Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?

Luettu 9 455   1

Greyp G12S – Sähköfillari nielaisi Ferrarin

Gryp G12S on sähköfillareiden Ferrari, josta eivät ominaisuudet lopu. Hintalappu tosin rajaa ostajakuntaa voimakkaasti.

Kroatialaisen superfillari Greypin syntytarinaan liittyy alkoholinhuuruinen illanvietto superautotehtaalla. Vitsiksi liikenteeseen lähtenyt heitto äärimmäisen tehokkaan sähköpyörän rakentamisesta on realismia.

G12S on 12 kW:n ja 70 Nm:n tehoisella koneella varustettu sähköpyörä, joka ei taatusti jätä yhtäkään kuskia kylmäksi. Täysin järjetön sähköfillari on samaan aikaan sivistynyt sähköavustettu fillari täysiverinen sähkö-enduro.

Greyp kätkee sisäänsä tehokkaan sähkömoottori ja 1,2 kWh:n litium-ino-akun, joka takaa Eco-moodilla ajettuna n. 120 kilometrin toimintasäteen.

Kroatian superpyörä on hauskin fillari, jolla on koskaan tullut ajettua ja vastaavaa ajokokemusta on tuskin kovin nopeasti tarjolla. 70 km/h:n huippuvauhteihin yltävä fillari on raju laite, joka keulii auliisti kaasusta 50 km/H:n vauhdissa.

Kiva myös katuajossa

Greyp G12S – Sähköfillari nielaisi Ferrarin

Mutta ei se ole pelkkä rälläyslaite, sillä Greypillä ajelee mielellään tavallista katuajoa. Sähköavusteisena sillä voi itse päättää hikoileeko pyörälenkillä vai haluaako sillä vain liikkua rivakasti paikasta toiseen.

Pyörä painaa 50 kiloa, joten ilman sähkön apua polkeminen on varsin tuskaista. Vaikka fillari rullaakin kevyesti, vaatii ajaminen jatkuvaa peukaloliikettä. Moottori ei toimi automaattisesti, vaan vaatii aina kaasun käyttämistä.

Greyp on kuin mikä tahansa sähköpyörä, mutta huikeasti tehokkaampi. Se on samaan aikaan kuin sähköllä varustettu kevyt enduropyörä ja ultramoderni ja mukana kaupunkifillari.

Ihan persaukiselle kuskille kroatian superfillari ei sovellu, sillä kotimaahan tuotuna sen hinta alkaa reippaasta 9 000€:sta. Tosin sillä rahalla itselleen saa isolla rahalla rakennetun sähköpyörän, joka kerää katseita ja juttukavereita missä tahansa sillä ajaakin.

Tuomas Rajala

Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Lisää koeajoja

Kaikki koeajot »
Husqvarna Svartpilen 401 – Notkea nurkkapatriootti

Husqvarna Svartpilen 401 – Notkea nurkkapatriootti

Suzuki DL650 – Budjettiluokan seikkailija

Suzuki DL650 – Budjettiluokan seikkailija

Kawasaki Z900RS – Voimaa vanhoissa kuorissa

Kawasaki Z900RS – Voimaa vanhoissa kuorissa

Access Sport – Kevytkenkäinen crossitraktori

Access Sport – Kevytkenkäinen crossitraktori

Ensipuraisussa Indian Scout Bobber

Ensipuraisussa Indian Scout Bobber