Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your moto page
MAINOS
Read 6 426  

Moottoripyöräharrastuksen hinta ja 5 talousvinkkiä pyörän ostoon

Moottoripyöräharrastuksen hinta ja 5 talousvinkkiä pyörän ostoon
  •  
  •  
  •  

Moottoripyörän hankinta nousee monelle ajankohtaiseksi sen myötä, kun ajokelit paranevat. Itse menopelin hankintaan saa upotettua paljon rahaa, mutta ei sovi unohtaa, että moottoripyöräily sisältää myös muita kuluja.

Harrastuksen hinta voi nousta korkeaksi jos ei ole vertaillut eri vaihtoehtoja etukäteen. Tärkeää on myös vertailla hankintojen rahoitustavat. Moottoripyörien hintoja vertaillaan orjallisesti ennen ostoa, mutta väärä rahoitustapa voi syödä hintatietoisesta moottoripyörävalinnasta tehdyn säästön. 

Omilla säästöillä niin moottoripyörän kuin varusteiden rahoittaminen on aina ensimmäinen ja paras vaihtoehto. Jos päädyt kuitenkin hakemaan kulutusluottoa, vertaile erilaiset vaihtoehdot hyvin huolellisesti, jotta et maksa turhasta. 

VertaaEnsin.fi on 2015 perustettu rahoitustuotteiden vertailusivusto, jonka avulla voi vertailla luottokortteja, säästötilejä ja lainoja. Vertailu on täysin ilmaista eikä sido kuluttajaa mihinkään. 

Moottoripyörävarusteiden hinta

Sitten kun rahat on säästetty pyörää varten, on aika  siirtyä miettimään muita kuluja. Varusteet ovat iso menoerä, joka täytyy pitää mielessä budjettia laatiessa. Moottoripyörävarusteiden hinta voi nousta korkeaksi jos ei ole vertaillut eri vaihtoehtoja etukäteen, kuten minkä tahansa tuotteen suhteen. Kaiken kaikkiaan harrastuksen perusvarusteet saa hankittua kuitenkin alle tuhannen euron summalla.

Turvallisuus ei ole oikea paikka säästää. Laadukas kypärä maksaa yli 200 euroa. Niskatuesta voi maksaa 600 euroa, mutta se ei varmasti vaivaa pahintakaan penninvenyttäjää, jos onnettomuus osuu kohdalle ja se säästää kuskin halvaantumiselta. Hyviä niskatukia saa kylläkin 200 eurosta lähtien. 

Jos ostat moottoripyörän liikkeestä, ajovarusteista on usein helpompi tinkiä hieman alennusta pyörän ostotilanteessa. 

Viisi talousvinkkiä moottoripyörän ostoon 

1. Älä maksa ylimääräistä toisesta pyörästä vain sen istuinkorkeuden vuoksi, sillä istuinkorkeuden madaltamiseen niin pyörään kuin pyörään maksaa noin 150 euroa. 

2. Tarkasta kulutusosien kunto. Erittäin halvalta vaikuttavan käytetyn pyörän oston yhteydessä voit joutua vaihtamaan sadalla eurolla ketjut, toisella satasella jarrupaloja ja noin kolmella sadalla eurolla etu- ja takarenkaan. Moottoripyörä ei ollutkaan enää halpa. 

3. Jos mietinnässä on useampi moottoripyörä, tarkista vakuutusvaihtoehdot molemmille ennen pyörän ostoa. Vakuutusten hinnat vaihtelevat omistajan iän, paikkakunnan ja moottoripyörän teho-paino-suhteen mukaan.  

4. Perehdy huoltokirjaan. Jos ostat käytettynä pyörän niin huoltokirja kertoo niin moottoripyörän kunnosta kuin edellisen omistajan huolellisuudesta. 

5. Ota kaveri mukaan. Oikeat ystävät hillitsevät impulsiivisia ostoksia ja saattavat huomata jotain, johon et itse kiinnittäisi huomiota.  

Tee hankintapäätökset huolellisesti ja lue lisää moottoripyörän rahoituksesta osoitteessa vertaaensin.fi

Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions

More tips

All tips »
MP 20 -messut tekee hyvää

MP 20 -messut tekee hyvää

Varusteilla on väliä – mitä moottoripyörän ajokamat maksavat?

Varusteilla on väliä – mitä moottoripyörän ajokamat maksavat?

MP STARS -tuki on noussut jo yli 150 000 euroon!

MP STARS -tuki on noussut jo yli 150 000 euroon!

Nuviz – Motoristin monitoimityökalu

Nuviz – Motoristin monitoimityökalu

Nettimoton MT-01 –projekti – Voitokas Mörkömuskeli

Nettimoton MT-01 –projekti – Voitokas Mörkömuskeli