You have an incomplete ad. What do you want to do?
MAINOS
Muut jutut
02.06.2022

Etsitkö lainaa moottoripyörän hankintaa varten? Muista kilpailuttaa vaihtoehdot

  • Etsitkö lainaa moottoripyörän hankintaa varten? Muista kilpailuttaa vaihtoehdot
  • Etsitkö lainaa moottoripyörän hankintaa varten? Muista kilpailuttaa vaihtoehdot

Kevätaurinko paistaa ja moottoritie olisi jo kuuma. Sopiva pyöräkin olisi mielessä ja kauppoja pääsisi hieromaan. Mutta mistä löytyy sopiva rahoitus pyörän hankintaan?

Kaupallinen yhteistyö: Summarum

Harvalla on mahdollisuutta ostaa moottoripyörää suoraan käteisellä. Laina on edullisempi vaihtoehto kuin osamaksusopimukset, mutta lainoissakin on merkittäviä eroja.

Lainavaihtoehdot voivat tuntua viidakolta, josta on mahdoton lähteä selvittämään parasta vaihtoehtoa omin päin. Onneksi lainat voi kuitenkin kilpailuttaa helposti netissä. Kilpailutuksen etu on yksi hakemus, jolla saa monta tarjousta suoraan omaan sähköpostiin, mikä tekee lainojen vertailusta huomattavasti helpompaa. Yhden hakemuksen täyttämiseen menee vain joitakin minuutteja, ja lainatarjousten selaaminenkin on nopeaa, kun tarjoukset ilmoitetaan ilman piilokuluja.

Mistä edullisin laina moottoripyörän hankintaan?

Etsitkö lainaa moottoripyörän hankintaa varten? Muista kilpailuttaa vaihtoehdot

Pankit tarjoavat lainaa myös moottoripyörän hankintaan, mutta ne voivat vaatia moottoripyörän lisäksi myös muita vakuuksia tai takaajia, joiden löytäminen ei nopeasti muuttuvassa maailmassa välttämättä ole kovin yksinkertaista. Ihanteellista olisikin löytää edullinen moottoripyörälaina, jolloin pyörällä ajeluistakin voi nauttia huoletta.

Kilpailutuspalveluissa on tarjolla useiden pankkien lisäksi myös yksityisiä luotonantajia, jolloin tarjonta on monipuolisempi. Näiden tahojen välillä on kova kilpailu lainanhakijoista. Korkotason ollessa vielä toistaiseksi alhainen myös lainojen muut ehdot korostuvat, kun etsitään edullisinta lainatarjousta. Edullisin laina on edullinen todelliselta vuosikoroltaan, mutta tarjoaa myös joustoa, jos elämä pääsee yllättämään.

Miten lainojen kilpailuttaminen tapahtuu?

Kilpailuta lainat netissä löytääksesi edullisimman lainan. Netissä on tarjolla useita kilpailutuspalveluita tähän tarkoitukseen, ja niistä kannattaa valita sellainen, jolla on hyvä maine ja mahdollisimman paljon luotonantajia. Tällainen on esimerkiksi kotimainen Summarum, joka on saanut käyttäjiltään kiitosta monipuolisuudestaan ja nopeudestaan. Palvelussa on mukana jo kymmeniä luotonantajia ja palveluun luottavia hakijoitakin on tuhansia.

Summarumin kilpailutuksessa hakija täyttää yhden hakemuksen, jossa kysytään perustietojen lisäksi tulo- ja menotiedot, toivottu lainasumma ja laina-aika. Samalla hakemuksella voi halutessaan ilmoittaa rinnakkaishakijan tiedot, jos haluaa hakea lainaa samassa taloudessa asuvan henkilön kanssa. Rinnakkaishakija ei ole kuitenkaan välttämätön, ja omat tiedot riittävät, jos moottoripyörä on vain oma unelma.

Mihin lainatarjouksissa kannattaa kiinnittää huomiota?

Kaikki lainatarjoukset ilmoitetaan aina todellisella vuosikorolla, joka sisältää kaikki kulut. Ne löytyvät myös eriteltynä, jolloin hakija tietää, mistä kokonaiskustannukset koostuvat. Todellinen vuosikorko kertoo lainan kustannuksista realistisemmin kuin usein markkinoinnissa käytettävä nimelliskorko, jonka päälle tulevat vielä muut kulut, kuten tilinhoitomaksut, lainan avausmaksut ja laskutuslisät.

