Go to Sell your moto page
Read 7 970   1

MP18 –messut – Tärpit messuviikonlopulle

MP18 –messut – Tärpit messuviikonlopulle

Messukeskuksessa 2.-4.2. 2018 järjestettävät MP 18-moottoripyörämessut ovat tänäkin vuonna jokaisen motoristin ”the place to be”.

Pitkän ja pimeän talvenselän iloisesti poikki napsauttava tapahtuma nostaa synkistelevän motoristin katseen ajokenkien kärjistä kohti vauhdilla lähestyvää kevättä.

Vuotuiset prätkämessut laajenevat ja monipuolistuvat vuosi vuodelta, eikä tapahtumasta ole enää aikoihin tarvinnut puhua pelkkänä moottoripyöränäyttelynä. Viime vuonna messuilla vieraili kolmen päivän aikana noin 59 000 kävijää, eikä tälle vuodelle odoteta väkeä ainakaan yhtään sen vähempää. Vuosimallin 2018 näyttely tarjoaa nähtävää ja koettavaa siinä määrin reippaasti, että seuraavassa koottuna ne tärkeimmät.

MP-miitti

Perjantaina 2.2. varsinaisen näyttelyn jälkeen klo. 21.00 – 24.00 on nuoremmalle motoristipolvelle tarjolla MP-miitti, johon kaikki 13–18 vuotta täyttäneet ovat tervetulleita. Paikalla ovat NRJ:n aamujuontajat Janne Lehmonen, Veronica Verho sekä Jere Jääskeläinen. Viihteestä vastaa DJ Amanda Harkimo sekä illan pääesiintyjä Evelina. Paikalla nähdään myös Biisonimafia, Globe of Death Show sekä Stunt Freaks Teamin oma show.

Kyseinen stunt-ryhmä järjestää illan aikana oman esityksen lisäksi keulintasimulaattori-, renkaanvaihto- ja moponteippauskisoja, joissa palkintoina lahjakortteja mopo- tai piikkikortin suorittamiseen. Yksi lahjakortti arvotaan myös kaikkien miittiin osallistuvien kesken. Pääsylippu maksaa 10 euroa ja tämän lisäksi MP-miitin rannekkeella pääsee ilmaiseksi messuille sunnuntaina 4.2. klo 10 – 17.

Lisätietoja MP-miitistä löytyy tästä:

http://mp.messukeskus.com/miitti/

Moottoripyörän teoriatunnit veloituksetta

MP18 –messut – Tärpit messuviikonlopulle

MP-messut tarjoavat yhteistyössä Haagan autokoulun sekä Suzukin kanssa mahdollisuuden suorittaa prätkäkortin vaatimat 200 euron arvoiset 6 teoriatuntia ilmaiseksi paikan päällä. Alun perin paikkoja teoriatunneille oli tarjolla 300, mutta suuren kysynnän johdosta määrä nostettiin viiteen sataan. Menekki on ollut kuitenkin sen verran vilkasta, että lisäpaikatkin täyttynevät ennätysajassa. Kiirettä kannattaa siis pitää, jos ilmainen opetus kiinnostaa.

Linkki ennakkoilmoittautumiseen:

http://haaganautokoulu.fi/ilmaiset-moottoripyorakortin-teoriatunnit/

600-metrinen koeajorata

Euroopan pisin sisäkoeajorata on tänä vuonna kasvatettu 600 metriin. Asfaltoitu koeajorata on tuntuvasti pidempi kuin viime vuonna testialustana toiminut 450-metrinen baana. Tarjolla on kokeiltavaksi kymmeniä koeajopyöriä ja yhden koeajolenkin pituus on 10 minuuttia.

Radalla ajellaan luonnollisestikin selvinpäin. Koeajajaksi pääsee rekisteröitymällä, joka onnistuu joko paikan päällä tai ennakkoon messukeskuksen sivuilla: http://mp.messukeskus.com/messuilla/koeajo/. Tarjolla on yhteensä 45 eri pyörämallia, jotka löytyvät linkin alta.

Varsinainen koeajon varaaminen tapahtuu paikan päällä erillisestä varauspisteestä. Omia ajovarusteita ja kypäriä ei mukaan tarvitse raahata, vaan kaikki tarvittava tilpehööri löytyy paikalta valmiina. Koeajomahdollisuus on tarjolla myös ajokortittomille, jolloin mukaan kuuluu ajo-opetus.

Petrol Circus custom bike show

Petrol Circus esittäytyy messukansalle 100 rakennetun pyörän voimin. Näyttelyn pyörätarjonta koostuu pääosin kotimaisista taidon näytteistä, mutta mahtuu mukaan myös kansainvälistä otantaa. Näytteillä olevat 100 pyörää ovat valikoitua parhaimmistoa, joten tarjolla on taatusti tasokasta käden jälkeä.

Rakentelun tyylisuuntia löytyy joka lähtöön ja yksi mielenkiintoisimmista on taatusti uniikki omavalmisteinen sähkömoottoripyörä, joka on vieläpä Suomen kilpiin rekisteröity.

Omavalmisteisuus on prätkien rakentelupiireissä alati nouseva trendi ja paikan päällä järjestetäänkin monenlaisia rakentelu- ja työnäytöksiä sekä mm. 3D-mallinnusta. Paikalla on myös prätkän rakentajien oma järjestö Modified Motorcycle Association of Finland, eli MMAF.

