Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.
Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?
Koeajot
02.07.2019

Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle

 • Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle
 • Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle
 • Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle
 • Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle
 • Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle
 • Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle
 • Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle
 • Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle
 • Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle
 • Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle

Kawasakin pikkunakuun on pumpattu lisää tehoa ja kuutioita. Nyt se on valmis haastamaan A2-luokan.

Kawasakin Z-perheen historia ulottuu pitkälle. Ensimmäiset Z-mallit tuotiin markkinoille vuonna 1972. Myös Z400-mallilla on pitkä historia, sillä ensimmäistä mallia valmistettiin vuosikymmen alkaen vuonna 1974.

Oikeasti Z400:lla ei ole nimen lisäksi mitään tekemistä nykyisen pikku-Zetan kanssa. Uusi Z400 on kompakti nakupyörä, jolla tavoitellaan ostajia A2-luokassa. Se tarkoittaa, että prätkien ohjaimiin pääsee 18-vuoden iässä ja luokan maksimiteho on 35 kW eli noin 47 hevosvoimaa.

Pikku-Zetan tapauksessa maksimitehosta jäädään parin hevosvoiman verran, mutta rehellisyyden nimissä sillä ei juuri ole merkitystä. Kawasakin huipputeho on tasan 45 hevosvoimaa, joka luovutetaan peliin 10 000 kierroksen kohdalla. Edeltäjämalli Z300:n verrattuna ruutia on siunaantunut mukavasti lisää.

Lisää vääntöä ja tehoa

Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle

Kawasakin moottorina toimii tätä nykyä 400-kuutioinen twini. Moottori on pitkälti vastaava kuin muutama vuosi sitten markkinoille tuodussa Z300-mallissa, mutta ruutia on useampi hevosvoima lisää. Valmistajan mukaan uutuusmoottorissa on aiempaa enemmän alakierrosvääntöä.

Paperilla vääntö ei kovin juurevaa ole, sillä 38 Nm kuulostaa modernissa moottoripyörässä melko laihalta lohdulta. Mutta hieman yllättäen on kuitenkin todettava, että Z400 kyllä vääntää yllättävän kivasti, vaikka kyseessä ei olekaan mikään yletön vääntöpakkaus.

Kawasaki Z400:n kaasunvaste on rauhallinen ja tehoa tulee läpi koko kierrosalueen tasaisesti. Moottori vaatii kierroksia kaverikseen, sillä herkullisin tehoalue on 8000-10 000 kierroksen välimaastossa. Mitään kovin repäisevää tehopiikkiä ei kuitenkaan sovi odotella, sillä ruutia on käytännössä saman verran kuin 90-luvun alkupuolen kevytmoottoripyörissä.

Z400 tuokin mieleen vanhan satapiikkiluokan monessakin suhteessa. Moottorissa on paljon samaa henkeä ja suorituskyky pitkälti vastaava. Onneksi kaksitahdin hajusta ei sentään tarvitse kärsiä.

Pikku-Zeta on myös painoltaan, kooltaan ja käsiteltävyydeltään lähempänä piikkiluokkaa kuin suurempia nakuja. Myös ajoasento ja istuinkorkeus viittaavat enemmän oman luokan ala- kuin yläpuolelle.

 • Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle
 • Kawasaki Z400 – Lisää lihaksia pikku-Zetalle
 

Luokkansa kevyin

Kawasaki Z400 onkin luokkansa kevyin moottoripyörä. Se painaa ajokunnossa ainoastaan 167 kiloa ja sen huomaa kun pyörää käsittelee kaupunkiajossa. Kawasaki on ketterä ja helppo pyörä ajaa.

Samaa voi sanoa mutka-ajosta. Pyörää on helppoa käsitellä ja se taittuu mutkiin vaivattomasti ja jopa terävästi. Suuremman kuskin alla keula tosin tuntuu hieman huteralta, eikä Zetalla tee mieli laittaa polvipalaa ihan ensimmäiseksi maahan.

Myös jarrut ovat kiivaammassa ajossa kovilla, mutta täytyy muistaa, että kyseessä ei ole se kaikkein sporttisin nakupyörä. Perusajossa ne toimivat hyvin ja jaksavat pysäyttää kevyen pyörän vaivatta.

Koska istuinkorkeus on selkeästi useampia nakupyöriä alhaisempi, se soveltuu aloittelijoille ja kuskeille, jotka syystä tai toisesta vierastavat korkeampia pyöriä. Kokeneelle kuskille tai kookkaammalle karpaasille, kuten itselleni Kawa on auttamatta liian pieni.

Zetassa satulassa tuntuu siltä, että kuski istuu pyörän sisällä, eikä päällä. Koska istuinkorkeus on matala, on polvikulma pidemmälle kuskille varsin tiivis. Z400:lla joutuu vetelemään polvet suussa ja yli 100 kilometrin matkan ajaminen on työn ja tuskan takana. Pyörä puuduttaa hanurin ja jalat nopeasti.

Mutta toisaalta Kawasaki ei suunnitellut pyörää kookkaammille ja kokeneemmille kuskeilla, vaan sirommille ajajille ja helpoksi pyöräksi aloittelijoille tai kaupunkiajosta nautiskelijoille. Mikäli haussa on sporttisempi pyörä, kannattaa katseet suunnata toisaalle.

Ulkonäkönsä puolesta Z400 haastaa markkinoiden muut A2-luokan nakut. Maskissa on paljon tuttuja elementtejä muusta Z-perheestä ja perä on varmasti luokan hienoin. Aggressiivisesti muotoiltu pyörä antaa olettaa enemmän kuin tarjoaa, sillä kovin rajusta laitteesta ei pikku-Zetan kohdalla ole kyse.

Kawasaki Z400:ssa on paljon hyviä ominaisuuksia: hienosti toimiva moottori, helppo käsiteltävyys, mukava alusta ja näyttävä ulkokuori. Mitä muuta voisi toivoa prätkältä, joka maksaa vain hieman reippaat 7000 euroa. Tuohon rahaan Z400 tarjoaa reilusti moottoripyörää.

Tuomas Rajala

Kehuja: moottori, ulkonäkö, ajomukavuus

Parantamisen varaa: hieman kevyt keula sporttisessa ajossa

 

Kawasaki Z400:

Moottori:Nestejäähdytteinen, 2-sylinterinen, 399 cm3 moottori
Teho:45 hv (33,4 kW) @ 10000 rpm
Vääntö:38 Nm @ 9500 rpm
Vaihteisto:6-vaihteinen
Vetotapa:Ketju
Etujarru:1x 310 mm levy, 2-mäntäinen jarrusatula, ABS
Takajarru:1x 220 mm levy, 2-mäntäinen satula, ABS
Renkaat:110/70-17 / 150/60-17
Istuinkorkeus:785 mm
Tankki:14 litraa
Paino ajokunnossa:167 kg
Hinta:7290€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille: Kawasaki Z

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Kawasaki Z -motot

Katso kaikki »

LUE MYÖS:

Lisää vinkkejä

Kaikki vinkit »

Katsotuimmat ilmoitukset

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.