Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy motosi -sivulle
Luettu 63 343   0

Kawasaki Z 750 - pikkutaistelija

Kawasaki Z 750 - pikkutaistelija
  • Kawasaki Z
  • Kawasaki Z
  • Kawasaki Z
  • Kawasaki Z

Tämänkertaiset tyypit otettin Kawasaki Z 750:llä, joka on myynnissä yksityisellä Inkoossa. www.nettimoto.com/300585

Taustaa

70-80 –lukujen vaihteessa Kawan Z-mallisto oli monien silloisten motoristien huulilla. Mallinimi herätettiin uudestaan henkiin muutama vuosi sitten, kun päivänvalon näki räyhäkkään oloinen Z 1000. Neljä kullattua pakoputkea taisi kyseisenä aikana olla kuvatuin moottoripyörien yksityiskohta. Vuotta myöhemmin mallistoa täydennettiin samanoloisella, mutta kompaktimmalla pikkuveljellä; Z 750 syntyi. Yksinkertaisemman rakenteen ja pienemmän moottorin myötä hinta saatiin useammalle motoristille sopivaksi.

Kylmät tyypit

Kawasaki on muotoillut Zetansa helposti tunnistettavaksi, lyhty, mittaristo ja lippa muodostavat kokonaisuuden, jonka kanssamotoristit helposti tunnistavat. Muodot ovat persoonalliset kuten streetfighter-kategoriaan kuuluvien pyörien kohdalla yleensä. Moniin muihin markkinoilla oleviin katutappelijoihin nähden Kawan muotoilu on maltillisen tyylikäs, silti helposti tunnistettavissa. Yleiskunnoltaan punainen pyörä on esimerkillinen, ehdottomasti huolella pidetty. Mittaristo on LCD-tekniikan hallitsema, yhtään viisaria ei ole. Kierroslukumittari on toki pyöreä, kehää pitkin nousee / laskee LCD-palkki osoittaen kuinka kiirettä koneen uumenissa on. Mittaria on vilkaistava ehkä hiukan kauemmin kuin perinteistä viisariosoitinta, ihan toimiva kokonaisuus siitä huolimatta. Jäähdytysveden lämpötila ja bensamääräkin käyvät ilmi mittaristosta, ei siis tarvitse ajella pelkästään varoitusvaloja tiiraillen. Virta päälle, mittaristo tanssii omat tarkistustanssinsa ja kone hyrräämään. Käynti on pehmeää kuten odottaa sopii, asento ryhdikäs ja tilava, kädet suht´ leveällä. Tankki on muotoiltu siten, ettei kovin hajareisin tarvitse istua. Toisin sanoen, puikoissa on heti kotoisa olo.

Liikkeelle

Ero 600-kuutioisiin kilpailijoihin ei ole suuri mutta havaittava; 150 ylimääräistä kuutiota tarjoavat hivenen enemmän potkua alakierroksilla kuin edellä mainitut perinteisemmän kokoluokan edustajat. Kymmenkunta lisänewtonia ei paperilla kummoiselta näytä, vaikutus ajoon on kuitenkin havaittavissa vähentyneenä vaihtamistarpeena. Eipä silti, laatikko on ehkä kevein kokemani vaihteensiirto, joten vaihteistoa hämmentää ihan mielikseen. Todelliseen menoon Kawa yltyy kahdeksan tonnin kieppeillä, potku jatkuu aina reiluun 11 tuhanteen kiekkaan asti. Ylärekisterissä kaikki 110 hevosta osoittavat olevansa kotona ja valjastettavissa kunnon laukkaan tarpeen vaatiessa.

Koeajoiltana oli sikäli poikkeukselliset olot, että viittä kilometriä lukuunottamatta koko lenkki saatettiin vetää maaseutua halkovilla mutkateillä ilta-auringon hämyssä. Ei paha. Kawan hienoin piirre kävi hyvin ilmi, fillari on todella ketterä. Vastaohjausliikkeeisiin Kawa vastaa vitkastelematta ja herkästi, kaarteen tiukentuessa tai loiventuessa linjaa on helppo muuttaa. Tiemestarin muokkaamissa shikaaneissa pyörä taipuu korvalta korvalle nätisti ja edelleen herkästi. Täysin perinteistä rakennetta edustavat jarrut toimivat ok, jousitus samaten. Laajoja roudan aiheuttamia heittoja ylitin monesti, niistä Z 750 selvityi varsinkin herkkyyteensä nähden hyvinkin vakaasti. Vaikka en kaupungissa päässytkään ajamaan, lienee selvää, että Kawa näiden ominaisuuksien myötä viihtyy taajamissakin. Mikään moottoritietä ja lujaa –pyörä tämä ei ole, siitä pitää huolen ajajaan kohdistuva ajoviima. Pieni lippa hoitaa tehtävänsä kunnialla, mutta se on silti pieni lippa.

Mitä jäi käteen?

Ketterä, helppo, urheilullinen, räyhäkäs. Z 750 on onnistuttu pitämään hinnaltaan kohtuullisena turvautumalla peruskonstruktioon, joka Kawasakissa näyttää toimivuutensa hienosti. Ulkonäköä on höystetty sopivasti tietyn katu-uskottavuuden saavuttamiseksi. Katu-uskottavuuden, joka usein ohjaa ostopäätöksiä enemmän kuin konkreettiset ominaisuudet. Z 750 yhdistää mukiinmenevät ominaisuudet sekä räyhäkkään olemuksen kohtuuhintaan. Lisätietoja Mikaelilta numerosta 0400-486882.
  • Kawasaki Z 750 - pikkutaistelija
  • Kawasaki Z 750 - pikkutaistelija
 

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille : Kawasaki Z

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Kawasaki Z -motot

test
Kawasaki Z900cm³, '18, 2tkm
11 800 €
test
Kawasaki Z950cm³, '18, 9tkm
10 300 €
test
Kawasaki Z900cm³, '18, 9tkm
12 000 €
test
Kawasaki Z400cm³, '19, 6tkm
6 000 €
test
Kawasaki Z950cm³, '18, 17tkm
9 500 €
test
Kawasaki Z125cm³, '19, 5tkm
3 600 €
test
Kawasaki Z950cm³, '17, 12tkm
9 400 €
test
Kawasaki Z900cm³, '19, 5tkm
9 400 €
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Lisää Kawasaki koeajoja

Kaikki koeajot »
Kawasaki Z H2 – THE SUPERNAKU

Kawasaki Z H2 – THE SUPERNAKU

Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle

Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle

Kawasaki Z900RS – Voimaa vanhoissa kuorissa

Kawasaki Z900RS – Voimaa vanhoissa kuorissa

Kawasaki Z 1000 – Rähinäpyörien kantaisä

Kawasaki Z 1000 – Rähinäpyörien kantaisä

Kawasaki Z 800 e – Kaksi nakua yhden hinnalla

Kawasaki Z 800 e – Kaksi nakua yhden hinnalla