennevirran mukana. Kiihdytykset ovat itse asiassa niin ripeitä, että autot jäävät useimmissa tapauksissa kakkoseksi.

Uuden skootterin kulutuslukema on myös saatu pidettyä kurissa, vaikka tehoa on edeltäjämalliin verrattuna enemmän. Hondan ilmoituksen mukaan menovettä kuluu noin kolme litraa sadalla. Tuohon ei koeajolla ihan päästy, sillä kulutus oli lähempänä neljää litraa sadalla.

Ajotuntumaltaan Forza 350 on hyvä ja jämäkkä. Tien epätasaisuudet ja töyssyt tosin paljastavat, että alusta on hieman alimitoitettu pyörän ja kuskin painoon suhteutettuna, sillä keulan 33 mm joustovara on nopeasti käytetty. Mikään sporttinen mutkapeli Forza 350 ei siis ole.

Parhaimmillaan keskiluokan skootteri on normaalissa kaupunkiajossa, jossa sen ketteryys ja helppokäyttöisyys pääsevät oikeuksiinsa. Ruuhkaisissa keskustoissa pysäköiminen on helppoa, sillä skoba mahtuu autoa huomattavasti pienempään välikköön. Myös ruuhkassa ajaminen on vapaampaa.

Hyvät säilytystilat

Aivan erinomainen etu moneen muuhun kaksipyöräiseen verrattuna on se, että Honda Forza 350:ssä on hulppeat säilytystilat. Kaksipaikkaisen penkin alta avautuu tila, johon mahtuu helposti pari ruokakassia tai kypärät. Kauppareissut ovat siis helppoja, sillä ostoksia ei tarvitse sulloa sivulaukkuihin.

Vaikka kyseessä on toki enemmän kaupunkiajoon suunniteltu kaksipyöräinen, jaksaa uusi isompi moottori vetää myös moottoritiellä varsin uljaasti. 120 km/h vauhdit eivät tuota mitään ongelmaa ja kiihtyvyyttä riittää käytännössä huippunopeuteen saakka. 140 km/h:n kelaaminen mittariin ei tuota sen suurempia ongelmia.

Forzassa on moottoripyörää pienempi rengaskoko, mutta 15” eturenkaan ja 14” takarenkaan yhdistelmä on toimiva. 15” eturengas ja pitkä akseliväli vakauttavat ajoa, eikä fiilis ole lainkaan kiikkerä edes maksimivauhdissa.
 • Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula
 • Honda Forza 350 – Ketterä kaupunkisukkula
 

Kiva myös kyytiläisen kanssa

Jopa kaksipäällä Forza on helppo ja vakaa hallittava, eikä kyytiläinen häiritse ajonautintoa samalla tavalla kuin perinteisten prätkien kanssa. Siksi takajakkaralle ottaa mielellään kyytiläisen nauttimaan kaksipyöräisten iloista.

Yksi hämmentävä yksityiskohta Forzan kohdalla on se, että pleksi on sähköllä säädettävä. Se on ominaisuus, jota tapaa usein selkeästi kalliimpien kaksipyöräisten kohdalla. Tosin 183 cm kuskille säätövaraa saisi olla lisää, sillä tällä haavaa sekä ylä– että ala–asennossa viima aiheuttaa melkoisen metelin kypärään.

Kokonaisuutena Honda Forza 350 on varsin pätevä keskiluokan skootteri. Se on mukava ja helppo ajettava ja tehoa on arkikäyttöä ajatellen riittävästi. Vauhdin hurmaa ei ole luvassa, mutta esimerkiksi työmatkakulkineena se on vertaansa vailla. Hintakaan ei huimaa päätä, sillä Forza irtoaa uudelle omistajalle hintaan 7690€.

Tuomas Rajala
Kehuja: ajomukavuus, loistavat säilytystilat, kulutus, sopivan tehokas
Parantamisen varaa: alusta saisi olla järeämpi
 

Honda Forza 350:

Moottori:330-kuutioinen, 1-sylinterinen moottori
Teho:28 hv (20,8 kW)
Vääntö:27 Nm
Vaihteisto:Variaattori
Etujarru:1-levyinen, 256mm levy, ABS
Takajarru:1-levyinen, 240mm levy, ABS
Istuinkorkeus:780 mm
Akseliväli:1510 mm
Renkaat:120/70-15 & 140/70-14
Paino ajokunnossa:182 kg
Tankki: 11,5 l
Hinta:7690€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoto User Rating for vehicle model: Honda Forza

     
4.8
Read user reviews or write your own »

For sale Honda Forza motos

View all »

Also read:

More tips

All tips »

Most viewed Ads

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.