Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.
Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?
Koeajot
30.08.2021

Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti

 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti

Streetfighter V4 on markkinoiden toiseksi tehokkain nakupyörä ja suoranainen taideteos.

Ducati tekee Streetfighter V4:n kohdalla sen mitä nakupyöristä pitävät kuljettajat ovat haaveilleet jo vuosia. Streetfighter nimittäin omaa supersport-malli Panigalen voimanlähteen, jota ei ole koettu tarpeelliseksi laimentaa.

Streetfighterin moottori on 1100-kuutioinen V4, joka tuottaa aivan järjettömät 208 hevosvoimaa. Tehoa on rehellisesti sanottuna melkein liikaa. Toki tehon kohdalla voidaan oikeasti harvoin todeta sitä olevan liialti, sillä kaikkeen tottuu.

Yli 200 hepoa on kuitenkin rajapyykki, jonka voidaan sanoa olevan riittävästi. Etenkin kun Streetfighter painaa ajokunnossa 201 kiloa. Tämä tarkoittaa sitä, että tehoa on reilu hevosvoima per kilo. Tällä reseptillä keitos on takuulla maukas.

Italialaistehtaan uusi nelisylinterinen moottori on taideteos, joka hakee vertaistaan. Nelisylinterisen moottorin sylinterit on asetettu V-muodostelmaan ja tuloksena on järisyttävän tehokas, hienosti vääntävä ja melkein värinätön moottori.

Ducati on pitkään luottanut moottoripyörissään V2-koneisiin ja kuivakytkimiin, mutta nyt suuren osan moottoreista korvaa uusi nelisylinterinen. Pakko myöntää, että kakkoskonetta ei todennäköisesti kovin monella jää ikävä.

V on tyylinä toimivin

Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti

Uusi nelisylinterinen moottori on mukavasti luonteikkaampi kuin perinteiset rivineloset. Alle 10 000 kierroksen kohdalla fiilis on kuin sivistyneessä V2:ssa, mutta kymppitonnin tuolla puolella nelisylinterinen voimanlähde työntää ilmoille aggressiivisen rääkäisyn ja järkyttävän määrän lisää voimaa.

Uusi 1100-kuutioinen moottori on toiseksi tehokkainta mitä nakumaailmassa on tällä haavaa tarjolla. Edelle menee ainoastaan MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro, jonka kohdalla tehopenkki pysähtyy 212 hevosvoimaan. Toki MV Agustan kohdalla on kyse rajoitetusta erikoismallista, jonka hintalappu nousee 50 000 euroon.

208 hevosvoimaa nostaa Ducatin kirkkaasti kärkikahinoihin tehokuninkuusmielessä, vaikka eivät kilpakumppanitkaan kovin nuhaisia ole. Lähimmäs kohoaa Kawasaki Z H2, jonka mekaanisesti ahdettu voimanlähde tuottaa mukavat 197 hevosvoimaa.

Supernakukarkeloissa Ducatin ja MV:n haastavat Triumph Speed Triple,KTM 1290 Super Duke R, Aprilia Tuono V4, BMW S1000R, Kawasaki Z H2 ja Yamaha MT-10 SP. Lista pitää sisällään järisyttävän tehokkaita ja suorituskykyisiä pyöriä, mutta Ducati erottuu silti edukseen.

Koeajettu Streetfighter on varustettu Akrapovicin titaaniputkistolla, jonka äänimaailma on suorastaan räävitön. Melkoiselle sykkyrälle kieputettu putkisto on niin äänekäs ja raa’an kuuloinen, että päät kääntyvät missä tahansa Ducatilla operoikaan. Akrapovic ei sovi aran kuskin pyörään.

Tajuton määrä voimaa

Koneen tuottama voimapotentiaali on aivan älytön. Ala- ja keskikierroksilla moottori on sivistynyt ja lempeä. Etenkin jos ajotila on joko street tai sport -asennossa. Streetfighter on katupyöränä mukava ja helppo ajettava, mikä tuntuu hupaisalta pyörän potentiaali huomioiden.

Ducatin moottori on alle 10000 kierroksella tehokas, muttei raaka. Juuri siksi supertehokas moottori on niin mukava, sillä siitä ei ole tarvinnut ottaa kaikkea mahdollista ennen ylärekisteriä. Moni keskiluokan naku tuntuu Streetfighter V4:ää kiivaammalta, mutta Ducati oikeastaan vasta syttyy silloin kun muut sammuvat.

Esimerkiksi Diavel tuntuu Streetfighterin rinnalla paholaisen sylikoiralta. Vaikka pelsepuupin mukaan nimetty cruiseri on räyheä tapaus, on Streetfighter jotain aivan muuta.

Harva vapaasti hengittävä moottori aiheuttaa samanlaisia kiintymyksen tunteita kuin Ducatin V4. Mylly on alun perin peräisin Panigale V4:stä, mutta sitä hienosäädetty toimimaan paremmin kadulla ja nakupyörässä.

Huipputehosta on jouduttu tinkimään ainoastaan kuuden hevosvoiman verran ja onneksi näin. Yleensä nakupyörien tehoreserveistä napataan suhteessa supersporteihin useita kymmeniä hevosvoimia. Ducati viittaa tuolle ajatusmaailmalle kintaalla.

Itse täydellisyys

Mutta ei Ducati Streetfighter V4 ole pelkästään järkälemäinen ja supertehokkaan moottorin omaava supernaku. Se on kiistatta yksi markkinoiden viileimmin muotoilluista pyöristä, joka on hiottu viimeistä yksityiskohtaa myöten täydelliseksi nakumoottoripyöräksi. Yleensä täydellisyys ei ole kaunista, mutta tällä kertaa on.

