Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.
Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?
Koeajot
09.08.2019

CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure

 • CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure
 • CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure
 • CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure
 • CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure
 • CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure
 • CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure
 • CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure
 • CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure
 • CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure
 • CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure
 • CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure
 • CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure

CF Moto 650 MT näyttää, että hyvin toimivan moottoripyörän voi tehdä myös edullisesti.

Moottoripyörämaailmassa pääsee harvoin ajamaan tuotetta, joka on kokonaan uusi. CF Moto on pitkän linjan kiinalaisvalmistaja, jonka mönkijämallisto on tullut muutaman viime vuoden aikana suomalaisille varsin tutuksi. Nyt Suomen teille rantautuvat myös merkin kaksipyöräiset.

CF Motoa voisi hyvällä syyllä sanoa prätkämarkkinoiden Daciaksi, sillä sen ajatuksena on tarjota moottoripyöriä rahastaan tarkoille motoristeille. Kuten Daciallakin, on CF Moton tuote kunnossa.

Suomen tuontiohjelmassa on kaksi mallia, jotka molemmat pohjautuvat samaan moottori- ja runkorakenteeseen. 650 MT on adventure-henkinen matkasportti ja NK perinteinen nakupyörä.

Moottori on molemmissa malleissa 650-kuutioinen twini, jonka huipputehoksi ilmoitetaan 70 hevosvoimaa ja maksiväännöksi 62 Nm. Kuten luvuistakin käy ilmi, kyseessä ei ole järisyttävän tehokas sporttipyörä, vaan keskiluokan perusprätkä.

Moottorin luonne on kuitenkin varsin hyvä. Vaikka teholla ei voikaan paukutella henkseleitä, riittää sen suoma voima kuljettamaan pyörää varsin vaivattomasti. Moottori on hieman ylävireinen ja ala- ja keskialueella tehoa soisi olevan hieman lisää.

Jos CF Moton haluaa saada kulkemaan ripeästi, pitää sille antaa reippaasti kaasua ja pitää kierrokset ylärekisterissä. Moottori käy pehmeästi, eikä siinä ole tehokuoppia, saati sen suurempia tehopiikkejä.

Säädettävät moottorikartat, ainakin teoriassa

CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure

Moottoriohjaus on Boschin käsialaa ja CF Motosta löytyy yllätykseksi myös kaksi eri ajotilaa, joiden pitäisi periaatteen tasolla vaikuttaa moottorin käytökseen. Koeajolla niiden vaikutus moottorin käytökseen jäi kuitenkin pimentoon. Sport- tai touring-asennolla ei ollut mitään vaikutusta siihen, miten pyörä reagoi kaasunkääntöön.

Ensimmäisenä CF Moto 650 MT:n kohdalla kiinnittyy huomio siihen faktaan, että se on muotoiltu varsin nätiksi. Mieleen tulevat erityisesti japanilaisvalmistajien prätkät ja yhtenäisyydet niin Suzukiin, Kawasakiin kuin Yamahaan.

Tämä lienee ollut harkittu rikos, sillä CF Moton tähtäimessä ovat olleet erityisesti Kawasaki 650 Versys ja Suzuki V-Strom 650. Tuon kaksikon kanssa tärkeimmät speksit ovat lähes identtiset niin moottorin, kuin mittojen osalta. 650 MT näyttää itse asiassa paremmalta kuin Suzuki ja Kawasaki, mitä voidaan pitää onnistuneena temppuna.

Muodollisesti 650 MT on pätevä, mutta miten on ajo-ominaisuuksien laita? CF Moto onnistuu yllättämään vakaudellaan ja tukevuudellaan. Mistään ei käy ilmi, että kyseessä olisi muu kuin pitkän linjan vakavasti otettavan moottoripyörävalmistajan tuote. 650 MT vertautuu suoraan alemman keskiluokan matkapyöriin.

Monella tapaa 650 MT on jopa kilpailijoitaan parempi, sillä siitä löytyy perusversiona kaatumaraudat, sivulaukut ja säädettävä pleksi. Säätömekanismi on tosin hieman halvan oloinen, mutta ajaa toki asiansa. Sen käyttäminen ajon aikana on hieman haasteellista, mutta onnistuu pienellä kikkailulla.

