Siirry Myy motosi -sivulle
Luettu 13 939   0

Polaris Axys Titan Adventure 800 – Multitalentti crossover

Polaris Axys Titan Adventure 800 – Multitalentti crossover
 • Polaris Axys
 • Polaris Axys
 • Polaris Axys
 • Polaris Axys
 • Polaris Axys
 • Polaris Axys
 • Polaris Axys
 • Polaris Axys
 • Polaris Axys
 • Polaris Axys

Polariksen uutuusmalli on monitoimikelkka, jolla onnistuu raskaiden työhommien ohessa sporttinen reittiajo, matkailu sekä puuterilumen pöllytys.

Parhaillaan Suomea kiertävä Polariksen Road Show 2018 esittelee kelkkailevalle kansalle ensi talven uutuuksia ja ilmiöitä. Pääsimme tutustumaan päivitettyyn mallistoon tuoreeltaan heti kiertueen alkajaisiksi. Vaikka Polariksen 2018-mallisto on kokenut päivityksiä ja parannuksia miltei kautta linjan, nousee suurimmaksi kiinnostuksen kohteeksi väistämättä uusi Axys Titan 800.

Titan on täysin uusi malli joka avaa Polarikselle oven uuteen kelkkaluokkaan. Kyseessä on Crossover, jolla luonnistuu raskaan taakan vedon, ynnä muiden työhommien lisäksi sporttinenkin ajo ja hupailu. Kelkkamaailmassa crossoveriksi mielletään useimmiten laite, jolla umpilumessa pöllyttelyn lisäksi pärjää ainakin auttavasti myös reittiajossa, mutta melko harva malli soveltuu näiden lisäksi myös työkelkaksi.

Oikeastaan lähimmäksi Titanin ideaa pääsee 800-kuutioisella 2-tahtikoneella varustetulla Lynx Xtrim Commanderilla, joka leveätelaisena soveltuu hyvin vetohommiin mutta myös hauskanpitoon. Näistä kahdesta Polaris Titan on selvästi enemmän retkikelkan näköinen, kun taas Commanderin habitus on hivenen työkonemaisempi.

Kolmen mallin voimin

Polaris Axys Titan Adventure 800 – Multitalentti crossover

Titanista on tarjolla kolmea eri mallia. Kaikissa malleissa tekniikka on sama ja mallien erot näkyvät lähinnä varustelussa. Perusversio on nimeltään SP, sporttisempi variaatio tottelee nimeä XC ja malliston huipulta löytyy Adventure, joka on milteipä täydellisesti varusteltu. Alustan mitat on kaikissa samat, mutta XC:stä ja Adventuresta löytyy säädettävät Fox QS3 Clicker kaasuiskarit, kun SP:n alustasta ei isommin säätöjä löydy.

XC:n sukset ovat sporttisuuden nimissä kapeammat ja paremmin ripeään reittiajoon soveltuvat Gripper-sukset. Adventuressa ja SP:ssä taas on räpylämäisen leveät ja umpihangessa kantavammat Pro Float-sukset. Taittoperätelasto on kaikissa malleissa sama ja mittaa Cobra telamatolla on 51x396x46 mm.

Yli 50 senttiä leveän maton myötä Titan luokitellaan ns. leveätelaiseksi kelkaksi, mikä kertoo sen menestyvän hyvin pehmeässäkin lumessa. Aivan umpihangessa ei Titania ollut koeajon puitteissa mahdollista testailla, mutta kaikesta päätellen etenemisen suhteen ei ongelmia kuitenkaan ihan heti ole tiedossa. Vetokykyä Titanille luvataan 544 kiloa, joten tarvittaessa mukana raahautuu melkoinen määrä tavaraa.

