Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy motosi -sivulle
Luettu 9 367   0

Indian Chief Classic – Amerikan kotka liitää

Indian Chief Classic – Amerikan kotka liitää
 • Indian Chief
 • Indian Chief
 • Indian Chief
 • Indian Chief
 • Indian Chief
 • Indian Chief
 • Indian Chief
 • Indian Chief
 • Indian Chief
 • Indian Chief
 • Indian Chief
 • Indian Chief

Amerikassa pieni ei ole koskaan ollut kaunista. Koolla mitattuna Indian Chief Classic onkin kaksipyöräisten maailmassa kauneinta mitä rahalla saa.

Indian on uuden mantereen pitkäaikaisin moottoripyörämerkki, jonka valmistus aloitettiin viime vuosisadan alkulehdillä. Iällä mitattuna se hakkaa Harley-Davidsonin, jota pidetään syystäkin Yhdysvaltain perinteikkäimpänä moottoripyörämerkkinä.

Inkkari-pyörien tarinassa on monta käännettä, sillä vuonna 1901 aloitettu prätkien tehtailu lopetettiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Sen jälkeen Indiania on valmistettu lisenssillä mm. Royal Enfieldin toimesta. Valmistuksen takkuilusta johtuen se ei ole saavuttanut vastaavaa ikonin asemaa kuin Harley-Davidson.

Polariksen siipien suojassa

Indian_Chief_takaviisto_kuva

Repaleinen historia on toivottavasti taakse jäänyttä elämää, sillä nykyään Indian on Yhdysvaltalaisen Polariksen hallussa. Alun perin moottorikelkoilla aloittanut valmistaja on ottanut vahvan otteen kaksipyöräisistä ja se tekee Indianin lisäksi Victory-moottoripyöriä.

Puitteet Indianien valmistamiselle ovat siis kunnossa ja onnistuminen Victoryn kohdalla on tuonut Polarikselle ison kasan itseluottamusta, mikä näkyy selkeästi myös Indianin kohdalla. Indianeja kehiteltiin kaikessa rauhassa, sillä vuonna 2011 aloitettu projekti konkretisoitui vasta kaudelle 2014.

Indian-mallisto ei ole järin laaja, sillä tarjolla on ainoastaan kolme mallia. Ne ovat Chieftain, Chief Vintage ja koeajopyöränä toiminut Chief Classic. Kaikki pyörät perustuvat samaan 111-kuutioituumaiseen ThunderStroke-työntötankomoottoriin.

1800-kuutiota ja 138 Nm

Kuutiosenttimetreissä ilmoitettuna kone on 1811-kuutioinen ja vääntöä on 2600 kierroksen kohdalla 138 Nm. Hevosvoimia ei valmistajan toimesta edes ilmoiteta, mutta tämänkaltaisen pyörän kohdalla hevosluvulla ei juuri ole merkitystä.

138 Nm:n vääntölukema on hyvä, mutta ei mitenkään poikkeuksellisen massiivinen. Se kuitenkin riittää tarjoamaan muhkean tunnelman ja iso pyörä nytkähtää liikkeelle vaivatta. Massiivisuus onkin Indianin juttu, sillä painoa järkälemäisellä customilla on 354 kg.

Jämerän painon lisäksi kokoa on muutenkin riittävästi. Akseliväli on muikeat 1730 mm, eli muutama sentti enemmän kuin Suzukin M1800:ssa. Massiivisuuden tunnetta lisää ohjaustangon ja eturenkaan etäisyys, sillä stonga kaartuu käsiin kaukaa edestä ja matkaa eturenkaalle kertyy runsaasti.

Indianin painopiste on alhaalla, mikä tekee ajamisesta ylipäätään mahdollista. Mopoauton verran painavaa pyörää olisi tuskin mahdollista ohjastaa lainkaan, ellei massaa olisi saatu keskitettyä alas. Tällaisenaankin sen ajaminen vaatii tarkkuutta etenkin pienemmissä vauhdeissa.

Ei aloittelijoille

Vaikka istuin on alhaalla, ei Indian missään nimessä ole aloittelijoiden pyörä. Iso ja raskas pyörä on haastava käsiteltävä. Järkäle muuttuu helposti rengistä isännäksi ja kaatuessaan sitä tuskin kannattelee pystyssä vahvimmatkaan sikaniskat.

Paino muuttuu vauhdin kasvaessa vakaudeksi ja 80-100 km/h:n vauhdissa Indian on yksi prätkämaailman vakaimmista ja miehekkäimmistä laitteista. Se onkin luotu aavikkoa halkovien pikkuteiden matkaamiseen.

Mutkatiellä Chief Classic ei varsinaisesti ole kotonaan, vaikka iso pyörä taipuu mutkiin kohtuullisen vaivattomasti. Sitä katsellessa ei ensimmäisenä tulisi mieleen, että pyörää uskaltaa kallistaa juuri yhtään.

Pitkälle taakse ulottuvat putket eivät luuloja vasten raavikaan maata pienimmissä kallistuksissa, eikä astinlaudoista sinkoile kipinävanaa, vaikka Chief Classicia kallistaa liikenneympyrässä.

Pieniä maanteitä kruisaillessa Indianin maskuliinisuus pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Se kulkee kuin höyryveturi ja kromilla koristeltu Chief Classic on komea ilmesrys lipuessaan maalaismaisemassa.