Hyvät varusteet

CF Moton vakiovarustelu on kattavaa, sillä harvasta alemman keskiluokan matka-adventuresta löytyy vakiona laukkusarjaa tai kaatumarautoja. Ratkaisu on järkevä, sillä ainakaan tällä hetkellä pyörään ei ole tarjolla lisävarusteita. Sitä perustelevat myös pleksin alla olevat ilmanohjaimet, jollaiset ovat lisävarusteita kaikilla muilla merkeillä.

Vaikka kyseessä on todellakin peruspyörä, on jopa alustassa säätömahdollisuuksia. Keulasta saa säädettyä paluuvaimennusta, mutta ei esijännitystä tai sisäänvaimennusta. Perästä sen sijaan löytyy esijännityksen ja paluuvaimennuksen säätö, mikä on hyvä asia etenkin silloin, jos kuski on kookkaampi tai mukana kulkee matkustaja.

Alusta hoitelee hommansa hyvin, mutta perän ja keulan keskinäinen ero on ainakin vakiosäädöillä tuntuva. Keula on kova ja perä pehmeä. Mutta säätämällä balanssin saa varmasti paremmaksi, mutta kamalan sporttiseen ajoon se ei välttämättä sovellu.

Matka-ajossa pleksi tarjoaa ylävartalolle hyvän suojan ajoviimalta, mutta kypärään pyörteet osuvat ilkeästi ainakin 183 senttisellä kuskilla. Erityisen huonosti se sopii yhteen lipallisen kypärän kanssa, sillä sekä ylä- että ala-asennossa viima osuu juuri pahasti lippaan.

Vakiona tulevat kaatumaraudat tarjoavat hyvän mahdollisuuden vaihdella ajoasentoa, sillä ne tulevat reippaasti ulos moottorin sivulle. Niiden päältä löytyy useitakin hyviä paikkoja lepuuttaa jalkoja ajon aikana.

 • CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure
 • CF Moto 650 MT – Hyvä ja halpa pikku-adventure
 

Tehottomat jarrut

650 MT:n suurin ongelma muodostuu jarruista. J-Juanin valmistamat jarrusatulat eivät tarjoa samanlaista tehoa kuin markkinoiden paremmin tunnetut jarrukomponentit. Kovan kiihdytyksen jälkeen edessä on yllätys, sillä jarrutehoa ei oikein löydy kovemmallakaan puristuksella. Se on puute, joka saattaa korjaantua uusilla jarrupaloilla, mutta tällaisenaan jarrut eivät vakuuta. Toisaalta CF Moton ehdoton valtti on luonnollisesti hinnoittelu. 650 MT irtoaa ostajalle hieman alle 8500 eurolla, mikä on kilpailijat huomioiden hävyttömän halpa. Lähimmät kilpailijat Suzuki V-Strom 650 (11 490€) ja Kawasaki Versys 650 (10 990€) maksavat useita tonneja enemmän.

Erityisen ilahduttavaa on se, että CF Moton hintaan kuuluvat sivulaukut ja kaatumaraudat, joista tulisi muilla valmistajilla helposti lähes tonnin lisähinta. 650 MT maksaa uutena sen mitä huomattavasti kalliimpi kilpailija muutaman vuoden käytettynä.

CF Moto 650 MT on vakuuttava perusmoottoripyörä, joka osoittaa, että hyvä ja halpa tuote voivat asua samassa paketissa. Jos haussa on edullinen alemman keskiluokan adventurepyörä, kannattaa CF Moto ottaa testiin.

Tuomas Rajala

Kehuja: ulkonäkö, ajettavuus, hinta-laatu-suhde, varustelu

Parantamisen varaa: vaatimattomat jarrut

 

CF Moto 650 MT:

Moottori:Nestejäähdytteinen, 2-sylinterinen, 649 cm3 moottori
Teho:70 hv (52 kW) @ 8750 rpm
Vääntö:62 Nm @ 7000 rpm
Vaihteisto:6-vaihteinen
Vetotapa:Ketju
Etujarru:2x 300 mm levy, 2-mäntäinen jarrusatula, ABS
Takajarru:1x 225 mm levy, 1-mäntäinen satula, ABS
Renkaat (etu/taka):120/70-17 / 160/60-17
Istuinkorkeus:840 mm
Tankki:18 litraa
Kuivapaino1:213 kg
Hinta:8490€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Myytävät CFMoto -motot

Katso kaikki »

LUE MYÖS:

Lisää vinkkejä

Kaikki vinkit »

Katsotuimmat ilmoitukset

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.