Moottorin jäähdytys on suunniteltu raskaisiin olosuhteisiin. Kone on nestejäähdytetty ja mukana on myös erillinen puhallin lisäjäähdyttimenä, jotta lämpöongelmilta vältyttäisiin vähälumisemmassakin maastossa. Lisäksi Titanin Power Boosting-laturi on uudenlainen ja hyvin tehokas. Sen luvataan antavan reippaasti enemmän tehoa jo tyhjäkäynnillä sekä keskikierroksilla, joten sähkölaitteita voinee käyttää huoletta ilman pelkoa akun hyytymisestä.

Vakuuttavasti varusteita

Myös Titanin vaihteisto on uusi, josta löytyy hidas ja nopea alue ja luonnollisesti pakki. Vaihteiston erillinen lyhyt alue varmistaa hyvän vetokyvyn vaikeissakin paikoissa. Vaihteiden helppoon kytkeytyvyyteen kerrotaan panostetun, eikä ongelmia sen suhteen suuremmin ilmennyt, vaikka koeajopeli oli vasta esisarjan tuotantoa, eikä vielä varsinainen tuotantomalli.

Koeajotilaisuudessa alle valikoitui Titan Adventure, jonka varustus on hyvinkin kattava. Sähkökäynnistys on vakiovaruste, kuten myös SP- ja Adventure-mallien tuulilasi. IDD-mittaristo (Interactive Digital Display), joka sisältää ajotietokoneen, Bluetoothin ja navigoinnin on nykyaikaisen näköinen ja helppokäyttöinen. Kahvan ja peukalon lämmittimet sekä Titan Powdertrack astinlaudat, jotka eivät kerää lunta tai jäätä, kuuluvat myös vakiovarustelistaan

Koeajossa olleet kelkat olivat siis vasta esisarjan valmistetta ja joissain yksilöissä ilmeni joitakin, lähinnä varusteisiin liittyviä eroavaisuuksia tuleviin tuotantomalleihin verrattuna. Esimerkkinä kuvissakin esiintyvä Adventure, josta puuttui matkustajan penkki. Varsinaisessa tuotantomallissa lämpökahvoilla varustettu takapenkki, sekä Lock&Ride-tavaraboxi ovat vakiona.

Raivoisan tehokas

Polariksen 800-kuutioista 2-tahtista Cleanfire-moottoria ei turhaan ole kehuttu. Tehoa koneesta irtoaa 155 hevosvoiman verran, mikä varmasti riittänee suurimmalle osalle käyttäjistä. Kaasua painaessa voimaa tulee kuin turkin hihasta, ja varsinkin puiden keskellä pöllytellessä kaasuvipua on syytä kunnioittaa. Rajusta tehosta huolimatta moottori on kuitenkin nöyrä ja sivistynytkin, mutta tarvittaessa sen tulisen luonteen saa esiin silmän räpäyksessä.   

Titanin koeajo suoritettiin pääasiassa kohtuukuntoisella kelkkareitillä. Kun Titanin puikkoihin hyppäsi suoraan pienen ja ketterän 600-kuutioisen Polaris XCR:n selästä, tuntuivat ensimetrit uutuuden ohjaimissa ymmärrettävästi vähän kankeilta. Melko nopeasti luottamus ajopeliin kuitenkin syntyi ja patteihin uskalsi painaa koko ajan kovempaa. Ajoasento on erittäin mukava ja asennon vaihto ajotilanteen mukaan onnistuu helposti.

Kelkan käytös on vauhdista huolimatta melko rauhallisen ja vakaan tuntuista. Alusta poimii ja vaimentaa pattien iskut ja pienet hypytkin hienosti. Jarru on erittäin tehokas nelimäntäinen Hi-Perf.-jarru, jonka käyttö onnistuu yhden sormen voimalla. Mutkiin Titan taipuu jopa yllättävän helposti, leveästä telasta ja hieman jyhkeämmästä olemuksestaan huolimatta.