 • Indian_Chief_sivusta_kuva
 • Indian_Chief_nopeusmittari_kuva
 

Harley-Davidsonit jäävät kakkoseksi

Tunnelmaltaan se hakkaa hieman yllättäen Harley-Davidson -malliston. Esimerkiksi Fat Boyn viereen laitettuna Indian näyttää täysikokoiselta moottoripyörältä ja Harley Yamahan 535 Viragolta. Kokoa ja näköä Inkkarissa siis riittää.

Perinteitä kunnioittava pyörä on hieno sekoitus modernia tekniikkaa ja menneiden aikojen tunnelmaa. Voimakkaasti muotoillut lokasuojat piilottavat alleen pinnavanteilla koristellut valkosivurenkaat, jotka istuvat pyörään kuin valettu.

Merkin historia näkyy myös mm. etulokasuojan päällä olevasta intiaanifiguurista, joka on yksi monista hienoista yksityiskohdista. Muotokieli henkii vanhoja aikoja myös tankin ja pakoputkien osalta. Sisus onkin sitten modernia tekniikkaa.

1800-kuutioisen polttoaineensyöttö hoidetaan ruiskutuksella ja startti sähköllä. Käynnistys on HD:n tyyliin avaimeton, joten koukut voi pitää taskussa. Virrat laitetaan päälle tankissa olevasta napista ja starttaus tapahtuu oikean käden kahvasta.

Vakionopeudensäätimen toiminta on huippua

Kromisten kahvojen sisään kätkeytyy mukavuusvarusteita, jotka vielä muutama vuosi sitten olivat vain haaveita. Chief Classicissa on mm. vakionopeudensäädin, joka on itse asiassa markkinoiden parhaiten toimivia.

Vakkaria käytetään oikeanpuoleisesta kahvasta ja sen toiminta hakee vertaistaan. Moneen muuhun pyörään verrattuna toiminta on sulavampaa, mikä johtuu sekä matalasta viritysasteesta että hyvin suunnitellusta järjestelmästä.

Vakkari lähtee pois päältä kun kaasukahva käännetään kiinni. Asia tuntuu vähäpätöiseltä, mutta on sulavan toiminnan kannalta  tärkeää. Monessa muussa pyörässä vakkarin sammuttaminen vaatii napin painamista tai jarruttamista.

Hanurinpuuduttajien kuningas

Vakionopeudensäädin tuo mukavuutta matka-ajoon, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että mikään unelmakumppani pitkille taipaleille Chief Classic ei kuitenkaan ole. Sen takakeno ajoasento puuduttaa alaselän ja hanurin nopeasti.

Jo 50 kilsan jälkeen matkanteko alkaa muistuttamaan Via Dolorosaa, joten pelkkää matkapyörää havittelevan kannattaa suunnata euronsa jonnekin toisaalle.

Euroja Indiania harkitsevalla tulee olla melkoinen kasa, sillä halvimmillaan uusi Indian maksaa 32 950€. Samalla hinnalla saa useampien valmistajien pyöriä helposti kaksikin kappaletta. Kallein Indian-malli Chieftain maksaakin sitten lähes 39 000€.

Hankintahinta on korkea, mutta rahalla myös saa. Indianit ovat custom-pyörien joukossa jopa Harley-Davidsonia tunnelmallisempia laittteita. Pieniä muutoksia vakiopyörään on kuitenkin tehtävä, sillä tehtaan omalla putkistolla fiiliksestä jää puuttumaan paljon.

Suoraan tehtaan jäljiltä Indian Chief Classic kuulostaa lähinnä sähkömopolta. Pyörään on onneksi saatavilla E-hyväksyttyjä putkistoja, joilla äänimaailman saa nostettua pyörän arvoiselle tasolle. Tässä luokassa kun äänet ovat yksi suurimmista tunnelman luojista.

Tuomas Rajala

 

Kehuja: tunnelma, ulkonäkö, perinteen ja modernin tekniikan yhdistelmä, varustelu

Parantamisen varaa: epämukava ajoasento, hinta

Indian Chief Classic:

Moottori: 1811-kuutioinen, 2-sylinterinen V-moottori
Vääntö: 139 Nm
Vaihteisto: 6-portainen
Etujarru: 2-levyinen, Brembon jarrusatulat
Takajarru:1-levyinen, Brembon jarrusatula
Akseliväli:1730mm
Istuinkorkeus:660mm
Renkaat:130/90-16 & 180/65-16
Kuivapaino:354 kg
Hinta:32 950€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille : Indian Chief

     
4.6
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Indian Chief -motot

test
Indian Chief1800cm³, '20, 1km
30 990 €
test
Indian Chief1800cm³, '18, 32tkm
29 000 €
test
Indian Chief1900cm³, '20
41 490 € (ALV väh.kelp.)
test
Indian Chief1800cm³, '20
40 890 €
test
Indian Chief1900cm³, '20
36 990 € (ALV väh.kelp.)
test
Indian Chief1900cm³, '20, 1km
41 790 €
test
Indian Chief1800cm³, '18, 200km
29 990 € (ALV väh.kelp.)
test
Indian Chief1900cm³, '20, 14tkm
37 900 €
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Lisää Indian koeajoja

Kaikki koeajot »
Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain

Indian Roadmaster – Luksusta Amerikkalaisittain

Indian-moottoripyörät palaavat

Indian-moottoripyörät palaavat

Indian FTR 1200 – Karski flat tracker

Indian FTR 1200 – Karski flat tracker

Ensipuraisussa Indian Scout Bobber

Ensipuraisussa Indian Scout Bobber

Indian Scout Sixty – Pikku Hiawatha

Indian Scout Sixty – Pikku Hiawatha