You have an incomplete ad. What do you want to do?
Koeajot
28.09.2016
Read 10 399

Victory Hammer S – Leveäperäinen sportticruiseri

 • Victory Hammer S – Leveäperäinen sportticruiseri
 • Victory Hammer S – Leveäperäinen sportticruiseri
 • Victory Hammer S – Leveäperäinen sportticruiseri
 • Victory Hammer S – Leveäperäinen sportticruiseri
 • Victory Hammer S – Leveäperäinen sportticruiseri
 • Victory Hammer S – Leveäperäinen sportticruiseri
 • Victory Hammer S – Leveäperäinen sportticruiseri
 • Victory Hammer S – Leveäperäinen sportticruiseri
 • Victory Hammer S – Leveäperäinen sportticruiseri
 • Victory Hammer S – Leveäperäinen sportticruiseri
 • Victory Hammer S – Leveäperäinen sportticruiseri
 • Victory Hammer S – Leveäperäinen sportticruiseri

Victory Hammer S edustaa isojen powercruisereiden sporttista laitaa. Leveä takaläski, USD-keula ja järeät jarrut luovat puitteet aktiivisempaan ajoon.

Victory Hammer S on tyylipuhdas powercruiser. Ulkomuoto uhkuu voimaa, jota leveä 250 millinen takarengas vahvasti korostaa. Hammer S on tuttu malli jo useamman vuoden takaa, sillä Suomen markkinoille se ilmestyi jo 2010, kun Victory ensi kerran maassamme lanseerattiin. Toki kehitystä on vuosien varrella tapahtunut, mutta peruskonsepti on edelleen jotakuinkin ennallaan.

Kokonsa ja näkönsä puolesta pyörä kuuluu ehdottomasti järeimpien powercruisereiden kastiin. 306 kilon kuivapainollaan ja melkein 1,7 metrisellä akselivälillään sitä ei helposti kovin urheilulliseksi pyöräksi miellä. Mutta kuten monessa muussakin asiassa, niin myöskään pyörässä koko ei välttämättä ole se ratkaisevin tekijä, vaan kuinka tasapainoisesti sen saa tositoimissa käyttäytymään.

Näin on todettava myös Hammer S:n kohdalla. Pyörän järkälemäinen paino häviää taustalle melkein saman tien liikkeelle lähdön jälkeen ja sen käsittely on helpon tuntuista ainakin niin kauan, kun liikkeet saa pidettyä kohtuullisen laajoina. Ahtaissa paikoissa pyörän käsittely vaatii ymmärrettävästi jonkin verran voimaa ja ennen kaikkea koordinaatiokykyä, mutta kokonaisuus on kohtuullisen hyvin tasapainossa.

Leveä rengas, lavea vääntö

Victory Hammer S – Leveäperäinen sportticruiseri

Hammerin tekniikka on tuttua monesta muustakin ”isolohko”-Victorysta, eli kyseessä on 106 kuutiotuumainen V2, joka tuottaa karvan alle 100 hevosvoiman tehon ja murskaavan 139 Nm väännön. Kuutiosenteiksi muutettuna koneen koko on miehekkäät 1732 kuutiota ja käytännön vääntöä mylly tarjoaa rutosti. Vaihteisto on 6-vaihteinen, joista kuutonen on selkeä ylivaihde.

Koeajopyörään oli vaihdettu vapaammin hengittävät Jekill & Hyde-putket, joiden luoma äänimaailma sopii huomattavasti vakioputkia paremmin Hammerin luonteeseen. Erikoisuutena Victoryyn on saatavilla katkaisijasta toimiva kaksipykäläinen pakoäänen säätö, jollainen kyseisessäkin pyörässä oli. Matka-ajossa mölyt saa tarvittaessa hiljemmalle ja kun huomion saaminen on tarpeen, onnistuu se napin painalluksella.

