Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy motosi -sivulle
Luettu 9 473   0

CF Moto ZForce 1000 – Työläinen ja rellestäjä

CF Moto ZForce 1000 – Työläinen ja rellestäjä
 • CFMoto Z Force
 • CFMoto Z Force
 • CFMoto Z Force
 • CFMoto Z Force
 • CFMoto Z Force
 • CFMoto Z Force
 • CFMoto Z Force
 • CFMoto Z Force
 • CFMoto Z Force
 • CFMoto Z Force
 • CFMoto Z Force
 • CFMoto Z Force

CF Moto ZForce on pätevä budjettiluokan side-by-side-mönkkäri, jolla pärjää niin tieliikenteessä kuin metsäpoluillakin.

Kaksipaikkaiset side-by-side –mönkijät ovat kovassa nosteessa. Luokan ajopelit alkavat hiljalleen olla entistä houkuttelevampia, sillä tarjolla on entisen 45 km/h –laitteiden lisäksi myös 60 km/h ja 80 km/h –versioita tieliikenteeseen.

CF Moto ZForce 1000 on tuhatkuutioinen vierekkäin istuttava mönkijä, joka tarjoaa koko rahan edestä hauskuutta. Aiempiin ZForce-malleihin verrattuna moottorikoko on siis kasvanut 800-kuutioista suuremmaksi ja  ruudikkaammaksi.

CF Moto on kotimaassa hieman uudempi tuttavuus, mutta tehdas on suoltanut kaksi- ja nelipyöräisiä ajoneuvoja markkinoille jo kolme vuosikymmentä. Suomen tuontiohjelmassa on pääasiassa mönkijöitä, mutta hiljalleen markkinoille on tulossa enemmän myös kaksipyöräisiä. CF Moto on noussut Suomessa varsin nopeasti mönkkärimarkkinoiden kärkikastiin.

Melko perinteinen moottori

CF Moto ZForce 1000 – Työläinen ja rellestäjä

ZForcen mylly on luokassaan varsin tyypillinen: 1000-kuutioinen nestejäähdytteinen V-twin. Tehoa tonnisesta padasta löytyy 79 hevosvoimaa ja vääntöä puolestaan 82 Nm. Nämä lukemat kuljettavat 600-kiloista laitetta riittävästi.

Vaihdelaatikko on automaatti ja siitä löytyy nopea ja hidas alue. Nopea alue on tarkoitettu tieliikenteeseen ja reippaampaan ajoon maastossa. Hitaalle puolelle kannattaa vaihtaa siinä vaiheessa kun meno yltyy ryömintäosastolle. Valittavissa on myös taka- tai neliveto ajotilanteen mukaan.

Mylly on rajoitettu kulkemaan tieliikenteen sallimat 60 km/h, jonka jälkeen menoon puututaan sytytystä katkomalla. Kun mittariin vilahtaa kuusikymppiä, alkaa laite papattaa, täristä ja tutista. Menohaluja riittäisi luonnollisesti hyvin pitkälle edelleen, mutta lain kirjain on armoton.

Monessa nykymönkkärissä nopeudenrajoitin on jo toteutettu sähköisesti, mutta ZForcessa se on edelleen perinteinen sytytyksen katoja. Sähköinen rajoitin on huomattavasti pehmeämpi ja mukavampi käyttää, mutta toki edukkaamman hinnan on näyttävä jossain.

Neljää-, kuutta- vai kahdeksaakymppiä?

Muualla luin tieliikenteessä ZForcella tekisi mieli vedellä pitkiä sladeja hiekkabaanalla, mutta rajoittaja puuttuu peliin juuri silloin kun hommasta alkaa tulla mielekkäämpää. Jos kyseessä olisi vaikkapa 80 km/h-laite, voisi sillä ajella hieman reippaammin metsätaipaleilla. Tilanne on kuitenkin parempi kuin 40 km/h-vehkeissä.

ZForcesta on tarjolla myös rajoittamaton versio, jonka huiput ovat 110 km/h:n tuntumassa, mutta tieliikenteeseen sillä ei ole asiaa. Tätä nykyä traktoriluokassa on kolmea eri nopeusluokkaa, joihin on tarjolla ajopelejä useammallakin mönkkärivalmistajalla. T3A-luokan mönkijän huiput on rajoitettu 40 km/h lukemaan ja sillä saa ajaa T-ajokortilla ja 15-vuotiaana.

T3B on puolestaan luokka, jonka laitteet saavat kulkea 60 km/h ja sitä saa ajaa joko LT-ajokortilla ja C-kortilla. Koeajettu CF Moto edustaa juuri tätä luokkaa. Maksiminopeusluokka on sitten T3B, johon kuuluvalla mönkkärillä saa ajella 80 km/h-vauhteja. Tämän luokan laitteita saa ajaa B-kortilla ja laitteissa on oltava ABS-jarrut.

Aikuiselle hieman pieni

CF Moto on varsin kompaktin kokoinen mönkkäri ja se näkyy erityisesti ohjaamossa. Jalkatila on rajallinen etenkin aikuisella, mutta myös teini-ikäiselle se on paikoin tiivis. 180-senttiselle ohjaamo on auttamatta liian pieni ja vasen jalka meinaa tunkeutua ulos hytistä. Penkissä on jonkin verran säätövaraa, mutta se ei valitettavasti meinaa riittää.