Todellisen vuosikoron lisäksi tarjouksesta kannattaa tarkistaa mahdollisuudet lyhennys- tai maksuvapaisiin kuukausiin. Viime vuodet ovat osoittaneet hyvin, että maailmantilanne voi muuttua täysin jopa yhdessä yössä ja samalla myös yksittäisen ihmisen taloudellinen tasapaino voi heilahtaa yllättävästi. Silloin lyhyt ja tilapäinen notkahdus omassa taloudessa voidaan saada paikattua lyhennys- tai maksuvapailla kuukausilla.

Ehdoissa kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, millaisissa tilanteissa lainan ehtoja voi neuvotella uudelleen tai sisältyykö siihen myös vakuutus sairastumisen, työttömyyden tai kuoleman varalta. Usein tällainen takaisinmaksuturva on mahdollista ottaa pientä lisämaksua vastaan ja nopeasti muuttuvassa maailmantilanteessa sitä kannattaa vähintäänkin harkita lainan yhteyteen.

Lainatarjouksen hyväksyminen onnistuu netissä

Kuten lainatarjousten pyytäminen, myös lainatarjouksen hyväksyminen tapahtuu netissä. Hyväksymistä varten tarvitaan omat pankkitunnukset ja mahdolliset tositteet tuloista ja menoista, jos luotonantaja niitä erikseen pyytää. Liitteet toimitetaan hyväksymisen yhteydessä luotonantajan ohjeiden mukaisesti ja varsinainen lainasopimus allekirjoitetaan omilla pankkitunnuksilla. Luotonantajat käyttävät vahvasti salattua yhteyttä, joten tiedot eivät missään vaiheessa voi päästä vääriin käsiin.

Kun lainatarjous on hyväksytty, siirtyy laina maksuun. Yleensä hakijalle tulee vielä erillinen ilmoitus, kun laina on hyväksytty ja nostettavissa omalle tilille. Nopeimmillaan koko prosessi hoituu muutamassa tunnissa, mutta hakuprosessiin on hyvä varata kuitenkin pari arkipäivää, koska lainahakemuksia yleensä käsitellään vain virastoaikana ja rahojen siirtymisessä voi joskus esiintyä viivettä eri pankkien välillä.

Vasta hyväksytty lainatarjous on sitova

Lainatarjouksien pyytäminen ja lainojen kilpailuttaminen kilpailutuspalvelun kautta on hakijalle aina maksutonta, eikä se sido vielä mihinkään. Vasta hyväksytty lainatarjous solmii lainasopimuksen luotonantajan ja hakijan välille ja tarjouksesta tulee molempia osapuolia sitova. Tässä vaiheessa kilpailutuspalvelu ei ole enää välissä mukana, ja lainaa lyhennetään maksusuunnitelman mukaisesti suoraan luotonantajalle.

Lainaa hakiessa maksusuunnitelmaan kannattaa jo hakuvaiheessa kiinnittää huomiota ja suunnitella se realistisesti omaan talouteen sopivaksi. Maksusuunnitelman tunnollinen noudattaminen voi myöhemmin tuoda edullisen tarjouksen myös silloin, kun on aika vaihtaa moottoripyörä toiseen ja tarvitaan pienempää tai suurempaa välirahaa. Jos luotonantaja tarjoaa vain kertaluontoista lainaa, on sekin mainittu lainatarjouksen ehdoissa, ja asia kannattaa huomioida ennen lainan hyväksymistä.

Lainan voi hakea valmiiksi ennen kauppojen hieromista

Pankit voivat vaatia tarkkoja tietoja moottoripyörästä jo lainaa haettaessa, koska se toimii osittain lainan vakuutena. Yksityinen luotonantaja ei kysy missään hakemuksen vaiheessa lainan käyttötarkoitusta, jolloin laina on myös täysin vakuudeton. Tästä syystä laina voidaan hakea valmiiksi hyvissä ajoin, vaikka varsinaista kauppaa ei vielä olisi hierottukaan.

Etenkin yksityishenkilöiden välisessä kaupassa voi nopeus olla valttia ja loistavan pyörän ostaa se, joka nopeimmin pystyy sen myös maksamaan. Kun laina on haettu valmiiksi ja se on milloin tahansa nostettavissa tilille, päästään myös nopeasti kauppoihin ja nauttimaan ajamisen riemusta.

Summarum on suomalainen talouden vertailu- ja suunnittelupalvelu. Palvelussa voi kilpailuttaa erilaisia kuukausilaskutuksellisia tuotteita. 

 

Also read:

More tips

All tips »

Most viewed Ads

Show more »
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.