Hammer S:ää katsellessa selvää pääosaa esittää melkoisen leveä 250 millinen takakumi. Maahantuojalta kerrotaan renkaan olevan tämän hetken tuotantopyörien levein ja se on helppo uskoa. Pyörän luulisi melkein pysyvän pystyssä ilman jalkaa. Sivuun asennettu rekisterikilpi tuo renkaan kokonaan näkyviin ja ulkonäölle se on pelkkää plussaa. Huolimatta komeasta ulkonäöstä, epäilys herää ylileveän renkaan vaikutuksista pyörän ajettavuuteen, varsinkin kun testipyörän kumi oli jo hiukan kulahtanut keskisektoriltaan.

Soveltuu hyvin myös ajamiseen

Hammerin käynnistyksen ja mutkaisemmalle tielle suuntautuneen siirtymän jälkeen voi melko nopeasti todeta pelon olleen turha. Leveä rengas käyttäytyy ajossa varsin mallikkaasti. Toki kumin leveyden aistii ja varsinkin syvissä urissa tai paikkauksissa pyörä heilahtaa hieman sivusuunnassa, mutta mutkatiellä kurvailuun se ei merkittävästi vaikuta. Hammer S kääntyy mutkaan kokoisekseen yllättävän helposti, vaikka vauhtia olisi reippaamminkin.

Pyörää ei varsinaisesti tarvitse pakottaa kääntymään, vaikkakin määrätietoiset ohjausliikkeet ovat tarpeen. Kun Hammerin saa sijoitettua halutulle ajolinjalle, se pysyy siinä tukevan tuntuisesti, eikä pyri nousemaan pystyyn kesken kurvin. Kuitenkin vauhti ja ajolinja on varsinkin kovemmassa kyydissä syytä sovittaa oikeaksi jo ennen mutkaa.

Kesken kaarteen se ei välttämättä enää onnistu, siitä ronskin puoleinen massa pitää huolen. Vauhti kasvaa vääntävän ja tasaisesti vetävän myllyn ansiosta huomaamatta kovan puoleiseksi ja tällöin vaarana on lasettaa mutkaan liian kovalla vauhdilla. Cruiseriksi Hammer S sietää kuitenkin kohtalaisen suuria mutkanopeuksia.

Miehekästä meininkiä

Jalkatappien asfalttiin osuminen ei aivan välittömästi uhkaa, vaikka pyörää kallistaisi vähän enemmänkin, mutta rajallisiksi kallistusvaroja voi silti luonnehtia. Tappien sijoitus on vähän ylempänä ja lähempänä kuljettajaa, kuin tämän tyylisissä pyörissä yleensä. Ajoasennosta saa näin melko leppoisan, kun jalkoja ei tarvitse ojennella liian eteen ja toisaalta myös aktiivisempikin ajo onnistuu helpommin. 43-millinen USD-keula toimii hyvin niihin vauhteihin mitä tallaisella pyörällä viitsii ajaa.

Kaksi nelimäntäistä ja 300-millistä jarrulevyä taltuttavat raskaan pyörän vauhdin ongelmitta, joskin täysjarrutuksessa kahvaa saa puristaa melko voimakkaasti. ABS:ia Hammerista ei löydy, mutta ainakin kuivalla kelillä tuntuma eturenkaan pitoon oli hyvä.

Hammer S:n perää on hieman korotettu, jotta ohjauskulmasta saataisiin jyrkempi ja ohjautuvuudesta piirun verran sähäkämpi. Ohjaustanko on todella leveä ja siitä saa tukevan otteen. Kahvatkin ovat melkoisen paksut, seikka jonka pienikätiset saattavat kokea vähän hankalaksi. Kokonaisuutena tunnelma onkin varsin äijämäinen, niin kuin asiaan kuuluukin.

Moderni mörkö

Victoryn ”tonniseiskasatanen” moottori on hyvin moderni ja käytökseltään melko sivistynyt, joidenkin mielipiteiden mukaan jopa liiankin. Makunsa kullakin, mutta niin kauan kuin koneesta löytyy luonnetta, ei tutinoilla tai niiden puutteella juurikaan ole väliä. Luonnetta ja voimaa koneesta löytyy roppakaupalla, kun kahvan kääntää auki.