Streetfighter V4 pitää sisällään loputtoman määrän kauniita yksityiskohtia, joita kelpaa katsella. Yksipuoleinen takaswingi, upea putkisto, koneen sivuilla olevat spoilerit, aggressiivinen ajovalo, tankin ilmanottoaukot ja niin edelleen. Nakumallissa on luonnollisesti paljon yhtäläisyyksiä Panigaleen, mutta myös omaa persoonaa.

Koska kyseessä on huippumoderni ja supertehokas moottoripyörä, on se ladattu täyteen ajoa helpottavaa elektroniikkaa. Ducatista löytyy kaarre-ABS:t, säädettävät ajomoodit, quickshifter, launch control, keulimisenesto, sutimisenesto, slide control, LED-valot, TFT-näyttö ja niin edelleen.

Ainoa mitä pyörästä puuttuu, on polttoainemittari. Ehkä kyse on siitä, että vahvasti kilparatojen DNA:n omaavalla pyörällä halutaan viitata hieman motorsportin puoleen ja siksi tarpeeton varuste on jätetty pois. Bensan loppumisen huomaa onneksi sentään bensavalosta.

Avustimien tarkoitus on tehdä ajamisesta helpompaa ja turvallisempaa, mutta kokenut kuski voi kytkeä kaikki mahdollisen vempaimet pois. Vasta-alkajille tätä ei voi suositella, sillä Streetfighter on raaka laite, joka pyrkii nostamaan keulan kohti taivasta pelkällä kaasulla yli 150 km/h vauhdeissa.

Jotain suorituskyvystä kertoo se, että 250 km/h vauhdin kelaaminen ei tuota minkäänlaisia ongelmia. Eikä vauhti juuri tunnu miltään, sillä pyörä on kehitetty koviin vauhteihin. Huiput ovat 299 km/h. Ei hassummin nakupyörältä.

Alusta on perinteinen tai sähköisesti säätyvä

Alusta on luonnollisesti täysin säädettävissä. Perusmallissa keulasta löytyy Showan haarukka ja takaa Sachsin pamppu. S-mallissa alusta on semiaktiivinen ja sähkösäätöinen. Komponentit ovat tuolloin Öhlinsiä.

Perusmallinkin alusta on erittäin toimiva ja käyttötarkoitukseen sopiva. Alusta on jämäkkä, mutta katuajossakin mukava. Radalla se luonnollisesti pääsee paremmin oikeuksiinsa, mutta tällä kertaa koeajolla ei tarjoutunut mahdollisuutta käydä moottoriradan puolella.

Ducati Streetfighter V4 on pyörä, jonka potentiaalia on mahdotonta päästä hyödyntämään tieliikenteessä. Voimaa on niin rajusti, ettei täyskaasukiihdytys ole lain puitteissa mahdollinen edes ykkösvaihteella. Streetfighter V4:n hankkiminen pelkkään katuajoon onkin hieman kyseenalaista.

 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 • Ducati Streetfighter V4 – Alaston piru on irti
 

Keskiluokan paino ja superluokan voimat

Koska Streetfighterista on saatu hämmästyttävän kevyt, tuntuu se melkeinpä keskiluokan nakupyörältä. Kuivapaino on 180 kiloa, mikä on kookas moottori huomioiden todella vähän. Ja sen huomaa myös ajaessa. Ducati ottaa kuljettajan käskyt vastaan mukisematta.

Takarengas on leveä, minkä vuoksi pyörä ei painu mutkiin yhtä kevyesti kuin sirommilla renkailla varustetut pyörät. 200 mm leveä nakki on hieman raskaampi kuin pykälää kapeampi ja Streetfighteria joutuu hieman painamaan mutkaan. Kyseessä on toki myös tottumuskysymys.

Ducati kilpailee kovassa sarjassa, sillä kilpakumppaneita on vastassa melkoinen liuta. Italialaisvalmistaja on kuitenkin kotonaan supertehokkaiden sporttipyörien valmistamisessa, mikä näkyy lopputuloksessa. Se, onko Streetfighter maailman paras supernaku, on vaikea kysymys.

Se missä Ducati Streetfighter V4 on kiistaton valtias, on moottori. Naurettavan tehokas V4 on voimanlähde, joka yhdistelee mukavaa arkivoimaa täysin poskettomaan huipputehoon ja luonteikkuuteen. Kun V4 rääkäisee ilmoille huipputehonsa 13 000 kierroksen kohdalla, on kuski taatusti sulaa vahaa.

Tuomas Rajala

Kehuja: uskomaton moottori, ulkonäkö, varustelu

Parantamisen varaa: ei bensamittaria

 

Ducati Streetfighter V4:

Moottori:Nestejäähdytteinen, 4-sylinterinen, 1103 cm3 V-moottori
Teho:208 hv (158 kW) @ 13000 rpm
Vääntö:123 Nm @ 11500 rpm
Vaihteisto:6-vaihteinen
Vetotapa:Ketju
Etujarru:1x 320 mm levy, 4-mäntäinen radiaalijarrusatula, ABS
Takajarru:1x 245 mm levy, 2-mäntäinen radiaalisatula, ABS
Renkaat (etu/taka):120/70-17
Istuinkorkeus:845 mm
Akseliväli:1488 mm
Tankki:16 litraa
Kuivapaino:180 kg
Hinta:27 000€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille: Ducati Streetfighter

     
4.5
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Ducati Streetfighter -motot

Katso kaikki »

LUE MYÖS:

Lisää vinkkejä

Kaikki vinkit »

Katsotuimmat ilmoitukset

Lisää kohteita »
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.