Pieni hytti on hidaste, mutta ei toki ajamisen este. Kovin pitkiä siivuja sillä ei kuitenkaan tee mieli vedellä, mutta toisaalta 60 km/h-laitteella pitkät matkat eivät kyllä etene muutenkaan. Nurkkapyörittelyssä laite on kuitenkin erittäin hauska.

Perusmallin ZForcen hytti koostuu putkirungosta ja sateelta suojaavasta katosta. Lisävarusteena on saatavilla tuulilasi ja ympärivuotista ajoa ajatellen välttämätön lämpöhytti. Sellainen maksaa lisävarusteena rapiat 4000 euroa, mutta on melkeinpä ehdoton hankinta, mikäli CF Motolla aikoo ajella muulloinkin kuin kauniina kesäpäivänä.

Ongelmaksi muodostuu myös sadekeli, sillä vaikka pelissä olisi etulasi, tulee näkyvyydestä nopeasti hyvin rajallinen. Lasinpyyhkijät ovat lämpimän hytin oheen ehdoton varuste. Pyyhkijä onkin onneksi hytin varusteena.

 • CF Moto ZForce 1000 – Työläinen ja rellestäjä
 • CF Moto ZForce 1000 – Työläinen ja rellestäjä
 

Uskomattoman suorituskykyinen metsässä

Nykymönkkäreiden suorituskykyä metsässä ja patikossa tulee hämmästyneeksi jokaisella ajokerralla. Koeajon aikaan keli oli haasteellinen, sillä metsässä oli paikoin 40 senttiä löysää loskalunta, johon ei suurin surminkaan viitsisi lähteä ajamaan. ZForce kuitenkin selvitti urhoollisesti paikkoja, joihin ei oikeastaan olisi edes uskaltanut mennä ajosuoritteelle.

Hyvän rungon ja moottorin ympärille on rakennettu jämäkkä alusta, joka toimii hienosti niin tiellä kuin töyssyisessä metsässä. Jousitus on laajasti säädettävissä, mikä miellyttää etenkin maastossa ajavia kuskeja. Keulassa on myös puolitoista tonnia kestävä vinssi, jonka toimivuus tuli koeajolla testattua pienen ojavisiitin jälkeen.

Pelistä löytyy vetokoukku ja lava, jonka ansiosta mönkkäri soveltuu myös työkoneeksi. Samalla laitteella voikin hoitaa kaupunkialueen kauppareissut, perheen mopoikäisen ajelut ja metsätyöt. Harvaa laitetta voisi luonnehtia yhtä monikäyttöiseksi peliksi.

Tuomas Rajala

Kehuja: tehokas kone, etenemiskyky maastossa, monipuolinen ajopeli

Parantamisen varaa: ahdas ohjaamo, raaka nopeudenrajoitin

CF Moto ZForce 1000 60 km/h:

Moottori:Nelitahtinen, 2-sylinterinen, 963 cm3 bensiinimoottori
Jäähdytys:Neste
Teho:79 hv @ 7000 rpm
Vääntö:82 Nm @ 6200 rpm
Polttoainejärjestelmä:EFI
Vaihteisto: Automaattinen PVT-variaattori
Etu-/takajarru:Hydrauliset levyjarrut, ABS
Vetotapa:Takaveto/automaattinen neliveto
Renkaat (etu/taka):27x9-14 / 27x11-14
Mitat (pit./lev./kork.):2870mm/1510mm/1845mm
Akseliväli:2040 mm
Maavara:310 mm
Hinta:13 990€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille : CFMoto Z Force

     
3.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät CFMoto Z Force -motot

test
CFMoto Z Force500cm³, '21
10 490 € (ALV väh.kelp.)
test
CFMoto Z Force1000cm³, '21
13 990 € (ALV väh.kelp.)
test
CFMoto Z Force550cm³, '18, 7tkm
13 900 €
test
CFMoto Z Force500cm³, '21, 1km
10 490 € (ALV väh.kelp.)
test
CFMoto Z Force550cm³, '19, 9tkm
13 100 € (ALV väh.kelp.)
test
CFMoto Z Force1000cm³, '12 - '22
10 000 €
test
CFMoto Z Force550cm³, '20, 9tkm
12 000 €
test
CFMoto Z Force1000cm³, '18, 5tkm
11 000 €
Rekkari.fi-palvelusta ajoneuvon tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin

Lisää CFMoto koeajoja

Kaikki koeajot »
CF Moto ZForce 800 – Laatua tiukalla budjetilla

CF Moto ZForce 800 – Laatua tiukalla budjetilla

CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure

CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure

CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen

CF Moto C Force 800 – Rehdisti Kiinalainen

Kawasaki Z 900 - Keskiluokan tehokuningas

Kawasaki Z 900 - Keskiluokan tehokuningas

Keskiluokan nakuvertailu – Kawasaki Z900 & KTM 890 Duke R

Keskiluokan nakuvertailu – Kawasaki Z900 & KTM 890 Duke R