Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?
Koeajot
05.10.2015

Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain

 • Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain
 • Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain
 • Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain
 • Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain
 • Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain
 • Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain
 • Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain
 • Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain
 • Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain
 • Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain
 • Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain
 • Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain

Roadmaster on Indianin järein matkapyörä, joka kätkee sisäänsä kunnioitettavat tavaratilat ja isosti Amerikkalaista unelmaa.

Amerikan mantereen vanhin moottoripyörävalmistaja Indian sai uuden elämän Polariksen ostaessa tämän siipiensä suojaan muutama vuosi sitten.  Sen jälkeen markkinoille on tuutattu kunnioitettava liuta uusia moottoripyörämalleja.

Indian-malliston kattavimmin varusteltu moottoripyörä kantaa nimeä Roadmaster. Se on luksusosaston matkalehmä, jota ei ainakaan varusteiden puutteesta voi syyttää. Pelkästään säilytystilaa on 140 litran edestä, joten kyseessä ei ole millään mittarilla tavanomainen prätkämalli.

Roadmaster on muun Indian-perheen ohella järkälemäinen moottoripyörä. Painoa matkaisalla customilla on 406 kiloa, mikä tarkoittaa sitä, että kyseessä ei ole aloittelijalle soveltuva cruiseri, vaan hallinta kysyy taitoa ja hermoja.

Massa vie kuskin mukanaan

Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain

Valtavan painon huomaa parhaiten liikkeellelähdössä, sillä neljännelle sadalle kohoava luku pakottaa kuskin olemaan tarkkaavaisena liikennevaloissa. Sama pätee pyörän pakittamiseen ja taluttamiseen, sillä liikkeelle pääsevä paino vie helposti kuskin mukanaan.

Roadmaster huutaisi peruutusvaihdetta, sillä kookkaan pyörän peruuttaminen tuottaa tuskaa pienessäkin mäessä. Indianin kaltaisella pyörällä ei juuri tee mieli sipsuttaa kengänkärjillä moottorikahvilan parkista yleisön seuratessa vierestä. Peruutusvaihteen puuttuminen kannattaakin huomioida jo parkkeerausvaiheessa.

Vaikka Indianin matkamalli onkin melkoinen järkäle, ei sitä vauhdin kasvaessa juuri huomaa – ainakaan negatiivisessa mielessä. Roadmaster halkoo ilmamassaa veturin lailla ja kookkaan etukatteen takaa on mukava tiirailla edessä avautuvaa baanaa.

Sielu liitää vapaana

Roadmaster on luonnollisesti eniten kotonaan leveillä maanteillä, jossa sen vahvuudet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Indian on luotu pitkille siirtymille New Mexicon loputtoman pitkillä aavikkoteillä. Sen ohjaimiin hypätessä ei heti tee mieli pysähtyä tankilliselle, vaan antaa sielun liitää vapaana vastuusta.

Indian nojaa vahvasti mielikuviin vapaudesta ja Amerikkalaisesta unelmasta. Erityisesti Roadmasterin lähtökohta on ollut rakentaa moottoripyörä jolle ei juuri löydy haastajia. Lähimmäksi yltää Harley-Davidsonin Road Glide Ultra, joka on sanalla sanoen melkoisen persoonallinen ilmestys.

Onkin kummallista kuinka Indian on onnistunut osana Polaris-konsernia luomaan mallistoonsa enemmän Amerikan meininkiä kuin Harley-Davidson, joka on operoinut maskuliinisten custom-pyörien kanssa taukoamatta perustamisestaan asti.

Roadmaster on hyvä esimerkki erittäin tunnelmallisesta moottoripyörästä, jonka sarvissa voi kokea todellisen vapauden ja maskuliinisuuden tunteen. Kun alla on 400 kiloa rautamalmia, voi tuntea kuinka velvollisuudet haihtuvat mielestä ja tilalle puskee rajaton ajamisen riemu.

1800-kuutiota leppoisaa vääntöä

Indian Roadmasterin voimanlähteenä toimii 111-kuutioituumainen eli 1,8-litrainen V2-pata. Se tuottaa 139 Nm:n vääntömomentin, joka onkin ainoa teholukema jonka tehdas haluaa pyörästä ilmoittaa virallisia reittejä. Dynomittaukset ovat huhujen mukaan reilun 70 hevosvoiman luokkaa, joten huipputehoilla pyörä ei juhli. Tosin eipä se ole ajatuksenakaan.

Pyörää ajetaan leppoisasti väännöllä ja pääpaino on helpossa cruisailussa ja matka-ajossa, eikä suinkaan rivakoissa kiihdyttelyissä. Roadmasterilla ei kuitenkaan jää jalkoihin, vaan kahvaa kääntäessä menohaluja riittää.

Aski on kuusilovinen ja pykälän sisään potkaisu saa aikaan miehekkään kolahduksen. Indianin ohjaimissa ei siis tarvitse Japsipyörien tavoin kyttäillä vaihdenäyttöä, sillä lootan kolahdus kyllä kertoo toimenpiteen onnistuneen.

Alustaltaan Roadmaster on mukavan pehmeä ja tuntuma muistuttaa ilmajousitettua autoa. Hienoimmillaan se on silloin kun pyörää ohjastetaan moottoritievauhtia ja edessä on pieni pomppu. Indian ottaa iskun vastaan eleettömästi ja pehmeästi.

Modernia tekniikkaa ja perinteistä fiilistä

Kuten tuli todettua, Indian Roadmaster on ensisijaisesti matkapyörä. Siitä kertovat mm. 140 litran säilytystilat, lämmitetyt istuimet ja kahvat, sähköinen tuulilasi ja äänentoistojärjestelmä. Se on varustettu ABS-jarruilla, mikä lisää painavan pyörän turvallisuutta.

Pyörä on ahdettu täyteen modernia tekniikkaa ja Roadmaster on varustettu LED-valoilla, avaimettomalla käynnistyksellä ja laukkujen kaukolukituksella. Siitä huolimatta Indian on onnistunut kunnioittamaan perinteitä. Indian näyttääkin siltä, että se voisi olla valmistettu yhtä hyvin 60-luvulla kuin tänä päivänä.

Juuri tunnelma tekee Indianista niin vastustamattoman. Järeästi vääntävän twinin äänimaailma on vakionakin kohtuullinen ja tarvikeputkilla varustettuna jumalainen. Järkälemäinen koko herättää kunnioitusta ja sen ohjaimissa voi hyvin tuntea merkin yli satavuotisen historian.

Tuomas Rajala

Kehuja: tunnelma, varustelu, alusta, moottorin luonne, järkälemäinen paino

Parantamisen varaa: järkälemäinen paino, käsittely kaupungissa

 

Indian Roadmaster:

Moottori:2-sylinterinen, 1811 cm3, nestejäähdytteinen V-moottori
Teho:73 hv
Vääntö:139 Nm @ 2600 rpm
Puristussuhde:9.5:1
Vaihteisto:6-portainen
Etujarru:2-levyinen, 4-mäntäiset jarrusatulat, ABS
Takajarru:1-levyinen, 2-mäntäinen jarrusatula, ABS
Renkaat (etu/taka):130/90-16 / 180/65-16
Akseliväli:1668 mm
Istuinkorkeus:660 mm
Tankki:21 litraa
Kuivapaino:406 kg
HInta:41 490€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille: Indian Chief

     
4.6
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Indian Chief -motot

Katso kaikki »

LUE MYÖS:

Lisää vinkkejä

Kaikki vinkit »

Katsotuimmat ilmoitukset

Lisää kohteita »
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.