You have an incomplete ad. What do you want to do?
Koeajot
03.05.2022

Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet

 • Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet
 • Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet
 • Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet
 • Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet
 • Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet
 • Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet
 • Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet
 • Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet
 • Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet
 • Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet
 • Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet
 • Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet

Triumph Tiger Sport 660 tuo helppoa käsiteltävyyttä ja allround-ominaisuuksia kevyempään keskiluokkaan.

Otetaan yksi Triumph Trident 660, lisätään keitokseen hyppysellinen jousitusmatkaa, sopivasti allround-mausteita, hiukan katteita sekä matkaominaisuuksia ja kappas, uusi pikkutiikeri on syntynyt. Viime vuonna markkinoille tullut Triumph Trident 660 on osoittautunut valmistajalleen suoranaiseksi menestykseksi. Pyörä on myynyt maailmanlaajuisesti erittäin hyvin, joka taas on antanut eväitä kehittää konseptia edelleen.

Menestyksen myötä Triumphilla päätettiin tehdä Tridentin pohjalta paremmin allround-matkailuun soveltuva versio, joka isompien veljiensä mukaan nimettiin niin ikään Tigeriksi. Tiger Sport 660 perustuu siis koko lailla Tridentin tekniikkaan. Mainio kolmipyttyinen Euro5- moottori soveltuu ominaisuuksiltaan monenlaiseen käyttöön tarjoten sitkeyttä, tehoa ja hienostunutta käytöstä sopivassa suhteessa.

Vantaan Biketeam tarjosi uutukaisen koeajoon heti tuoreeltaan ajokauden avajaisissaan. Tiger Sportin idea on sama kuin Tridentissäkin, eli tarjota luokassaan riittävästi monipuolisia ominaisuuksia kilpailukykyiseen hintaan. Tridentin tavoin myös Tiger soveltuu mainiosti ensimmäiseksi isoksi pyöräksi ja on myös kuristettavissa A2-ajokorttiluokkaan.


Rivikolmosen voimalla

Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet
Tigerin kilpailijoiksi voi suoriltaan mainita ainakin Yamaha Tracer 7 GT:n, sekä hiljattain uudistuneen Kawasaki Versys 650:n. Molemmat kilpailijat luottavat tässä luokassa rivikakkosmoottorin tenhoon, kun taas Triumph nojaa vahvasti tavaramerkkiinsä, silkinpehmeään rivikolmoseen. Muuten mittasuhteet ja pelin henki on kaikissa melko lailla samat.

Joustomatkaa Tigerissä on edessä ja takana 150 milliä. Istuinkorkeutta on 835 millin verran, mutta satula on sen verran kapea, että lyhyempikin ohjastaja ylettää maahan vaivatta. Tiger on muutenkin melko kapoinen ja sutjakka pyörä. Elopainoa luvataan tankattuna olevan vain 206 kiloa, mikä käytännössä tuntuu uskottavalta.

Mittaristo on selkeälukuinen TFT- näyttö ja melko suoraa lainaa Tridentistä samoin ominaisuuksin. Ajomoodeja on kaksi, Road ja Rain. Lisävarusteena siihen on saatavilla Triumph Connectivity, joka mahdollistaa mm. matkapuhelimen ja GoPro-kameran ohjauksen Bluetooth-liitännän kautta.

Särmikkääksi muotoillut katteet ovat tyylikkäät ja kätkevät sisuksiinsa täys-LED-valaistuksen. Näyttävän ulkomuodon lisäksi kate myös suojaa erittäin hyvin. Pleksin korkeus on säädettävissä ja sen operointi onnistuu helposti yhdellä kädellä ajon aikana. Lisävarusteita Tigeriin on saatavilla kattavasti, joiden myötä matkustusmukavuutta saa reippaasti lisää.

Koeajopyörä oli varustettu kahvasuojilla ja -lämppäreillä sekä molempiin suuntiin toimivalla vaihdeavustimella. Jotta matkapyörästä saisi kaiken irti, tarjolla on myös takalaukku sekä sivulaukut, joille löytyy valmiit kiinnityspisteet takarungosta. Oikeastaan ainoa varuste mitä jää kaipaamaan on vakionopeudensäädin, jota ei viime tiedon mukaan ole saatavilla lainkaan.
 • Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet
 • Triumph Tiger Sport 660 - Pikkutiikerin isot elkeet
 

Kevyt käsitellä, helppo hallita

Tigerin silkinpehmeä triple on äänimaailmaltaan hyvin maltillinen ja sivistynyt. Ykkönen napsahtaa päälle kevyellä polkaisulla, ja liikkeellelähtö onnistuu tunnokkaan kytkimen ansiosta naurettavan helposti. Kaasunvaste on Road-asetuksellakin erittäin pehmeä, juurikin aloittelevia kuskeja silmällä pitäen.

Keveys on sana mikä kuvastaa Tigerin ajotunnelmaa ja käsittelyä ylipäänsä. Leveä stonga mahdollistaa tukevan tuntuman ja ajoasento on rennon pysty. Ohjaustanko on sen verran korkealla, että tapeilla seisten ajokin onnistuu helposti. Triumph kääntyy hämmästyttävän helposti. Pieni työntö tangosta riittää ja pyörä on jo hanakasti matkalla kaarteeseen. Herkästä kääntyvyydestä huolimatta käytös on vakaata ja luottamusta herättävää.