 • Polaris Axys Titan Adventure 800 – Multitalentti crossover
 • Polaris Axys Titan Adventure 800 – Multitalentti crossover
 

Monitoimityökalu

Mitään äärimmäisen sporttikelkan käsiteltävyyttä Titanilta on turha odottaa, mutta sen minkä Titan reitillä huimistelussa sporttisemmilleen häviää, voittaa se varmasti monin verroin takaisin, kun urasta siirrytään sivummalle. Loppujen lopuksi Titanilla pärjäsi urheilullisempienkin kelkkojen kannassa varsin helposti. Pidemmällä jääsiirtymällä Adventuren hyvää tuulisuojaa oppii arvostamaan ja matkanteko on mukavaa vähän kovemmassakin vauhdissa.

Kaiken kaikkiaan Polaris Axys Titan vaikuttaisi lunastavan sille asetetut lupaukset ja vieläpä melko helpon tuntuisesti. Sen järkevän ja käytännöllisen työmiehen palttoon alta virnistää rasavilli pikkupoika, joka on valmiina kolttosiin ja hauskanpitoon heti sopivan tilaisuuden tullen. Hinnat alkavat SP-mallin 14 990 eurosta ja varusteilla ladattu varusteltu kustantaa 16 990. Sporttisemman XC:n hinta sijoittuu näiden kahden välimaastoon. Titanin ostaja kokee varmasti saavansa rahoilleen vastinetta, säästyyhän siinä käytännössä useamman kelkan hankinnalta.

Teksti: Sami Puskala   Kuvat: Sami Puskala, Jari Saarentaus

Kehuja: monipuolisuus, ajettavuus, moottorin toiminta, varustelu

Parantamisen varaa: 

Polaris Axys Titan Adventure 800 H.O.

Moottori:2-tahtinen, 2-sylinterinen 795 cm3 bensiinimoottori
Teho:155 hv
Polttoaineen syöttö: Sähköinen suorasuihkutus
Jäähdytysjärjestelmä:Neste, puhallin
Voitelujärjestelmä: Sähköinen öljypumppu
Voimansiirto: Kaksialueinen variaattori, peruutusvaihde
Polttoainesäiliö: 53 l
Paino:298kg (kuivapaino)
Telamatto: (pit/lev/kork)396mm/51mm/46mm
Hinta:16 990€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille : Polaris Axys

     
4.6
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Polaris Axys -motot

test
Polaris Axys850cm³, '20, 1tkm
11 900 €
test
Polaris Axys850cm³, '19, 3tkm
10 990 €
test
Polaris Axys800cm³, '19, 1tkm
10 900 €
test
Polaris Axys850cm³, '19, 6tkm
8 490 €
test
Polaris Axys850cm³, '20, 170km
12 990 €
test
Polaris Axys800cm³, '16, 5tkm
7 900 €
test
Polaris Axys850cm³, '19, 1tkm
10 950 €
test
Polaris Axys850cm³, '20, 50km
13 490 €
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Lisää Polaris koeajoja

Kaikki koeajot »
Polaris Ranger XP 1000 – Työn raskaan raataja

Polaris Ranger XP 1000 – Työn raskaan raataja

Polaris 850 RMK Khaos – Äärimmäinen puuterinpöllyttäjä

Polaris 850 RMK Khaos – Äärimmäinen puuterinpöllyttäjä

Mönkijällä pääsee paikkoihin minne muille vehkeillä ei ole asiaa - katso kuinka traktorimönkijä hyppää!
MAINOS
Video Icon

Mönkijällä pääsee paikkoihin minne muille vehkeillä ei ole asiaa - katso kuinka traktorimönkijä hyppää!

Polaris General XP 1000 – Huligaani ja herrasmies

Polaris General XP 1000 – Huligaani ja herrasmies

Polaris Sportsman 570 6x6 Big Boss – Kuusipyöräinen tuhatjalkainen

Polaris Sportsman 570 6x6 Big Boss – Kuusipyöräinen tuhatjalkainen