Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?
Koeajot
23.10.2008
Luettu 97 403  

Pärinöitä: Projekti - Kawasaki KDX 125 -94

  • Pärinöitä: Projekti - Kawasaki KDX 125 -94
  • Pärinöitä: Projekti - Kawasaki KDX 125 -94
  • Pärinöitä: Projekti - Kawasaki KDX 125 -94
  • Pärinöitä: Projekti - Kawasaki KDX 125 -94

Kawasaki KDX 125 -94


Doodiih, tämän vanhan "nuhjuisen" yksilön elämä minun käsissä alkoi 2005 joulukuussa. Seuraavana keväänä oli aika lunastaa piikkikortti joten olihan sitä pakko olla enskapyörä valmiina odottamassa. Pitihän pyörästä tietysti saada omanlainen joten siitä se ajatus "supermoto kawasta" sitten lähtikin.. Monesti netissä esimerkkejä "homemade" supermotosta nähtyäni totesin että järkevin hinta/laatu suhteella tehty modaus olisi ostaa kyykkypyörän puolat ja sovittaa ne 'motolookkia' haettaessa. Siinä sitten kevään aikana tuli soviteltua kyykyn vanteet, hienompaa takalippaa itsetehdyllä ledivalolla, uutta maskia ja muuta pientä. Ja kyllähän sillä sen ensimmäisen kesän mielellään ajelikin.


Mutta niinhän siinä sitten kävikin että nälkä kasvaa syödessä.. Syksyllä pitikin saada jo löysän takaiskunvaimentimen tilalle jotain jämäkämpää. Semmonenhan löytyikin Yammun 125cc crossista, pienellä sovituksella tietysti. Samana syksynä kerkesin myös pultata kiinni hieman KX:n osia nostaakseni suorituskykyä.

Ilmeen uudistus


06-07 välisenä talvena oli tarkoitus uudistaa pyörän ilmetta roimasti. Siitä lähdettiin että pyörän piti näyttää nyky vuosituhannella tehdyltä. Ensimmäisenä hommasinkin uuden KX:n katesarjan tarroineen ja penkin jonka muokkasin istumaan pyörän runkoon. Etupääkin täytyi saada säädettäväksi joten talliin ajautui sopivaan hintaan 125 kuutioisen KX:n säädettävät kayaban iskunvaimentimet 250cc T-paloilla. Talvi menikin aikalailla pyörää rassailtaessa. Muiden osien ohessa pyörään löytyi myös mm. uusi mittaristo, tanko kiinikkeineen sekä kaikki mahdolliset metalliosat pulverimaalautettiin. Näillä eväin olikin mukava ajella viimeinen vuosi piikillä ennen ajokortin hankintaa!


Viimeinen vuosi


Mutta kuinkas siinä kävikään, kun pyörä piti syksyllä -07 laittaa myyntiin niin sen sijasta tulikin siihen ostettua uudet KX:n katteet tarrasarjalla, aidot supermoto vanteet sekä KX:n alumiininen takahaarukka. Näitä sovitellessa ja kiillotellessa menikin yksi talvi ihan mukavasti. Ohella täytyi myös työstää tulevaa ajoautoa joten projekti venähtikin kesälle -08 jolloin se valmistui. Kesä kuitenkin meni nopeasti ohi ja kilometrejä ei kerennyt kertyä edes reilua tuhatta enempää.. Kelit eivät olleet ehkä suotuisimmat ja olihan sitä mukavaa välillä ajella autolla. Jälkikäteen ajateltuna harmittaa todella paljon ettei tullut enempää kruisailtua, onhan pyörään kuitenkin tuhlat tuhat ja yksi työtuntia ja lukemattomia määriä euroja.. Nykypäivänä pyörä löytyykin myynnistä Nettimotosta ja näin ollen omistajan vaihdos on ilmeisesti edessä, siitä huolimatta vaikka se raastaakin sydäntä. Monta hyvää hetkeä on tämän pyörän kanssa koettu, elämäni ensimmäinen projekti mutta ei missään nimessä viimeinen!

Kuvia & tietoa myös osotteista:
http://www.bikepics.com/members/Magirus/94kdx125/
http://www.motot.net/galleria/g3829_kawasaki_kdx_94

Nettimoton myynti-ilmoitus: http://www.nettimoto.com/678941

Kirjoitti: Markus Qvist
Kirjoittaja on Nettimoton käyttäjä. Palkinnoksi jutusta Markukselle lähtee liput Motomessuille.

Lähetä bensankatkuinen juttu osoitteeseen olli(a)nettix.fi. Juttusi voi olla kertomus jostain motomatkasta, kelkkareissusta tai ikimuistoisesta pärinäpahtumasta, jonka olet kokenut. Tai sitten se voi olla tarina omasta menopelistä tai vaikkapa entisöintiprojektista. Pääasia on, että se liittyy mopoihin, moottoripyöriin, kelkkoihin, skoottereihin tai mönkkäreihin ja on kirjoitustyyliltään positiivinen.Tarinassa ei voida mainita ketään ulkopuolista henkilöä tunnistettavalla tavalla. Lähetä tarinan mukaan hyviä fotoja, niitä liitetään mukaan tarinan kuvitukseksi. Parhaat pärinät julkaistaan Nettimoton etusivulla Artikkelit -osiossa. Ymmärrettävistä syistä kaikkia juttuja ei voida julkaista. Julkaistujen tarinoiden kirjoittajat palkitaan 2 lipulla MP 2009 Moottoripyöränäyttelyyn 29.1.-1.2.2009
 

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille: Kawasaki KDX

     
3.6
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

LUE MYÖS:

Lisää vinkkejä

Kaikki vinkit »

Katsotuimmat ilmoitukset

Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.