Mutkatiellä Tiger on elementissään, kunhan vauhdin pitää järjen rajoissa. Jousitus on lähtökohtaisesti pehmeä ja mukavuuspainotteinen. Kovemmassa vauhdissa takapää jää hieman ”lellumaan” isoissa heitoissa, mutta ajolinja pysyy kuitenkin haluttuna. Peräpää kaipaisi lisää ainakin paluuvaimennusta varsinkin vähän ronskimman kokoisen kuskin alla.

Alustan ainoa säätö löytyy takajousen esijännityksestä, joka kuitenkin on helposti käsillä olevalla rullalla säädettävissä. Kun otetaan huomioon pyörän kohderyhmä ja varsinkin hinta, on ymmärrettävää, että alustassa ei sen ihmeellisempiä hienouksia ole.

Kauniisti laulavaa tripleä on ilo laulattaa syheröisillä mutkapätkillä. Moottorin 81 hevosvoimaa riittävät mainiosti pirteään liikehdintään ja hyvin toimiva quickshifter kruunaa kokonaisuuden. Mutkista lähtö onnistuu hieman isommallakin vaihteella ongelmitta sitkeän väännön ansiosta. Koneen vetoalue alkaa 2000 kierroksen kieppeiltä, mikä vastaa kuutosvaihteella noin 30–40 km/h nopeutta.

Vääntöä on tarjolla parhaimmillaan 64 Nm:n verran ja se on jakaantunut tasaisesti miltei koko kierrosalueelle. Mutta kuten jo aiemmin Tridentin koeajossa tuli todettua, kokeneempi kuski kaipaisi kaasukapulaan hieman lisää terävyyttä, jotta mainiosta triplestä saisi sen viimeisenkin terän irti. Sport- ajomoodi olisi hyvä ratkaisu tähän.
Asfaltille ja soralle, mutta ei juuri muualle

Tigerin jarrut ovat niin ikään peruskauraa. Kahden 310-millisen etulevyn voimin pyörä pysähtyy hyvin, tosin pienin varauksin. Jarrut tuntuvat tehokkailta ja pari sormea kahvalla riittää tiukempaankin jarrutukseen. Takajarru taas tuntuu äkkiseltään jopa liian tehokkaalta. Hiukankin kovempi painallus pyrkii välittömästi lukitsemaan pyörän, jolloin ABS puuttuu peliin ja päästää jarrupainetta karkuun, mikä taas osaltaan pidentää jarrutusmatkaa.

Rengaskoko on 17- tuumainen ja katukuvioinen. Mikään off-road- pyörä Tiger ei siis ole, vaan enemmänkin kestopäällysteille ja sorateille orientoitunut allrounderi. Soralla luisuttelu osoittautuukin Tigerillä hyvin viihteelliseksi sitkeän moottorin ja pois kytkettävissä olevan luistoneston ansiosta. Poiskytkentä tosin vaatii pyörän pysäyttämisen, ajon aikana homma ei onnistu.

Tigerin vakiosatula on etupäästään hieman kapea, mikä helpottaa satulassa liikkumista aktiivisemmassa ajossa. Kapeuden varjopuolena itselläni ilmeni pidemmällä siirtymällä persauksen puutumista, kun ajoasento pysyi pitkään samana. Mutkaisemmalla tiellä asia ei juurikaan vaivannut.

Tilaa satulassa kyllä riittää reilustikin asennon vaihteluakin varten. Toisaalta istuimien ominaisuuksista on mielipiteitä varmasti ihan yhtä paljon kuin on takalistojakin, joten parhaiten asia selviää, kun käy itse testaamassa kuinka se oma nahkakantinen tiikerin satulaan istuu.

Varsin kohtuullisella 11 746 € hinnallaan Tiger asettuu kilpailijoidensa Kawasaki Versys 650:n ja Yamaha Tracer GT:n välimaastoon ja 16 000 kilometrin huoltoväli taas pitää huolen, että huoltokulut eivät liian usein lompakkoa rasita.

Triumph Tiger Sport 660 on erittäin piristävä uutuus pyörämarkkinoillemme. Se on monipuolinen pyörä, jossa yhdistyvät moneen mukautuva luonne, kaikin puolin helppo käytettävyys sekä kohtuulliset käyttökulut houkuttelevalla tavalla.

Sami Puskala

Kehuja: Monipuolisuus, keveys, moottori, hinta.
Parantamisen varaa: Yliherkkä takajarru.


 

Triumph Tiger Sport 660:

Moottori:3-sylinterinen, 660 cm3 nestejäähdytteinen rivimoottori
Puristussuhde: 11,95:1
Teho:81 hv (60kW) @ 10250 rpm
Vääntö:64 Nm @ 6250 rpm
Vaihteisto:6-portainen
Vetotapa:Ketju
Etujarru:2x 310 mm levy, 2-mäntäinen satula, ABS
Takajarru:1x 255 mm levy, 2-mäntäinen satula, ABS
Renkaat (etu/taka):120/70 ZR17 / 180/55 ZR17
Akseliväli:1418 mm
Istuinkorkeus:835 mm
Tankki:17 l
Paino ajovalmiina:206 kg
Hinta:11 750 €
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettimoto User Rating for vehicle model: Triumph Tiger

     
4.2
Read user reviews or write your own »

For sale Triumph Tiger motos

View all »

Also read:

More tips

All tips »

Most viewed Ads

Show more »
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.