Tervetuloa Alma Ajo -käyttäjäksi!

Olet kirjautuneena Alma-tunnuksella
Käyttääksesi Alma Ajo -palveluita, sinun tulee hyväksyä Käyttöehdot.

Tervetuloa

Olet luonut Alma-tunnuksen .
Vahvista vielä sähköpostiosoitteesi ennenkuin voit käyttää tunnustasi.
Sähköpostiisi on lähetetty ohjeet vahvistamista varten.
Sinulla on keskeneräinen ilmoitus. Mitä haluat tehdä?
Koeajot
23.08.2019

Kawasaki Versys 1000 – tekniikan täyttämää seikkailua

 • Kawasaki Versys 1000 – tekniikan täyttämää seikkailua
 • Kawasaki Versys 1000 – tekniikan täyttämää seikkailua
 • Kawasaki Versys 1000 – tekniikan täyttämää seikkailua
 • Kawasaki Versys 1000 – tekniikan täyttämää seikkailua
 • Kawasaki Versys 1000 – tekniikan täyttämää seikkailua
 • Kawasaki Versys 1000 – tekniikan täyttämää seikkailua
 • Kawasaki Versys 1000 – tekniikan täyttämää seikkailua
 • Kawasaki Versys 1000 – tekniikan täyttämää seikkailua
 • Kawasaki Versys 1000 – tekniikan täyttämää seikkailua
 • Kawasaki Versys 1000 – tekniikan täyttämää seikkailua
 • Kawasaki Versys 1000 – tekniikan täyttämää seikkailua

Kawasaki Versys 1000 on komistunut ja saanut rekkalastillisen tekniikkaa kyytiinsä.

Kawasakin sporttinen adventure on kulkenut pitkän matkan lapsenpyöreästä väliinputoajasta kohti sporttisten seikkailupyörien kärkikahinoita. Kun Versys 1000 ilmestyi markkinoille vuonna 2013, oli se hieman kummallisen näköinen moottoripyörä, joka ei juuri herättänyt rakkauden tunteita. Uusi kehitysversio tuo kaivatun piristysruiskeen.

Uudessa Versys 1000:ssa on reippaasti yhtäläisyyksiä mörkömoottorilla varustettuun H2 SX:ään, joka on markkinoiden äärimmäisin matkapyörä. Samoja komponentteja löytyy ennen kaikkea alustasta ja elektronisista avustimista. H2:n ohella Versys onkin niitä harvoja moottoripyöriä, joissa on tätä nykyä semiaktiivinen alusta.

Erinomaisesti toimiva alusta onkin pyörän hienoimpia ominaisuuksia, sillä siitä saa irti matka-ajoa silmällä pitäen mukavan pehmeän, urheilulliseen ajoon sopivan tymäkän ja kaikkea siltä väliltä. Kaiken lisäksi säätäminen tapahtuu Kawasakin oman Rideology-mobiiliapplikaation avulla.

Säädettävää piisaa

Kawasaki Versys 1000 – tekniikan täyttämää seikkailua

Alusta osoittaa toimivuutensa käytännössä ja parhaimmillaan se onkin silloin kun pyörää ajetaan vaihtelevissa olosuhteissa ja muuttuvilla lasteilla. Esijännitys on säädettävissä neljään asentoon, riippuen siitä onko kyydissä kuski, kuski tavaroineen, kuski ja matkalainen vai kuski, matkalainen ja tavarat.

Neljän eri esijännityksen välillä kikkaileminen tapahtuu ohjaustangosta painamalla ja alustan tarkempi säätäminen siis mobiiliapplikaation avulla. Esijännityksen lisäksi applikaatio säätää siis sisään- ja ulosvaimennusta. Lisäksi alusta haistelee tiessä tapahtuvia muutoksia ja perä osaa reagoida eturenkaan ilmoittaessa vaikkapa tiessä olevasta montusta.

Erinomainen alusta nostaa ajomukavuutta ja sen avulla Kawasakin voimapotentiaali pääsee oikeuksiinsa parhaalla mahdollisella tavalla. Voimaa Versys 1000:ssa on pitkälti saman verran kuin sen ilmestyessä vuonna 2013.

Teholukemat ovat 120 hevosvoimaa ja 102 Nm. Ne luovutetaan peliin mukavan alhaalla ja huipputehoa ei tarvitse odotella kuin 9000 kierrokseen saakka. Moneen kilpailijaan verrattuna lukema ei ole hurja, oikeastaan hieman alhaisen puoleinen.

Versysin kovimmiksi kilpailijoiksi voisi listata kolmikon BMW S1000XR, Ducati Multistrada ja KTM Super Duke GT. Tuon kolmikon tehoreservi on Kawasakia useita kymmeniä hevosvoimia kovempi, paitsi jos vertailukohdaksi otetaan Ducati Multistrada 950, jonka lukemat ovat 113 hv ja 96 Nm. BMW:n parametrit ovat 165 hv ja 114 Nm ja KTM:n puolestaan 173 hv ja 141 Nm.

