Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

  

Nettimoton Roadtrip – Ratakärpästä metsästämässä

 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW
 • BMW

Heinäkuun sateet väistyivät tieltä kun Nettimoton testiporukka suuntasi karavaaninsa kohti kotimaisia moottoriratoja.

Suomi on moottoriurheilumaa, vaikka sitä ei sosiaalista tai perinteistä mediaa seuraamalla heti uskoisi. Kaukana ovat ne ajat, jolloin suomalaiset rallikuskit olivat suuria sankareita ja kisakuskin ura jokaisen pikkupojan haave.

Saman asian joutuu toteamaan myös siinä vaiheessa kun keskustelee suomalaisten moottoriratojen yrittäjiä jututtaessa. Moottoriurheilu on jatkuvasti sellaisessa vastatuulessa, että on suorastaan ihme, että omistajat nukkuvat öisin.

Moottoriradan omistajan arkea ovat lukuisat oikeusjutut, viranomaisten kanssa vääntäminen ja vakava taloudellinen riski. Silti kotimaassamme on kourallinen moottoriratoja, jotka kestävät vertailun kansainvälisiin ratoihin.

Vajaan viikon mittaisen reissun aikana oli ilahduttavaa huomata, kuinka paljon intohimoa ja rakkautta lajiin omistajakunnassa oikein on. Järjettömästä lainsäädännöstä huolimatta ratayrittäjät haluavat tarjota moottoriurheiluharrastajille elämyksiä ja mahdollisuuden kartuttaa taitojaan.

Harvan harrastuksen parissa on tullut koettua yhtä lämmintä ja avuliasta vastaanottoa kuin moottoriradoilla. Kyräilyn tilalla on iso kasa yhteen hiileen puhaltamista ja puhdasta auttamisen halua.

Radoilla omat luonteenpiirteensä

Nettimoton Roadtrip – Ratakärpästä metsästämässä

Nettimoton toimituskunnalle syntyi kesän alussa idea kotimaan suurimpien moottoriratojen kiertämisestä yhden viikon aikana. Kohteeksi valikoituivat asemansa vakiinnuttaneet Ahvenisto, Alastaro, Kemora, Botniaring ja Motopark. Aikaa rupeamalle varattiin viisi päivää, joten ohjelmaa tulisi riittämään.

Moottoriurheiluharrastajan näkökulmasta Suomi on erinomainen paikka harrastaa radalla päristelyä, vaikka moottoripuistoja onkin ymmärrettävästä syystä rajallinen määrä. Radat poikkeavat toisistaan ja jokaisella on omat luonteenpiirteensä.

Reissu tehtiin harrastajien vinkkelistä ja ammattilaisen näkökulma poikkeaa varmasti amatöörin ajatuksista. Tarinan yhtenä ajatuksena onkin laskea tavallisen harrastajan rimaa lähteä kokeilemaan oman pyöränsä rajoja ja potentiaalia moottoriradalla.

Kotimaisten ratojen kartoittamisen lisäksi reissun ajatuksena oli vertailla kolmea markkinoilla olevaa supersportia. Kaksi näistä edustivat alan ehdotonta huippua, sillä BMW S1000RR ja Yamaha R1 ovat markkinoiden parhaita superpyöriä. Mustana hevosena reissulla toimi vuoden 2013 Honda CBR1000RR, joka edustaa perinteisempää superpyörämaailmaa.

Kolmen superpyörän ja viiden moottoriradan vertailusta syntyi viiden vuorokauden mittainen road trip, joka puristettiin 20 minuutin videoksi.

Tuomas Rajala

Lisää koeajovideoita:
Tuomas Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Kommentit

Myytävät BMW -motot

test
BMW K1600cm³, '11, 31tkm
16 900 €
test
BMW F800cm³, '08, 38tkm
5 990 €
test
BMW F800cm³, '12, 29tkm
6 450 €
test
BMW R1200cm³, '14, 21tkm
20 800 €
test
BMW F800cm³, '13, 52tkm
9 800 €
test
BMW S1000cm³, '14, 9tkm
15 800 €
test
BMW G300cm³, '17
6 017 €
test
BMW R1200cm³, '18
30 779 €
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Katsotuimmat ilmoitukset

Lisää kohteita »