Julma vääntö huolehtii siitä, että Hammer S pomppaa liikkeelle kuin hauki kaislikosta. Täyskaasulähdössä ei todellakaan kadehdi toisiovedon hoitavaa hammashihnaa, kun lähes 140 Nm repii yli reilusti yli 300 kiloa Amerikan rautaa kohti auringon laskua. Kadehtia ei myöskään voi sitä 250-millistä takanakkia, joka kaikkensa antaen yrittää siirtää tarjolla olevan voiman tien pintaan, siinä kuitenkaan onnistumatta.   

Sen sijaan kaasua kääntävää kuskia sopiikin kadehtia täysin rinnoin, sen verran viihdyttävää ja väistämättä myös näyttävää ison pyörän brutaali käskyttäminen on. Hammerin kanssa liikkuessa liikennevalojen soisi aina olevan punaisella, jotta rituaalin saisi toistaa yhä uudestaan ja uudestaan. Tosin muutaman reippaamman ja savun käryisen lähdön jälkeen voidaan alkaa kadehtia myös rengaskauppiasta, joka käärinee epäilemättä sievoisen summan jokaisesta ”kaksviiskymppisestä” kumista, jonka Hammer alleen sulattaa.

Auttavasti myös matkalle

Vääntöä moottori siis tarjoilee reippaasti ja jos kaasukapulaa malttaa käsitellä vähän rauhallisemmin, myös sen sivistynyt puoli astuu esiin. Makeimmillaan mylly on 2000 kierroksesta ylöspäin, tämän alapuolella paketti tutisee jo aika lailla. Kun kierroslukumittarin punaraja alkaa jo hieman 5000 kiekan jälkeen, on vaihteisto ymmärrettävästi hyvin pitkäksi välitetty.

Kuutosvaihde on selkeä ylivaihde, eikä sitä mielellään käytä kuin vasta lähempänä satasen vauhtia. Matkailu on varsin letkeää, kun kierrokset ovat alhaalla vähän kovemmassakin marssivauhdissa. Vaihteet kolahtavat käytettäessä selvästi ja vaihdepoljinta on operoitava määrätietoisesti. Hammerin vaihteita ei varpaisillaan vaihdella, sillä jos polkaisu on liian heiveröinen, välivapaa yllättää suurella todennäköisyydellä. Vaihteiston isot liikkuvat massat voi helposti aistia, mutta kunhan käyttää sopivasti voimaa, pykälät kytkeytyvät ongelmitta.

Victory Hammer S on jäyhä pyörä, joka vaatii jäyhät otteet. Karski mutta moderni olemus ja joustavan voimakas moottori tekevät siitä erittäin viihdyttävän pyörän joka kääntää katseet missä ikinä liikkuukaan. Ajettavuus on hyvin kohdallaan varsinkin pyörän koko ja tyyli huomioiden ja laatuvaikutelma säväyttää tarkempaakin katsojaa. Tässä valossa pyörän alle 24 000 euron hinta tuntuu jopa kohtuulliselta. Ja sille, joka väittää, että Victorystä puuttuisi sitä ”Ameriikkaa”, suosittelen kunnollista koeajoa ajan kanssa. Kyllä se siellä on.

Sami Puskala

Kehuja:moottorin toiminta, yksinkertaisuus, ulkonäkö, ajettavuus kokoisekseen

Parantamisen varaa: paino

 

Victory Hammer S:

Moottori:Ilma/öljyjäähdytteinen, 2-sylinterinen, 1732cm3 V-moottori
Teho:97 hv (71kW) / 5500 rpm
Vääntö:139 Nm / 2800 rpm
Puristussuhde:9,4:1
Vaihteisto:6-vaihteinen
Vetotapa:Hihna
Etujarru:2x 300mm levy, 4-mäntäinen puristin
Takajarru:1x 300mm levy, 2-mäntäinen puristin
Renkaat (etu/taka): 130/70-18 / 250/40-18
Akseliväli:1689 mm
Istuinkorkeus:673 mm
Paino:306 kg
Hinta:23 990€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettimoto User Rating for vehicle model: Victory Hammer

     
3.6
Read user reviews or write your own »

For sale Victory Hammer motos

View all »

Also read:

More tips

All tips »

Most viewed Ads

Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.