”Tehovajetta” jopa 50 hevosvoimaa

Vaikka ”tehovajetta” on kilpailijoihin verrattuna pahimmillaan 50 hevosvoimaa, ei Versys 1000 mikään mopo ole. Alakierroksilla moottori on sivistynyt ja voimakäyrä varsin tasainen. Tehoalueella ei ole kuoppia, saati piikkejä. Voimaa tulee mukavasti koko ajan.

Kun suorituskykyä vertaa BMW:hen ja KTM:ään, tulee paikoin mieleen, että parin kymmenen hevosvoiman lisäpotku ei kuitenkaan olisi pahitteeksi. Etenkin kun erinomaista alustaa olisi kiva päästä kokeilemaan reippaamman suorituskyvyn kanssa vaikkapa moottoriradalla.

Yksi suorituskykyyn vaikuttava tekijä on varmasti paino, joka Kawasakin kohdalla on yllättävän kova. 250 kiloa on sporttiselle adventurelle paljon, sillä kilpailijoilla sitä on selkeästi vähemmän.

Muuten Kawasaki kuitenkin pärjää kilpailijoilleen. Siitä löytyy muiden tavoin shifteri, sähköisesti säädettävä alusta, luistokytkin, säädettä luistonesto, vakionopeudensäädin ja niin edelleen. Oikeastaan ainoa puuttuva varuste on kaarre-ABS, joka löytyy muilta kilpailijoilta.

Matka-ajossa pienempää tehoreserviä ei huomaa ja Kawasaki kyllä reagoi kaasunkääntöön riittävän ripeästi. Pienemmästä vääntömomentista johtuen ohituksissa kyllä saattanee joutua heittämään yhtä pienempää pykälää, mutta shifterin ansiosta se ei haittaa menoa. Shifteri toimii muista japanilaisista poiketen molempiin suuntiin, mikä ilahduttaa.

 • Kawasaki Versys 1000 – tekniikan täyttämää seikkailua
 • Kawasaki Versys 1000 – tekniikan täyttämää seikkailua
 

Ulkonäkö jakaa mielipiteet

Versys 1000:n pleksi on säädettävä, joten useimmat kuskit löytävät sopivan korkeuden omaan mittaansa suhteutettuna. Pleksi on vakiona varsin toimiva, eikä kuulassa humise kovin pahasti edes lipallisella adventure-kypärällä. Samaa ei voi sanoa kovin monesta muusta adventuresta.

Kawasakin suurin haaste itselleni piilee epäsuhtaisessa ulkomuodossa. En ole koskaan pitänyt Versys 1000:a kauniina moottoripyörämallina, vaikka Kawasaki onkin onnistunut vuosien varrella tekemään erittäin näyttäviä prätkiä. Versys ei vain ole lukeutunut tuohon porukkaan.

Toki kauneus on katsojan silmässä ja Versys on kyllä parantanut ilmettään vuosien varrella. Epäsuhtainen takaosa kuitenkin vaivaa edelleen silmää. Versysin takakate tulee selkeästi renkaan takalinjan yli ja muotoilu viittaa parikymmenen vuoden takaiseen prätkämaailmaan. Kokonaisuus näyttää myös hieman yläpainoiselta, vaikka ajossa tilanne ei olekaan sellainen.

Mutta kuten todettua, kauneus on katsojan silmässä, toinen tykkää isästä ja toinen tyttärestä. Takalaukkujen kanssa ilmeestä tulee tasapainoisempi ja Versys on toki tehty kantamuksien roudaamiseen ja pitkiin siirtymiin.

Kokonaisuutena Versys on mukava yllätys ja tekniikkaa täyteen ladatun pyörän kanssa riittää mukavasti kikkailtavaa. Ajoasento on mukava ja leveä stonga miellyttää. Paremmin varusteltu SE-malli maksaa 22 900€, joten hinta on samoilla linjoilla kilpailijoiden kanssa.

Tuomas Rajala

Kehuja: alusta, elektroniikka, ajomukavuus, lempeä moottori

Parantamisen varaa: pieni tehonpuute, ulkomuoto jakaa mielipiteet

 

Kawasaki Versys 1000:

Moottori:Nestejäähdytteinen, 4-sylinterinen, 1043 cm3 rivimoottori
Teho:120 hv (88 kW) @ 9000 rpm
Vääntö:102 Nm @ 7500 rpm
Vaihteisto:6-vaihteinen
Vetotapa:Ketju
Etujarru:1x 320 mm levy, 4-mäntäinen jarrusatula, ABS
Takajarru:1x 250 mm levy, 2-mäntäinen satula, ABS
Istuinkorkeus:840 mm
Tankki:21 litraa
Kuivapaino:250 kg
Hinta:22 900€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettimoton käyttäjien antama arvosana motomallille: Kawasaki Versys

     
4.3
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Kawasaki Versys -motot

Katso kaikki »

LUE MYÖS:

Samankaltaisia artikkeleita

Katso kaikki

Katsotuimmat ilmoitukset

Lisää kohteita »
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.