Kaikki pyörät kilpailevat lauantaina näyttelyn parhaan pyörän palkinnosta neljässä eri luokassa: Custom, Street, Classic ja Open. Luvassa on rahapalkintoja kaikkien luokkien kolmelle parhaalle ja näiden lisäksi palkinnon saa tuomariston valinta sekä näyttelyn paras pyörä.

Kamapörssi

Käytettyjen ajovarusteiden Kamapörssi löytyy messuilta tänäkin vuonna. Homman idea on, että messuvieraat voivat tuoda omat käytetyt ja hyväkuntoiset varusteet myyntiin ja samalla bongata tilalle uutta käytettyä.

Paikalla on sovituskoppeja, joten uusia varusteita pääsee myös testaamaan. Tavaraa voi tuoda myyntiin perjantaina ja lauantaina, sunnuntaina keskitytään vain myyntiin. Tarkemmat ohjeet varusteiden tuomiseen löytyy tästä:

http://www.kamaset.fi/

MISS MP 18

Moottoripyörämessuilla kruunataan Miss MP myös tänä vuonna. Kymmenen finalistia on nähtävissä MP-baarin lavalla perjantaina klo 17.00-17.50 ja lauantaina klo 13.00-14.00. Samalla lavalla vuoden 2018 Miss MP saa kruunun kutreilleen lauantaina klo 16.30-17.30.

Nettimoton vaihtopörssi

Jos täysin uuden pyörän hommaaminen ei ole ajankohtaista, tarjoaa Nettimoton vaihtopörssi lääkkeen akuuttiin pyöräkuumeeseen. Vaihtopörssistä löytyy valikoima eri moottoripyöräliikkeiden valioluokan vaihdokkeja, joista kauppaa voi hieroa messutunnelmissa ja varmasti myös messuhintaan.

Vaihtopörssin tarjontaan voi tutustua jo etukäteen Nettimoton sivuilla osoitteessa:

https://www.nettimoto.com/pikalinkit/mp18-messuvaihdokit

Saunakylä

Tänä vuonna messukävijöitä hellitään messukeskuksen parkkialueelle rakennetulla saunakylällä. Alueelta löytyy saunojen lisäksi paljuja sekä suihkuja, joissa antoisan, mutta toisinaan jopa rankan messukierroksen nujertamia liikuntaelimiä voi huljutella takaisin tanaan ja paraatikuntoon.

Sauna-alueella toimii myös anniskelu, joten kovin pahasti ei janokaan pääse yllättämään. Alue on messukävijöille ilmainen ja pyyhkeet saippuoineen tarjoaa talo, mutta omat uimahousut on syytä ottaa matkaan mukaan. Saunakylä on avoinna perjantaina ja lauantaina klo 12-19 ja sunnuntaina klo 12-16.

Messevä uutuuspyörien kattaus

Kaiken oheistoiminnan lisäksi kannattaa käydä katsastamassa myös tämän vuoden suurimmat prätkäuutuudet. Monen muun pyörän ohella erityishuomiota ansaitsevat ainakin Africa Twinin kaatajaksi mainostettu BMW F 850 GS, matka-cruiseri Harley-Davidson Sport Glide, matkasohvien kunkku Honda GL 1800 Gold Wing, markkinoiden tehokkain yksimukinen Husqvarna VITPILEN 701, kompressoriahdettu Kawasaki Ninja H2 SX, KTM:n rivikakkosella varustettu 790 Duke, kolmipyöräskootteri Peugeot Metropolis, cafe racer-henkinen Suzuki SV 650 XA, uudistunut Triumph Speedmaster sekä Yamahan uutuus-kolmipyörä Niken.

MP 18-messut ovat avoinna perjantaina 2.2. klo 10-20, lauantaina 3.2. klo 9-20 ja sunnuntaina 4.2. klo 10-17. Verkkokaupasta http://shop.messukeskus.com voi liput ostaa ennakkoon hieman huokeammalla hintaan 16€/13€. Paikan päältä ostettuna hinta on 20€/16€. MP-miittiin lippu maksaa 10€ ja sillä pääsee ilmaiseksi sunnuntain näyttelyyn.

Lisätietoja MP 18-messuista: www.mpmessut.fi

Teksti: Sami Puskala, Kuvat: Suomen messut

Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.
Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions

More articles

All articles »
Tunnetko liikennevakuuttamisen säännöt? - Testaa ajoneuvon vakuuttamisvelvollisuus netissä ja vältä kalliit laiminlyöntimaksut
MAINOS

Tunnetko liikennevakuuttamisen säännöt? - Testaa ajoneuvon vakuuttamisvelvollisuus netissä ja vältä kalliit laiminlyöntimaksut

MP20-Messut – Supernakuja, seikkailupyöriä ja sähköä

MP20-Messut – Supernakuja, seikkailupyöriä ja sähköä

Aloittelijakin pärjää moottoripyöräkaupoilla asiantuntijan vinkeillä

Aloittelijakin pärjää moottoripyöräkaupoilla asiantuntijan vinkeillä

Yamahan koko 2020 moottoripyörämallisto esillä MP20-messuilla

Yamahan koko 2020 moottoripyörämallisto esillä MP20-messuilla

6 vinkkiä aloittelevalle motoristille

6 vinkkiä aloittelevalle motoristille